Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır engelli ibaresi hayır olarak değiştirildiği için bakım aylığımız kesildi?

Muhalif turan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
4 yaşında kız çocuğu otizm. Gecen yılki raporu %80 ağır özürlü:evet, bu yıl ki raporu %80 ağır özürlü:hayır, yazıyor maaşı kestiler, ne demek bu...

Muhalif turan
yeni raporu niçin çıkartınız? raporu süreli miydi?
eger raporda ağır özürlü ibaresi olmazsa evde bakım aylığı baglanmaz. evde bakım aylığının baglanması için ağır özürlü engelli sağlık kurulu rapor olmak zorunda.

Rapor sureliydi suresi doldu yenisini cikarttik. Agir ozurlu hayir yaziyor. rapor %80,ama

İsterse % 100 olsun. evde bakım aylığı için engelli sağlık kurulu raporunda ağır özürlü kısmının "evet" olarak işaretli olması şarttır.
raporu yeni aldıysanız bu durumda elinizdeki raporla birlikte il sağlık müdürlüğüne gidip rapora itiraz edin. il sağlık müdürlüğü sizi farklı bir yetkili hastaneye sevk edecektir. o hastanenin verdiği rapor aynı olursa karar kesinleşir, ama farklı bir karar çıkarsa bu durumda il sağlık müdürlüğü sizi hakem hastaneye sevk eder. hakem hastanenenin vereceği karar kesinleşir.
bu süreç uzundur. isterseniz bir süre bekleyin daha sonra yetkili hastanelerden birinden agır özürlü rapor almaya çalışın. başka şehirden de alabilirsiniz. Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'i iyice araştırın ve yeni rapor çıkartmaya çalışın. hastaneler ağır özürlü ibaresini yazmamak için elinden geleni yapıyor çünkü.

bu konuda çocuğunuzun doktorundan da görüş alın isterseniz. o yönlendirsin sizi.

Artvinden rapor aldik suresiz rapor verdiler hayir yaziyordu,birde calisabilir yaziyordu,
Rizeden aldik iki yil sureli hayir yaziyordu, itiraz dilekvesiyle trabzondan aldik iki yil sureli hayir yaziyor.

demekki durumunda değişiklik olmuş ve ağır durumu ortadan kalkmış maşallah. artvin rize trabzon farklı hastaneler aynı raporu verdiklerine göre yeniden de başvursanız değişmeyecektir

Durumda değişiklik varsa normal.
Ama değişiklik yoksa anormaldir. İtiraz edin derim. (Sanmıyorum ağır özürlü durumdan normale döneceğini hemde özür aynıyken)

Cocukta hic değişiklik yok, keşke olsa. Benim anlamadığım hic bir ilerleme yokken nasıl böyle birşey yazarlar, 4 yaşında otizmli çocuğa calışabilir raporu nasıl veriyorlar, kapıyı açıp çıkamaz, corabını giyemez tuvaletini soyleyemez, yemek yiyemez, rapora itiraz ettik farklı hastane yine agır engelli demedi.

Son zamanlarda ağır engelli ibaresi kaldırılan raporlara sıkça rastlıyoruz.
Öyle sanıyorum ki artık raporlar eskisi gibi değerlendirilmiyor, puanlamada çok bir sıkıntı olmasa da ağır özürlü değerlendirmesinde çok daha olumsuz görüş bildiriliyor.
Eskiden sadece hemodiyaliz hastalığı için rahatlıkla ağır özürlü ibaresi verilirken artık bir çok yerde diyaliz hastalarına ağır özürlü raporu verilmiyor.
Daha yenilerde kayınbiraderim almak istedi. Hemodiyaliz hastası + tip2 diabet + tansiyon + görme kaybı (diabetten dolayı) + bir ayak 3 parmak ampute = Balthazardla %96 rapor verildi ama inanır mısınız bu kadar rahatsızlığa rağmen ağır özürlü ibaresi vermediler, hayır yazıldı.

Doktorların şerefsizligi ufukalp başka hastane deneyin araştırma hastanesi tıp fakültesi verebiliyor agır özürlü devlet hastanelerinde ilgilenilmiyor

Kalem hanım %100 derecesi verilen nasıl oluyorda agır özürlü olmuyor anlamış degilim öyle diyorsunuzda

paranoya
Hastane zaten Eğitim ve araştırma hastanesi idi, aynı zamanda kendi tedavi gördüğü hastane olduğu halde sonuç böyle çıktı.
İl sağlık müdürlüğüne gidelim diye ısrar ettimse de kabul etmedi, boşver onlara olsun dedi. Adam türlü hastalıktan canından bezmiş durumda ve uğraşmak istemedi.

Turan bey benzer durumda arkadaşım vardı.Bana söyledigi eger hastalıgın azda olsa iyileşme ihtimali varsa bu ihtimal ortadan kalkana kadar agır özürlü raporu vermiyorlar.Arkadaşımın kızına 7 yaşında bu raporu verdiler ve şu anda bakım parası alıyor.

bende bu bu rapor sıkıntısını yaşıyorum.parapleji hastasıyım yeni raporumda % 94 oran verdiler ama ağır engelli hayır yazmışlar.itirazlarımda fayda etmedi.hakem hastanelerde %94 oran verip ağır engelli değilsin dedi.sanırım ağır engelli olması için ölü olmak gerekiyor.

arkadaşlar artık ağır engelli ibaresi almak gerçektende çok zor süreli olanlar gerçekten sanırım hemen hemen hepsi iptal edilebilir

Üst Alt