Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır engelli ibareli %64 raporla bakım aylığına başvurabilir miyiz?

bekone

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
5
Arkadaşlar bugün heyete girdim %64 rapor verdiler ve AĞIR engelli yazıyor bu rapor ile bakım parası alınabilir mi vede maaş engelli maaşım ne kadar olur

bekone
Evet Raporunda Ağır engelli EVET yazıyor sa Evde bakım maaşı için baş vuru yapabilirsin,Eve heyet gelir Muhtaclık sınırını aşmıyorsanız Maaşınız onaylanır...

peki benim maaşım ne kadar olur bakım maaşın 'dan hariç

2019 engelli maşı şu şekilde, yüzde 40-69 arası engeli olanlarda 480,21 lira, yüzde 70 ve üzeri engeli olanlarda 720,32 lira ödenecek...Evde bakım 1.305 tl...

Son düzenleme:
peki benim maaşım ne kadar olur bakım maaşın 'dan hariç

sana maaş yok bu ebm engellıye bakana verılen maaş oluyo.zaten adıda engellı bakım maaşı ha bakıcın annen ya da babandır onlarda o ebm yı çocugumuza baktıgımzı için veriolar ama bakmak zaten görevımız deyıp tamamını ya da belli bi kısmını sana harçlık olarak verebilirler

-mka
Size maaş yok derken yalnış bilgi vermeyelim,Evde bakım maaşı onaylanırsa bu maaşı hastaya bakan alır bu doğru.ancak yüzde 40-69 arası engeli olanlar 480,21 lira, yüzde 70 ve üzeri engeli olanlarda 720,32 tl ödeme alıyor...

Kağan52

yok dememden kastım bu arkadasın mesajı için geçerli mesajda ebm yı engellının kendısıne verıldıgını sanıyor.bakım maaşı harıcınde engellı maaşı var mı deseydı cevabım daha farklı olurdu sorusu şu
bu rapor ile bakım parası alınabilir mi vede maaş engelli maaşım ne kadar olur
yani ebm bağlanırsa ne kadar dıye ebm nın mıktarını soruyor o mıktarda 1305 lira tabi şartları tutarsa sadece raporun ağır engellı olması yetmıyor.

-mka
Yukarıda sormuş,evde bakım dışında benim maaşım ne kadar olur diye galiba görmediniz...
Neyse arkadaşın cevabını verdik.ŞARTLARI SAĞLARSA alacağı miktarlar yukarıda yazılı...

@Kağan52
galiba görmediniz
olabılır.eger o anlamda sorduysa burda oldugu halde ne için sordugunu yazma zahmetıne gırmıyo ama 2022 engellı maaşı aldıgnı varsayarak gene bişi diyemek çünkü hanede kaç kişi var kıradamı kendı evlerındemı ıkamet edıolar ve gelırlerı ne kadar bunları bilmeden cevap yazamayız

-mka Adanalı abim, Gerekli şartları sağlarsa alır diye yazdık,uzatmasak gözünü sevim:) daha yeni rapor almış 2022 nereden bilsin.bilse zaten burada sorusuna cevap aramaz...

ya zaten eski raporum %60 'di ama agir engelli değilidi vede 2022 de faydalanıyordum bugün aldığım rapor kafamı karıştırdı sadece biraz. agir engelli yüzde 64 olunca

bekone,arkadaşım bende bu gün raporumu aldım %90 engelli çıktı raporum fakat ,maaş alabilmemiz için evet yazması lazım bana da hayır yazmışlar,acaba %kaç yüz engelli olmam lazım ki maaş alabileyim veya nasıl bir engel olması lazım :(
v6jrOz.jpg

BAŞKAN_Mustafa
2022 dedikleri şey, 2022 sayılı yasa kapsamında engelliler ile 65 yaş üstü muhtaç vatandaşlara verilen aylık ödemedir.
Sigortalı olarak çalışanlar ile sosyal güvenlik kurumlarından aylık alanlara verilmez.
Siz emeklisiniz, sizinle bir ilgisi yok yani.

fazem16
Rapor %den 90 değil %79
Ağır engelli hayır demişler,buna göre evde bakım maaşı alamazsınız.ANCAK 2022 kapsamında gerekli şartları sağlarsanız ENGELLİ maaşı alırsınız,Engelli maaşı almak için gerekli şartları sağladığınız durumda %de 70 ve üzeri olanlar için 720,32 tl ödeme alırsınız....

ben sgk dan emekliyim ve emekli maaşı alıyorum(daha önceki raporumda engel %80 di),evde bakım için hanım a maaş verilir mi, vede ben engelli maaşı alabilir miyim.

Emekli olanlar 2002 maaşı alamaz

bazı arkadaşların dediği gibi(ağır engelli) yazılması bakım maaşını almanıza yeterlidir. Sadece ailedeki kişi başı gelir 1219 tl den yukarı olmama şartıyla.eve gelen resmî gelir ve evde yaşayan kişi sayısı nedir?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

fazem16
Raporunuzda ağır engelli ibaresi olumsuz olduğundan dolayı evde bakım aylığı alamazsınız.
2022 engelli aylığı için ise sosyal güvenlik kurumlarından aylık almıyor olmak gerekmektedir. Siz emekli aylığı aldığınız için 2022 engelli aylığı da alamazsınız.

Ağır engelli ibareli diyor(fazem 16)

canengin
fazem16 rapor resmini atmış sayfaya, dikkatli bakarsanız ağır engelli olmadığını görürsünüz.
Ayrıca ağır engelli ibareli de dememiş, "ağır engelli hayır yazmışlar" demiş.

Paylaşımı yapan arkadaş neden yanlış bilgi yazıyor anlamadım. raporu paylaşmamış kendisi yazmış ağır engelli ibareli.insanları yanlış bilgi ile boşuna yoruyor

canengin
Bir başlıkta her cevap o başlık sahibine olacak diye bir şey yok.
Başlık sahibi ağır engelli olduğunu belirtmiş ve gelir kriterini de karşılıyorsa alabileceği cevapları verilmiş. Herhangi bir yanlış bilgi yok.
fazem16 ise aynı başlıkta rapor resmini paylaşarak kendi durumunu sormuş. Verdiğim olumsuz cevap başlık sahibine değil fazem16 yadır.

canengin

Konuyu ben açmadım bu konu üstünden kendi aldığım raporu paylaştım, ve gerekli soruları sordum sağolsun arkadaşlarımızda cevapladı. teşekkür ederim ilgi ve cevaplarınıza.

Üst Alt