Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır engelli babam var. Ailemin tek çocuğuyum. Askerlik konusunda bir kolaylık..?

Chakırkeyf

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Babam 2010 yılında geçirdiği bir iş kazası sonucu şuan kötürüm durumda kendisinin % 99 sürekli raporu var.
Ben bu iş kazası sonucu okulumu dondurmak zorunda kaldım ve şuan çalışıp kpss ye hazırlanıyorum. Babamın şuan malulen emeklilik süreci devam etmekte yaklaşık 6 aydır Kocatepeden herhangi bir sonuç veya ara karar gelmesini bekliyorum.

İşin özüne dönmek gerekirse ben askerlik görevimi yapmak istiyorum ama bir taraftanda ailemi bu şekilde bırakamıyorum nedenine gelirsek ben evin tek çocuğuyum yatalak bir babam 80 yaşında babannem ve 98 yılında beyin kanaması sonucu sol ayağında hala problem olan bir annem var. Babamın şuuru hala yok kendini bilmiyor.

Benim sormak istediğim kpss sınavından bir sonuç alamazsam biran önce askerlik işini halledip bulunduğum durumu kabullenip hayata bir noktadan başlamak ama bu durumdayken onları bırakmak hiç içime el vermiyo babam 4 yıla yakndır yattığından dolayı bakımı günden güne zorlaşmakta vatani görevimi yapmak istiyorum ama bu konuda ne gibi başvurularım olabilir ?

Ben tekirdağda ikamet ediyorum kara kuvvetlerine şube yoluyla herhangi bir bilgi vermem gerekiyor mu bu konuyla ilgli malum nereye askerliğim düşücek belli değil en azından vatani görevimi yaparken bu bölgeye yakın bir yerlerde askerliğimi yapma gibi bir durum söz konusu olabilir mi ?

Bununla ilgli net ve doğru bilgiyi nereden alabilirim böyle bir konuyla daha önce karşılan biri var mı veya herhangi bir yakını ?

Vericeğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Hayırlı akşamlar:)

Bildiğim kadarıyla şöyle bir durum var. Prosedür olarak normal şekilde askerlik başvurunu yapıyorsun, senin dağıtımını yapmadan önce askeriyeye durumunu bildirdiğinde seni ikamet ettiğin il sınırlarına ya da civar illere veriyorlar. Bu durumlarda şunları kapsıyor :

1. Eğer ailene bakmak zorundaysan. Maddi durum, manevi durum yetersizliği vb. gibi mücbir hallerde,
2. Eğer erkek kardeşlerinden -varsa- biri Güneydoğu'da daha önceden askerlik yapmışsa
3. Gazi, şehit vb. birinci dereceden yakının varsa

mümkün diye biliyorum. Durumu ispat eden belgelerle birlikte gittiğinde sana bu imkanı tanıyorlar. Askeriyeden detaylı bilgi edinebilirsin ama prosedüre göre şu an böyle bir şansın var. Bilgin olsun.

Başından böylesi bir deneyim geçen var mı? Ya da konu hakkında detaylı bilgisi olan?

Üst Alt