Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır engelli ibaresi işaretlenmemiş. Bunu nasıl düzeltebilirim?

Divane divane

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Benim kızım için Engelli raporuna başvuru yapmıştim ilk raporu %75 ve süresiz ama bunda ağır engelli olmasina rağmen HAYİR diye işaretlenmiş. Hakem hastaneye Diyarbakira gönderdiler bizi ordada yine %75 ve yine HAYIR diye işaretlenmiş ve 2 YIL süreli.

Önceki yani ilk aldiğimiz süresiz raporu nasil düzelttirebilirim ağır engelli ibaresi için ?

Divane divane

Maalesef, 3 hastane de ağır engelli olmadığına karar vermişse düzeltmek mümkün olmaz. Bir yıl kadar sonra başka bir hastaneye gidip şansınızı deneyebilirsiniz.

"a) Ağır özürlü: Özür durumuna göre özür oranı %50 ve üzerinde olduğu tespit edilenlerden günlük yaşam aktivitelerini başkalarının yardımı olmaksızın yerine getiremeyeceğine özürlü sağlık kurulu tarafından karar verilen kişileri ifade eder."

Beslenme, öz bakım ihtiyaçları, kendi başına güvenli şekilde kalabilmek gibi konularda mutlak başkasına ihtiyaç duyacak durumda ise ağır engelli diyorlar.

Merhaba
Cevabiniz için teşekkûr ederim. Ama. zaten özûrlû orani %75. yani ağir engelli oluyor. Bu zaten kizimdada görülüyor yani kendisi tek başina kalamaz trafigi bilmiyor tek başina disari gidemez v.s. ben bunlari söyledigim halde yinede ağir engelli değil diye isaretlendi . Bu biraz saçma değilmi .

Bir diger konuda. tanidigim bir yaşli amca %63 oraninda ağir engelli değil diye geciyor kaldiki bu hasta yatalak başkalarinin yardimina ihtiyaci var . Bu nasil oluyor ?

Divane divane
Rapor oranı ile ağır engelli değerlendirmesi çok farklı şeyler.
%60 rapor oranı ile ağır engelli olunabileceği gibi, %100 oran ile ağır engelli sayılmamak da mümkündür.

Saglik raporu

Maalesef burda hem fikir değilim. Yani rapor oranlari belli bir orandan itibaren ağir engelli sayiliyor. Yani %63 bile agir engellidir %75 %80 %100. Bunlar agir engellidir . Ama siz diyorsunuz %100 bile ağir engelli olarak görûlmeyebilir. Bu mümkündür diyorsunuz ,durum ortada yani biri %75 devamli hep birilerinin yardimina ihtiyaci var %100 olanda yatalak başkalarinin yardimina ihtiyaci var kendisi hic birsey yapamaz bu durumda daha nasil ağir engelli sayilmaya biliyor ? Benim izlenime göre doktorlar gerektigi gibi muayene yapmiyor sadece şöyle boydan bir bakiyorlar bitti. Kafalarina göre yaziyorlar!..Bence bu dogru degil.

Divane divane
Böyle bir mesaj karşısında ne diyebilirim ki ?
Madem öyle, oran %75 olunca kesin ağır engelli oluyor, burada ne işiniz var ? Dikilin heyet başkanının karşısına, siz yasadışı davranıyor suç işliyorsunuz deyin ve şikayet edin.
Hatta 3 hastane de suç işlemiş, çünkü sizin dediğinizden başka şekilde hiç bir şey mümkün değil.
Her şeyden o kadar eminseniz buraya taşımaya gerek yoktu.

Ufukalp doğru söylüyor.bunu söylerken ezberede söylemiyor.konu hakında gerçekten bilgisi var.benim raporum %90 ama ağır özürlü bölümünde hayır yazıyor

benana teşekkür ederim.
Amacımız sadece sorulan soruya cevap vererek yardımcı olmaya çalışmak. Israrla anlamak istemeyenler için yapacak bir şey yok malesef.

arkadaşlar benim rapor 100de 93 ama agır enğelli değil yazıyor

Üst Alt