Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır engelli çocuğum için tayin hakkım var mı?

karadeniz6161

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.

Sorum biraz karmaşık olabilir. Kpss şubat ataması var. Bende kendi bölümümde 2.ci sıradayım. Sağlık bakanlığı 4B sözleşmeli olarak atanma şansım var. Aralık ayındaki atamada tercih yapmadım. Pişman oldum. Kimseden net crvap alamadım. Sizlere sornak istiyorum şimdi.

%90 ağır engelli kızım var. Ben annesiyim. Ben 4b li olarak atanırsam 1 defaya mahsus kızımın oldugu yere veyahut istediğim yere yrr değiştirme şeklinde gelebilir miyim. Kızımın doktoru herşeyi burda. Bilgisi olan var mıdır? Kızıma kayınvslidem bakıcak eğer atanıpta kızımın oldugu yere gelirsem. Ama öyle bir hakkım yoksa uzak bir şehire kızını götüremem. Çocuk noroloji doktoru burda. Sürekli muayne olmak zorundayız. Umarım sorumu güzel sorabilmişimdir.

Teşekkürler.

karadeniz6161 engel durumu ile tayin hakkı tabiki var ama 4b lilerde istediği zaman değil de dönemsel oluyor diye biliyorum. mazeret tayinlerinin dönemleri oluyor. atansığınız yerde ilgili doktor branşı yoksa buna dayanarak sağlık mazeret tayini için dilekçe verirsiniz. kişinin kendisi veya bakmamakla yükümlü olduğu kişiler için tayin hakkı var. hemen tayin olmazsa da ilk tayin döneminde atamanız olur max 6 ay sürer.

fatih_123

Cevabınız benim için çok önemliydi. Teşkkür ederim. Şuan şubat ataması için kılavuz yayınladı. Ve bölümümde şuan 2.ci sıradayım. 1.ci arkadaş başka yeri yazıcak.
Benim istediğim yerde 8 bin nufüslu küçük bir ilçe hastahane dahi yok.annemlere 1.5 saat oldugu için tercih etmek zorunda kalıyorum. Çocuk noroloji bizim için çok önemli. Bu benim lehime sonuçlanır inşallah.

[FONT=&quot]Esasların[/FONT] "Kurum içi yer değişikliği" başlıklı Ek 3. maddesi 2. fıkrası (c) bendinde şu hüküm yer almaktadır:
"Sözleşmeli personelin kurum içi yer değişikliği ise aşağıdaki hallerde Kurumca gerçekleştirilebilir.
c) Sağlık sebebine bağlı kurum içi yer değişikliği talebi; mazeret süresince geçerli olmak üzere, personelin geçiş yapacağı hizmet biriminde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması, pozisyonunun bulunduğu ildeki Devlet ve üniversite hastanesinde kendisi, eşi ve çocukları ile mevzuat uyarınca bakmakla yükümlü olduğu ana ve babasının hastalığının tedavisinin mümkün olmadığına ilişkin sağlık kurulu raporunu kuruma ibraz etmesi halinde yerine getirilebilir. Sağlık mazeretinin sona ermesi durumunda, eski pozisyonun bulunduğu il sınırları içerisindeki aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyona yeniden atama yapılır."

hangi kurumda çalıştığınızı bilmiyorum ama atamanızda sorun çıkacağını düşünmüyorum. şu sebeple sorun çıkabilir. atama istediğiniz yerde münhal kadro bulunmayabilir veya ayrılış yapacağınız yerde personel sıkıntısı olacaksa kurum yollamak istemeyebilir.bu gibi durumlarda idari mahlkemeye dava açma hakkınız var ama bu da uzun bir zaman alacaktır. 3+1 yüzünden atamanızın yapılmayacağı söz konusu değil çünkü mazarete dayalı bir atama talep ediyorsunuz.

fakat burada kurumun sorgulayacağı kriterler olur. çocuk haftada kaç kere hastaneye gidiyor. veya en yakın ilçe veya il merkezinde nerede ilgili branş doktoru var bunlara bakabilir. mesela haftada veya iki haftada bir hastaneye gitmeniz gerek ve ilçede doktor yok
ama 20-30 km mesafede başka bir ilçe veya il merkezinde ilgili doktor varsa buraya kontrole götürebileceğiniz belirtilip ret cevabı gelebilir. atamanızın olduğu yerde branşınızla ilgili personel sıkıntısı yoksa bu gibi detaylara bakmazlar ama tayin alacağınız kuruma da her yıl ocak ayında mazeretin devam ettiğini belgelemeniz lazım. ilçe devlet hastanesinde tedavinin yapılamadığı ilgili hastanede de tedavinin devam ettiğini gösteren raporu kuruma vereceksiniz. tedavi sonlanır mazeret sona ererse eski görev yerine tekrar gönderilirsiniz.

Babasi ve kardeşi sürekli engelli olan bitane memur arkadaş vaŕ biri ayzaymir diyeri de piskolojik rahatsiz buna bağlı tayin dilekçe örneği varmı yasal olarak yardimci olursaniz sevinirim hayirli günler

Üst Alt