Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır engelli olmaması annem için evde bakım aylığı almama engel mi?

Saadet34

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Aklıma takılan bir sorudan dolayı nasıl ne yapacağımı veya yanıldığım bir şey varsa bilgilerinizi almak isterim. Annem %79 raporlu ağır engelli değil yaşı 68 ben çalışamıyorum anneme bakmaktayım sadece oğlum çalışıyor. Anneme baktığım için bana da ücret ödenir mi? ayrıca masrafları var aldığı ücret karşılamıyor ilaç giderleri altına kaçırdığı için yetişkin bezi vs bu konuda bana yardımcı olur musunuz lütfen neler yapabilirim nasıl yol izlemeliyim bilmek istiyorum. Teşekkürler..

Ağır engelli değilse bakıcı maaşı alamazsınız.

alperen1
Anladım. Peki başka ne şekilde bende ücret alabilirim? anneme bakıyorum bu yüzden çalışmıyorum vakıfa nakdi yardım için başvuracağım ancak verecekleri ücreti yüksek tutmak için ne yapmalıyım?

Eğer gelir tesbitinde aile de kişi başı geliriniz asgari ücretin 1/3 geçmezse engelli aylığı alabilirsiniz. bulunduğunuz ilin veya ilçede iseniz ilçenin sosyal yardımlaşma vakfına giderseniz onlar gerekli evrakları ve şartları size bildirirler. eğer başvurunuz alınır ve onaylanırsa %79 rapor ile aylık 650 tl civarı alırsınız. ayrıca diğer engelli haklarında yararlanabilirsiniz. mesela annenizin adına 200 metrekarede ufak ev varsa emlak vergisinde muaf olur. su faturasında (şehirden şehire değişmekte) %30 ile %50 arası indirim olur. bunun gibi birçok haktan yararlanabilirsiniz.

Mahkeme kararı ile evde bakım ücreti için dilekçe hazırlığı

Merhabalar bu günlerde ülkemizin ve dünyanın derdi covid-19 bütün vefat edenlere Allah rahmet ailelerine sabır, hastalarımıza Allah'tan şifalar dilerim. Başımız sağolsun. Bazı şeyler tam yapılmaya karar verilirken bu sıkıntı çıkması haktan mağrum kalmak durumunda kalınıyor. Ben Annemin mahkeme karıyla vasisiyim annem 1950 doğumlu kronik rahatsızlıkları var (böbrek yetmezliği, lösemi tanısı, safra kesesi ameliyatı, hiper tansiyon, işitme kaybı, diş kaybı, kas güçsüzlüğü, rahim ameliyatı, kansızlık anemi, göz katarak ameliyatı, iç hastalıkları, şeker hastalığı tanısı ve ruh ve sinir hastalığı ankisiyet hastalığı) Bu hastalıklara rağmen 2017 yılında hakem heyeti kararlı %79 engelli raporu verildi ancak 1.rapor%55 - 2.rapor%77 - 3.rapor%79 2.rapora itirazımız AĞIR ENGELLİ (hayır) verildi. 3.rapor için şuan tek çare *mahkeme kararı ile tekrar kontrole girmek gerekiyor şuan dilekçe hazırlığı yapmak istiyorum bana bu konuda yardımcı örnek dilekçe verebilir misiniz? Bu konulara hakim olanlardan bilgiler talep ediyorum öncelikle @Kalem ablamdan ve sitede değerli abilerimden ablalarımdan. Şimdiden teşekkürler.

Önce il sağlık müdürlüğüne rapora itirazda bulun onlar başka bir hastaneye sevk edicekler seni.Ama elindeki en son %77 olan raporla itirazda bulunmalısın.Bu sefer ağır engelli raporunu alırsın gibime geliyor.Bende aynı sizin gibi 3 hastane dolaştım.il aagliga itirazım sonrasında %80 ağır engelli raporunu aldım nihayet.Az sabir kardeşim bu işler biraz yorsada haklıysan sonunda mutlaka kazanıyorsun.Çok geçmiş olsun Annenize

Çok teşekkürler cevap için. Dediklerinizi yapacağım

Öncelikle ağır engelli raporu almalısınız en az %50 oranında..Suan virüsten dolayı gelir kriterine bakmazlar..Raporu alip direkt sosyal hizmetlere başvurun..

