Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır engelli iki çocuğum içinde evde bakım aylığı alabilir miyim?

Muammer66

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
evde 5 kişiyiz 12 yaşındaki kızıma evde bakım parası alıyorum 2016 yılında maaşım 2474 tl alıyorum. evde iki engelli olunca kişi sayısı 6 olduğunu biliyorum bu durumda diğer çocuğumada evde bakım ücreti alabilirmiyim?

Muammer66

sizin hane geliirniz 5 kişiyken de uygun zaten.
elbette diğer çocuğunuz da bakıma muhtaç ağır engelli durumdaysa evde bakım aylığı baglanır.
şu sorularımı cevaplayın lütfen:

1. bahsettiğiniz çocuğunuzun % 50 ve üstü "ağır özürlü" engelli sağlık kurulu raporu var mı? raporunda ağır özürlü kısmı evet olarak işaretli mi?
2. şu linki dikkatle inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
Sayılan A,B,C,D bentlerinden en az birinde tam veya en az ikisinde kısmen başkasının bakımına ihtiyaç duyuyor mu? bu dğerlendirmeyi yaparken çocuğun yaşından kaynaklı yapamadıklarını değil hastalığından dolayı yapamadıkları degerlendirilecektir. siz de yaşına göre degil engelinden dolayı yapamadıklarını dikkate alarak sorumu cevaplayın.

Normal raporu var 100/60 raporu var ama "ağır özürlü" yazmıyor . Bugün 02/02/2016 tarihinde hastaneye evde bakım için müracat ettim tüm doktorları dolaştım ve23/02/2016 ya heyete girecek ondan sonra büyük bi ihtimalle "ağır özürlü" ibaresi olacak çünkü çocuk hiç bir aktivesini yerine getiremiyor. ben iki kişiye aynı evde bakım ücretinin verildiğini bilmiyordum ve rapor için acele etmedim.

Muammer66 tamamdır. ağır özürlü rapor alırsınız inşallah. yoksa evde bakım aylıgı asla baglanmaz.

Kalem hanım Yozgat devlet hastanesine müracat etmiştik bizi ankara sami ulus çocuk hastanesine sevk etti ama biz ankara gata hastanesine gittik ve rapor aldık % 80 agır engelli kısmı evet yazılı ve müracatımız tamam evde bakım için ama bizim değişik hastahane olduğundan sorun olur mu _?

Değişik hastane olması önemli değil. Mevcut durumda başvurunuzun olumlu sonuçlanması gerekiyor.

Üst Alt