Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır dereceli uyku apnesi raporuma %20 verildi!?

mkaplan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba bir başka konu altını da yazmıştım sanırım görünmediğinden yeni konu açtım umarım sorun olmaz. Ağır dereceli obstrüktif uyku apne sendromu ile raporum var 2 yıldır da cihaz kullanmaktayım heyete girdim %20 oran verildi bu hastalığım ile ilgili rapora veren doktora sordum kendisinin öyle uygun gördüğünü söyledi özürlülük cetvelinde bu hastalığın karşılığı %35 bu oranı kendi kafasına göre verebilir mi?
Sağlık müdürlüğüne itiraz ettim başka bir hastanede heyete gireceğim bakalım ne olacak.

doktorlar kafasına göre oran veremez. ağır derecede uyku apne hastalığınız varsa ahi:30 ve üzeri ise oranı %35 dir.
o 20 veren doktor bu gezegenden değildir muhtemelen,başka galaksiden geliyordur.. iyi yapmışsınız itiraz ederek. hakkınız 35 dir.

Cevabınız için teşekkür ederim. Raporumda ağır dereceli osas yazıyor Doktora özürlülük cetvelinde bu hastalığın karşılığı %35 dedim ben böyle verdim cihazı kullandığında Apnen normala dönüyor gün içinde de minimal uykusuzluk çekiyorsun ben buna %35 vermem itiraz edebilirsin dedi olan yine bizlere oluyor doktora yine birşey olmuyor.

o cihazı kullanmanız ve olumlu sonuç almanız oranınızı etkilemez. doktor yanlış biliyor. benimde aynı ahi:61,50 cihaz kullanıyorum. cihaz ile apne oranı normaldir diye raporum var.yinede 35 aldım.

İtirazım üzerine başka bir hastanede tekrardan heyete girdim ve uyku apne rahatsızlığımı %35 verildi. Bu arada Ahi oranım 77.

itiraz sonrasında şuanda raporumu aldım 3. olarak başka bir hakem hastanede heyete girmeme gerek varmı.

Gitmene gerek yok %40 altındaki raporlar sisteme kayıt edilmediğinde istediğin hastaneden engelli raporu için başvurabilirsin ne zaman başka bir hastalığın daha oluşur %40 üzeri olacağına kanaat getirirsin ozaman gidersin %35 rapor hiçbir İşe yaramıyor bu güzel ülkemde

Bir önceki mesajımda belirtmemişim 2. raporumda %10 da hipertansiyonla ile birlikte %42 aldım onun için 3. başka bir hastaneye gitmedim gitmeme gerek varmıydı acaba ben gitmedim çünkü.

eğer son aldığınız raporu size verdilerse yani kurum sevki ile gitmeyip aldıysanız raporunuz elinizdeyse tekrar gitmenize gerek yok. raporunuz geçerlidir.

Raporun itirazını sağlık müdürlüğüne yaptım ve onların aracılığıyla başka bir hastanede heyete girim ve %42 olarak raporum çıktı 10 gün sonra sağlık müdürlüğünden aranarak gittim raporumu bana verdiler, onun içinde hakem bir hastaneye gitmedim gitmek istersem önce buraya uğramamı söylediler durum budur.

raporunu size verdilerse hayırlı olsun. allah şifa versin.

Üst Alt