Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır Engelli ama %25 oranlı rapor verildi! Evde bakım alamıyoruz..?

mali190354

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba. ben de oğlum için sağlık raporu başvurusu yaptım. iskelet displazisi sorunu var ama sağlık bakanlığının özür tablosunun güncel olmaması ve çocuğumun hastalığının tam teşhisi olmadığından dolayı % 25 (o da kronik beslenme bozukluğu) ağır engelli raporu verdiler. bu yardımı alabilir miyim

mali190354
sorularıma şu rapor örneğine bakarak cevap verin lütfen: http://www.engelliler.biz/forum/sag...da-yonetmelik-30-mart-2013-a.html#post1276946

aldığınız rapor engelli sağlık kurulu raporu mu? özürlü sağlık kurulu raporunun sonucu bölümünde "kişinin özür oranı" kaç yazıyor? "agır özürlü" kısmı evet olarak işaretli mi?

ağır özürlü sayılabilmesi için oranın en az % 50 olması lazım. aksi takdirde ağır özürlü sayılmaz.

evet aldığım rapor engelli sağlık kurulu raporu. özür oranı %25 ama ağır engelli kısmında evet yazıyor. yönetmeliği de inceledim hiç biryerinde %50 ibaresi göremedim. bakanlıkta çalışan birisine sordum 'oranın önemli olmadığını onları ilgilendiren kısmın ağır engelli ibaresi olduğunu' söyledi

yüzde 51 ağır engelli süreki olması lazım

neyse ben bugün il müdürlüğüne gideyim. durumu açıklarım size

ilgili Yönetmelik 4. maddenin 1. fıkrasının a bendinde şöyle diyor:
mali190354

MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Ağır özürlü: Özür durumuna göre özür oranı %50 ve üzerinde olduğu tespit edilenlerden günlük yaşam aktivitelerini başkalarının yardımı olmaksızın yerine getiremeyeceğine özürlü sağlık kurulu tarafından karar verilen kişileri,

engelli sağlık raporlarında da bu yönetmelik esas alınır zaten. raporda % 50 ve ustu olduguna dair bir oran yazmıyorsa agır özürlü ibaresinin evet yazması bir şey değiştirmez. % 25 oranla bu raporla evde bakım aylıgından yararlanmanız mümkün değil. oranın en az % 50 olması şarttır.

benim linkini verdiğim yönetmelikte Oran kısmı P olarak geçmiş. bu benim hatam. Yönetmelik için şuraya bakın lütfen:http://eyh.aile.gov.tr/mevzuat/ulus...k-saglik-kurulu-raporlari-hakkinda-yonetmelik

aynı yönetmeliğe sitede linkini verdiğim konunun başında yazan yönetmeliğin yayınlandıgı Resmi Gazete linkinden de bakabilirsiniz. dediğim gibi yönetmeliği yayınlarken siteden kaynaklı bir hata sonucu oran yerine p çıkmış. p yerine % 50 yazması gerekiyordu.

rapora itiraz edemeden oğlumu kaybettim. çokda gerek kalmadı devletin rapor vermesine. % 25 engel raporu verenleri vicdanlarıyla başbaşa bırakıyorum.

Allah rahmet eylesin kardeşim.Sizlerede sabırlar versin İnşaallah.

mali190354
Allah rahmet etsin...
size ve tüm yakınlarına sabır diliyorum.

Üst Alt