Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır engelli adayların işe alınma zorluğu..?

mami23082

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
Arkadaşın birinin başlığından etkilenerek yazdım ama türkiye de görme ve ortopedik işitme gibi ağır engellilerin iş bulmaları gerçekten çok zor diye düşünüyorum sizce de öyle mi fikirlerimizi belirtelim diye açtım benim düşüncem ağır engelli vatandaşları özel çok çalıştırmak istemiyor devlette mümkün olsa çalıştırmayacak ama mecbur kaldı verdi bir hak şimdi seyreltmeye çalışıyor sizin görüşünüz nedir ...

zor evet ama öğrenim durumu arttıkça iş bulmak daha da kolaylaşıyor

açıklayablir miyiz ben elektrik elektronik müh. özelde pek şans elde edemedim şahsen açıklamanızı bana yarar olsun diye değil de durumu ortaya koymak için diyorum...

elektrik elektronik müh. normal bir bireyde devlette zor tabiki özel sektör kendini geliştirmiş eleman arıyor. Çok yakınım 2 3 kişi var seninle aynı durumda ankara da ismini vermek istemiyorum çok büyük bir fabrikaya beraber gitmiştik başvuru için 1.200 lira maaş demişlerdi. kpss ye gir elektrik teknisyeni ol daha iyidir demiştim diğer arkadaşta askerde kaldı zaten mühendislikler ciddi anlamda devlette atama olmadığı için özelde de çok nitelikli eleman aradıkları için zor Allah yardımcın olsun

özel nitelikli elemandan daha çok kulanabilecekleri elemna arıyorlar sağolun ben kendi adıma zorlanmıyorum zaten çok uzun zaman olmadı da sadece bireysel olarak değil sormak istediğim ben bulurum işimi inşallah yani kasteddiğim bütün engelli ağır engelli örneğiydi ..

benim demek istediğim de kardeşim okuduğun için kolaylıkla ben bulurum işimi diyebiliyosun eğitim durumu yükseldikçe daha kolay oluyor demek istiyorum bi nebze rahat bakabiliyosun olaylara

sadece okumayla da alakalı değil işte sıkıntı ağır engelli olanlarda daha mı fazla merak ettiğim mesela bu elbette en kötü memur olarak atanırız diye bakılabiliyor fakat her kişinin bu zorlukları neler diye öğrenmek istiyorum ağır engellilerden

adı üstünde engel var elbet her durumun bazı zorlukları aşılamayacak hiç bi engel yok ama

kaç tane tekerleklı sandalyelı adam gordunuz ozelde veya devlette kaldıkı devlet bıle servıs saglamıyor bıldıgım kadarıyla ben sınav actım nasıl gelırsen gel dıyor.ısıtme gorme ve zıhınsel de avantaj saglarken agır engellı tekerleklı sandalyelı adamın hıç avantaj yok .bu devlet nezaman agır engelısıne sahıp çıkacak ?

devlet kurumu olarak personel servisi zaten her kurumda yok cezaevlerinde gördüm bide hakim savcıların servisi olduğunu gördüm

devlet sahip çıkması için bizim de hakkımız aramamız istememiz lazım malesef ağlamayana meme yok ben servis gittiğim bu kurumlarda gördüm trt kırıkkale ünisi vs gibi ama ağır engelli yada tekerlekli sandalyeli olunca sıkıntı çıkarabiliyorlar malesef servisciler bile bu yüzden toplumunda şirketlerinde bilinçlendirilmesi gerekiyor ... sınav için servis var gördüm ben servisle gitmedim ama ekpss girenleri getiren servis vardı ama iş yeri olarak kişiye de uygun olanaklar sağlanmalı tabi devlet yapmalı özel daha vicdansız açıkçası paraya tapmayı bırakıp çalışanına değer vermesi için baya zaman lazım...

aslında devlette işveren sadece özele göre biraz daha iyi bir patron o kadar

o zaman hiç hakkımızı aramamıza sorunlarımızı söylememize gerek yok yani öyle mi ... devlet sosyal devlet anlayışı içinde yapması gerekeni yapmalı bu haklar kullanması gerekenlere tanınmalı yani hakkımızı aramak da en önemli vazifemiz ama malesef engellilerden çoğu sadece kendiyle ilgilendiği içn bir işe yaramıyor ...

devlet sosyal devlet değil sadece adı sosyal devlet. Tabiki hakkını aramalı herkes

ya siz ağır engelli misiniz hafif engellilere gelince hakkımızı arayalım siz de iş bulun diyorsunuz bize gelince bu böyle kabul edin diyorsunuz anlamadım ki ne yapmaya çalışıyorsunuz yani ben burada varsa eğer ağır engelli sadece tekli sandalye değil görme işitme gibi engellilerle sorun çözüm konuşmaya çalışmaya çalışıyorum bu böyle deyip geçiyorsunuz bırakında sorunlardan konuşalım

bi fikri savunduğum için söylemiyorum sadece Türkiye de engellilik kavramı bu buna dikkat çekmek istiyorum bende isterim senin dediğin istediğin standartlara mesela almanya ya ayak uydurabilelim bu konuda ama durum ortada.İyi günler

size dei iyi günler !!! almanya gibi olmasını sağlayan eleştiren isteyen bireyler sizde istersiniz herkes ister ama elini kimse taşın altına sokmaz bu vaziyet malesef bu sonucu doğurur ....

ağır engellilere pozitif ayrımcılık şart. mesela en azından ekpss tercihinde ilk önce onlara öncelik verilmeli bulundukları memlekette çalışmaları için. normal engellilerde de muhakkak sıkıntılar var ama benim gibi değiller ki. ben ne dolmuşa ne otobüse binebiliyorum. özel taksiyle gitmem gerekiyor her yere. işe gitmem gelmem de sorun. hal böyleyken 15 yıl çalışma en az 3600 gün prim şartı istiyor emeklilik için. ben zaten yürüyebilsem kendi işimi görebilsem seve seve koşa koşa giderim çalışmaya. benim hayatım evden işe, işten eve şeklinde geçiyor. ha tabiki bir işim var memur olarak, olmasa çok daha kötü olurdu durumum ama ağır engelliler için özel servisler konmalı işe gelip gidebilmek için.

özel servis talep etmeye çalıştınız mı .. öncelik bulunduğu şehire göre ve yakın olan memuriyet mekanlarına göre verilebilmeli ağır engelliler için ama muhtemelen onu sadece sınava girerken yapıyorlar ... bu konuda bilgisi olan arkadaşlar da yazarsa belki soruna bir çözüm bulabilir miyiz en azından düşünülür yada en azından gerekliliği görülür şahsen ben de aynı şekilde olacağını düşünüyorum servislerin bana da uygun olmayacağını düşünüyorum ama devlet buna çözüm arar mı yada çalıştığınız yer bunu düşünmek lazım...

Üst Alt