Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır engelli bir oğlum var. 3000 prim günü ile emekli olabilir miyim?

şenay24

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
selamünaleyküm cümleten hayırlı akşamlar oturanboga kardeşimin ve bilgisi olanların cevap yazmasını rica ediyorum şimdiden allah razı gelsin sizlerden ben 59 yaşındayım 28 yaşında agır engelli oglum var 1979 da 4/a olarak çalışmaya ara ara 1996 yılına kadar çalıştım 3000 bin sigorta günüm var oglum için bakım aylıgı alıyorum ben oglumu bırakıp hiç bir işte çalışamıyorum ben emekli olabilirmiyim ne olur bana bir akıl verin saygılarımla interneti pek bilmiyorum cevapları burdanmı okuyacagım

aleyküm selam şenay hanım öncelikle geçmiş olsun gazeteden okuduğum ve bildiğim kadarıyla ağır engelli (bakıma muhtaç) çocuğunuz var ise 2008 yılında çıkmış olan kanuna göre 4 te 1 oranında prim yani %25 pirim eklemesi olur ve yaştan da 4 te 1 oranında düşülür diye biligim var ama yinede kesin bilgiyi arkadaşlar ve bülent bey verirler 3000 gününüz var ise tahminim 3750 günmüş gibi hesaplanır ve siz 3600 gün ile ( yaşlılık) emeklisi olabilirsiniz kesin bilgiyi sgk dan alın
engelli çocuğunuzun raporu ile sgk ya başvurup muhtaçlık var ise sanıyorum yaşta tutuyor müracat edip hemen emekli olabilirsiniz anlattığınıza göre slmlr...

allah razı olsun sizden allaha emanet olun

şenay hanım oglunuzun agır engelli olması erken emekli olmanızı saglamaz malesef ancak dışardan ödüyerek yaş ve piriminizi tamamlayıp emekli olursunuz yaş iti barınız yeterli fakat priminiz eksik priminizi dogum borc lanması ve dışarıdan ödüyerek 5000 güne tamamlamanız lazım emekli ola bilmeniz için

emeklilik

saygıdeyer bülent bey kardeşim sorumu cevaplarsan çok sevinirim ben 59 yaşındayım 1979 da 4/a olarak sigortalı çalışmaya başladım 1996 çıktım agır engelli oglum oldugu için devam edemedim şimdi benim 3200 günüm var ne yapabilirim ne olur bana bir yol söster bazı arkadaşlar yazıyor yemin ederim anlayamıyorum şimdiden çok teşekürler saygılar

malül emeklilik

saygı deyer arkadaşlarım bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim şimdiden teşekürler ben 59 yaşındayım bir oglum var engelli benim 1979 yılından 1996 yılına kadar 3000 bin günüm var malülen emeklilik için baş vurdum çarşamba günü heyete girecegim yüzde 60 rapor alsam ne kadar ortalama maaş baglanır ne olur cevap yazın teşekürler

malüllük raporu

saygıdeyer arkadaşlarım ne olur bana yardımcı olun ben 59 yaşındayım bir engelli oglum var benim 1979 yılından sgk girişimle tam üç bin gün sigortam var bu gün malülen emeklilik için heyete girdim kagıttan okuya bildigim bulgularda şunlar yazıyordu okuyabildigim kadarı dahiliye hipertiroyit kbb sol kaldı psikiyatri panik atak tedaviyle kısmen düzelir fizik diz patolozik bozukluk sol omuz sol el göz biratarızalı katarak ortopedi de dizlerim ellerim için yazmış da yazmış okuyamadım ne olur beni biraz aydınlatın allah rızası için şimdiden teşekürler

Şenay hanım,

Malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre malul derecede işgücü kaybı rara SGK. Durumunuza bakınca, SGK'nın size malulen emeklilik onayı vermeyeceğini düşünüyorum. Ama zaten makuliyet derecesine ihtiyacınız yok. % 40 ve üzeri rapor ve ona istinaden de defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı alırsanız, doğum borçlanması yapıp priminizi de 3600'e tamamladığınızda, erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.

Üst Alt