Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır engelli iki kardeşiz. Evde bakim aylığı alamıyoruz!?

tango

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
arkadaslar bi hanede 6 kisiyiz.zihinsel.ozurlu kardesim var.bende %96 agar ozurluyum.ne ben nede kardesim bakim ayligi alamiyoz.babam.oldu.annem iki maas alio.yurt disindan 369 euro turkiyedende maasi bana ve kardesim annem olmak uzere 3 boluyolar.1400 tl yaklasik.ama iki maas aliyo annem die vermiolar bakim ayli.bole bi yasa varmi.

@tango

eve giren tüm gelirler toplamı 369euro ve 1400 tlmi. bunlardan başka geliriniz var mı ev kirası ticari araç vs gelir getiren herhangi bişi .

ben 369euro ve 1400 tlden başka gelirinizin olmadığını varsayarak hesaplamasını yaptım.

euro 4.400tl

369.400 x 4.400 = 1.623,6tl ediyo

1.623,6 + 1400 = 3.023,6tl eder. 6 kişymişsiniz 3.023,6 / 6 = 503,33eder yuvarlarsak 504tl bu evdeki kişi başı düşen gelir maaş bağlanması için kişi başı sınır 847 Bu durumda evde bakım maaşı bağlanmasına engel maddi gelir olarak yok.2maaş alınıyor yok 3 maaş alınıyor diye bağlamamazlık edemezler çünkü toplamda hanedeki kişi başı gelir 847 den az
[FONT='inherit']
not zihinsel engelli kardeşinizin raporudan anladıgım kadarıyla ağır engelli bu durumda evinizdeki kişi sayısını 6 değil 7 kişi olarak hesap edeceksiniz ben kardeşinizin raporunu tam olarak bilmediğim için 6 kişi olarak hesap ettim. Gerçi 6 yada 7 kişi fark etmez bu bilgilere göre her türlü şartınız tutuyor[/FONT]

Evde bakım aylıgı

arkadaslar ayni hanede 6 kisi yasiyoruz.ben %96 agar engelli raporum var.kardesimde %70 zihinsel engelli.ikimizde ne 2022 ayligi nede evde bakim ayligi alabilioz.eve giren pariz sole.annem yurtdisindan 370 euro kizkardesim iki ayda bir 280 euro sakat maasi.ablam iki cocuguna 300 tl nafaka.bir kirada evimiz 500 tl turkiyeden maas 1500 tl.bu parayi uce bouyolar.yarisini annem yarisini diger kardesimle bana.yok efendim annem iki tane maas aliomusda o yuzden vermiolarmis evde bakim parasi bize.bi evde iki kisiyede verilmezmis.soruyorum nie alamiosunuz diolar.varsa bi bilen bana yardimci olsun arkadaslar.alabilirmiyiz.hakkimiz olani neden alamiyoruz.

tango evde bakım aylığı için gelir kriteri bellidir. 2018 yılı için hanede kişi başına düşen aylık gelir 967,27 TL altındaysa gelir uygun demektir. ama bu sınırı geçerse gelir uygun olmaz ve gelir şartına uymadığınızdan dolayı evde bakım aylığı baglanmaz.

şu sorularımı cevaplar mısın?
1) annen yurtdışından 370 euro'yu niçin alıyor? ikinizin bakım parası mı var içinde?
2) annen her ay yurt dışından 370 euro mu alıyor?
3) kızkardeşin yurt dışından iki ayda bir 280 euro sakat maaşı alıyormuş. bu kızkardeşin %70 raporu olan kardeşin mi?
4) ablan her iki çocuk için ayrı ayrı 300 TL mi alıyor ikisi için mi sadece 300 TL alıyor?
5) 1500 TL annen ve siz babaın ölüm aylığı olarak mı alıyorsunuz? eger babandan dolayı yetim aylığı alıyorsanız zaten sırf bu yüzden 2022 aylığı ikinize de bağlanmaz. hane gelirinize bakılmaz bile.

6)hastalıgınız nedir? bakıma muhtaç durumda mısınız? şurayı inceleyerek cevaplayın lütfen bu sorumu:https://www.engelliler.biz/forum/ev...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

7) % 70 zihinsel engelli kardeşinizin raporunda agır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli mi?

tango
Eğer sorun çözülmezse, akrabalarından birini bakıcı olarak tutunuz, kim olsa razı olur

He-man daha sorunu tespit etmeye çalışıyoruz(yukarıda bir sürü soru sormuşum arkadaşa). ne hemen başka bakıcı bul diyorsun. annesinin bakıcı olmasında sorun yok ki. arkadaşı yanlış yönlendirme.

Ama annesi 2 maaş alıyormuş diye vermiyorlar mış. Ve Ev kalabalık gelirli bir aile
bilmiyorum nedense.
Eğer sorun çözülmezse

Üst Alt