infirak

gelire bakarlar kardeş.hane kişi başı 1402 den fazla ise gelir ebm baglanmaz.

gelire bakarlar kardeş.hane kişi başı 1402 den fazla ise gelir ebm baglanmaz

Normal de gelir kriteri var ancak virusten dolayi yeni yasa icikti..Olağanüstü durumlarda gelir kriteri aranmaz diyor..Buna istinaden Suan gelir durumunu sormazlar

infirak
2 ay sonra virüs gedince hop maaşı keserler dedıgn gibyse.
bahsettıgn durm ebm alanlarında sosyal yardımdan (1000tl) yararlanır.gelire bakılmıo denıldı onunla karıştrıon gibi gelio.ilk 2 ödemede vermıolardı 3. ödemede verıolar gelıre bakılmıo.

Ne yapacağımı bilmiyorum ACİL YARDIM

Annem kısmi bağımlı %97 engelli 10.09.2020 de aldım yeni raporu. Annem için evde bakım aylığı almak için başvurumu yaptım annem KLL hastası ve evde tedavisi sürmekte. Rapora itiraz ettim ancak götürmedim covid19 nedeni ile. Evde ben bakıyorum vasisiyim ve sadece engelli maaşı alıyorum bana yardımcı olun zor şartlarda anneme bakıyorum gelirim yok bir kaç yöntem biliyorum ama nasıl yapılacak bilmiyorum. Adli tıp ile rapor almak, İdari dava açmak, Mahkemece bilir kişi kontrolü ile rapor almak bilir kişi hastaneden Dr. vb gönderebilir veya yetkili kişi. Kısacası annem hiç bir işini yapamaz durumunda ilaçlarını ben veriyorum bu nasıl bir karar anlamış değilim bu Dr.ları milleti küstürmek mi istiyorlar Erdoğan'a hakkımızı alamıyorum. Pandemide annemi hastanelere götürmemek ve evde bakım aylığını almak istiyorum.

Ayrıca şunu da öğrenmek istiyorum engelli yakını aylığı nedir?

Son düzenleme:
Saadet34
[FONT=sans-serif]engelli yakını aylığı nedir?[/FONT]
18 yaşından küçükler için alınan 2022 maaşı.

[FONT=sans-serif]Annem [/FONT]kısmi bağımlı %97 engelli 10.09.2020 de aldım yeni raporu. Annem için evde bakım aylığı almak için başvurumu yaptım

bu rapor ile sizin başvurunuzu almamaları gerekıodu çünkü rapor % de 100 olsa bile ağır engelli ya da tam bağımlı yazmadık kerri ebm maaşı baglanamz başvurusu alınmaz.
ebm için ilk şart % 50 ve üzeri olan üzerinde tam bağımlı yazan rapor.bu olmazsa diğer şartların tutmasının heç bi önemı yok.malesef bu raporla ebm baglanır dıye beklemeyın

Mahkemeye versem bu durumu adli tıp veya bilir kişi talebinde bulunsam olmaz mı? Kısacası şu annemin durumu hastaneye götürmeye müsait değil mümkün de değil hassas bir hasta bağışıklığı düşük bunun için bana yardımcı olun lütfen. Ne yapmam gerekir. Kalem

Saadet34
aldıgınız raporda ağır engellı ya da tam bagımlı yazmadıgı için itiraz edebilirdiniz sizi 2. bir hastaneye sevk ederlerdi tam bagımlı alırsanız mesele kalmszdı yok ordanda tam bagımlı alamazsanız yeniden itiraz ederdiniz ve son kez sizi hakem hastanesıne sevk ederlerdı ve ordan alınan rapor geçerli olurdu ona itiraz edemezdınız. siz yaklasık olarak 2,5 ay kadar almıssınız raporu itiraz hakkınız devam edıomu bilmıom .rapor çıkarma süreleri ne kadar bilmıom ama3 ay az bi zaman değil.heran engellının durumu degısebilir. yeni bi rapor için deneyin derim amma .malesef virüs var ortalık toz duman kısıtlamalr var zor ama deneyin.tel açıp sorun hastaneye randevu almak için.

İlk alınan rapor çok önemli çünkü doktor lar ilk alınan rapora bakıyorlar ilk alınan rapor yüzde seksen belirleyici oluyor iş biraz da şansa bakıyor

Üst Alt