Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır derece uyku apnesi ve hipertansiyon ile hangi oranda rapor alabilirim?

mutaf_37

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
2
2024 yılı Nisan ayı içerisinde çalışma hayatımdaki 18. yılımı dolduracağım inşallah..%60-80 arasında engelli olabilmek için heyet raporu almayı düşünüyorum..Özellikle bende ağır derece uyku apnesi ve hipertansiyon var..Baltazar cetvelini inceledim orada uyku apnesi kısmı yok, acaba heyette bunu nasıl kanitlayacağım ve ağır uyku apnesinden % kaç engellillik veriler acaba?

@mutaf_37,
Selamlar uyku apnesi hastalığında
Hafif%5
Orta%10
Ağır%35
Uyku apnesi hastalığınızın tespiti için göğüs bölümden apne teşhisi için başvurun. sizi bir gece uyku merkezinde yatırıyor. Vücudunuza bağlanan cihaz apne rahatsızlık oranını belirleyip çıktısını size veriyorlar.
Bu çıktıyı engelli raporu alırken göğüs dooktoruna sunun oran verirken uyku merkezinden aldığınız çıktı engel oranınız olacak İşlem süresi ortalama 1 ay kadar sürüyor.
Hipertansiyon ise geçmişte kullandığınız ilaçlar ve önceki doktor tanıları ve kardiyolog belirleyecek sağlıklı günler dilerim.

@aybar52,
Öncelikle ilgi ve alakanız için teşekkür ederim..2013 yılı Mart ayında Ankara Güven Hastanesi'nde(özel hastahane bu arada) uyku testine girdim..2013 uyku annesinden ameliyat oldum ve yaklaşık 6 ay sonra yani 2023 Ekim ayında tekrar Güven Hastanesi'nde tekrar 1 gecelik uyku testine girdim..Ne yazık oran değişmedi yani %83..Önümüzdeki ay ilk defa heyete gireceğim, herhalde yukarıdaki test belgelerin sonucunu göstersem yeterli olur sanırım, öncesinde yapılacak bir işlem var mıdır ki?

@mutaf_37
"Güven Hastanesi'nde tekrar 1 gecelik uyku testine girdim..Ne yazık oran değişmedi yani %83.."
Uyku merkezi hafif orta ve ağır tanısı koyuyor. Araştırma hastanesindeki teşhisim orta apne olarak belirlediler. % belirlenmesini ilk kez duydum.
Bence uyku merkezindeki rapor yazan birimle görüşün engelli rapor almak için kullanacağınızı belirtin.
Size hafif orta yada ağır tanısı şeklinde belirtsinler.
Engelli raporu için göğüs bölümüne gidince "örneğin orta apne versinler %10 engel oranı alırsınız.
Tabiki yazdıklarım engelli raporu için.
Mağlulen emekli olmak için başvuru yapacaksanız tabiki o ap ayrı.
Rica ederim bilgi paylaşıldıkça çoğalır.
Sağlıklı günler dilerim.

@aybar52,
Değerli fikirleriniz için çok teşekkür ederim..Tavsiyelerinizi uygulayacağım..iyi günler

Üst Alt