Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır engelli ifadesi raporumda olmadığı için bakım aylığım kesilmiş!?

Aladagli1

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar sonraki raporumdaki ağır engelli ibaresi olmafigi için bakim maaşı kesilmiş bakim raporu 2008 bi raporda 2009 da alınmış ama bende bu rapor yok geriye dönük incelmişler
Tekrar rapor alin ve tam bağımlı olacakmış
Devlet hastanesinden randevu adım 17 şubatta saglik kurulundan randevusuz gidiliyordu acaba süreç nekadar surer

Bütün Dr ları o gün gezerseniz işleminiz biter evrak ları heyete verirseniz 1 hafta da işlemleriniz olur rahatsızlığınızla ilgili tanı raporlarınızı varsa yanınızda getirirseniz tahlil röntgen istemezler

95 engeliyim omirilik yaralanması durumunda hiç bi değişiklik yok sonda bez kullanıyorum aynı rapor çıkarmı acaba belden aşağıda hiç his yok

Aladagli
büyük ihtimal tam bagımlı çıkar.sen @bilgeadam arkadaşın dedıgı gibi eskı raporunu tahlıl sonucların varsa tetkıklerı falan göturursen muayene esnasında sana fayda sağlar .işlerinin kolay sonuçlanmasına sebep olur

Şimdi anladığım kadarini söylüyorum yanlışım varsa affınıza sığınırım. Şimdi sen tam bağımlı ağır özürlü roaoru almazsan/ibraz etmezsen senden geriye dönük ödeme taleb edilebilir. Çünkü sen kısmi bağımlı üzerinden maaş almışsın bugüne kadar , ama anladığım kadarıyla söyledim , kesin cevap vermedim, ama sen olayı netlestirirsen sevinirim çözmek için

2008 de çıkan evde bakim raporu ağır özürlü olan yer isaretliyken 2009 da bir rapor daha görünüyormuş ama onun ağır özürlü kısmı işaretli değilmiş süresiz bu raporlar ama 2009 'daki rapor bizde yok en son rapora göre geriye dönük inceledik demişler yeni rapor istemişler tam bağımlı olacakmış geriye dönükte ödeme yokmuş yazı gelmiş kuruma

Normal şartlarda 2009 dan itibaren aldığın maaşları faizi ile geri alırlar eğer tam bağımlı alırsan almazlar kanun değişti ise bilemicem

Evde bakım maaşımız kesildi

2010 yılından engel oranı %82 agir engelli bölümü evet suresiz olan raporumuz ile 31.01.2018 e kadar evde bakim maaşından yararlandik.ötvesiz araç hakkından yararlanmak için hastaneye başvurduk.31.01.2018 tarihinde verilen rapor ötvsiz yararlanır ağır engelli kısmı hayır yazılmış hastaneye neden böyle dediğimde o kısmı değerlendirmedik dedi.ötv siz araç satın almadık ilgili raporla 20.02.2022 son maasi aldik maaşımız kesilmiş kurumdan öğrendik.şimdi yeni heyet raporu aldik engel oranı %100 kısmen bağımlı yazıyor.ne yapmamız gerekir kimisi geriye dönük %50 faizi ile geri alır kimisi almaz diyor. Hic gücümüz yok artik cok yorulduk en mantıklı ne yapılabilir.saygilarla

Birselbahar

Yeni rapor aldığınızda bunu kuruma bildirmekle yükümlüsünüz. Yani teknik olarak rapor tarihinden sonra aldığınız evde bakım aylıkları sizden geri alınabilir. Kurum bunu yapar mı, bilmek mümkün değil.
Yapmanız gereken, çok acil olarak "Tam bağımlı" ibareli yeni rapor almak ve aylığın devamı için kuruma başvurmak

Birselbahar Yüzde yüz raporla kısmen bağımlı veriliyor maalesef geriye dönük alınıyor ama kanunlar habire değişiyor inşallah aftan yararlanırsınız yapacağınız tek şey yeniden heyete girip tam bağımlı almanız

Tekrar itiraz etsenizde bisey değişeceğini sanmıyorum benim durum aynı 2 kez itiraz ettim sonuç aynı 93 kısmı bağımlı 220 tl ücreti var bide git-gel bu halimizle hastaneye her itirazda en uzak hastaneye gönderiyorlar inşallah geriye dönük borç çıkarmazlar yoksa yandık

Fatma8i devlet arada bir bu gibi durumlarda af çıkartıyor kuruma sormanız gerekiyor

Evde bakim maasimiz kesildi

Evde bakım maaşımız kesildi
2010 yılından engel oranı %82 agir engelli bölümü evet suresiz olan raporumuz ile 31.01.2018 e kadar evde bakim maaşından yararlandik.ötvesiz araç hakkından yararlanmak için hastaneye başvurduk.31.01.2018 tarihinde verilen rapor ötvsiz yararlanır ağır engelli kısmı hayır yazılmış hastaneye neden böyle dediğimde o kısmı değerlendirmedik dedi.ötv siz araç satın almadık ilgili raporla 20.02.2022 son maasi aldik maaşımız kesilmiş kurumdan öğrendik.ilçeden yeni heyet raporu aldik engel oranı %100 kısmen bağımlı yazdı.il sağlik müdürlüğüne itiraz ettik.hastanede bütün doktorlar muyane etti heyete girmeden %92 göz %15 fizik kısmen bagimli verdi.evde bakim maaşından artık yararlanamayacagiz.2022 engelli maasi+65 yaş üstü maaştan yararlanabiliyormuz yoksa sadece engelli maaşımı olur
Saygilarimla

Üst Alt