Yeni bir soru sormak istiyorum,siteyi kullanmayi pek beceremedim cevap kismina yazdim,,,,,,,,,,, Kayinbabam vefat edince59 yasindaki kaynim koyden geldi
ozurlu maasi aliyo
Kaynim%82 agir ozur raporuna sahip.dilsiz.tek bobrek.mental bozukluk var akli. Durumu
.kendi islerini yapiyo.yemek.v.c,,,,,,ust giyme tras
..buna ragmen bana bakim parasi verilirmi
.esim memur 3700 maas aliyo 5 kisiyiz. Kaynimla beraber6
kisi..1500 ev kredi borcumuz var.kredi 8 yil
kaynimin ikametini yanimiza alsak,ozurlu maasi devam edermi? Agir engel raporu dolayisiyla maas baglanirmi?
..basvuru ve baglanma suresi ne kadar surer
..ayrica belediye kaymakamlik ozurlulere yardim veriyormus ...ayrica iki kaynim koyde, kaynima 2ser ay arayla sira yapip bakicaz.sosyal hizmetlerden kontrole gelirseler, isin aslinimi soyleyelim yoksa gecistirici cevapmi verelim.istanbulda acaba yilda kac kez gelirler?....maas herhangi birimize baglanip, adres degistirip ,tekrar iki ayda bir baglanmasini beklemesek,bu sekilde iken birimizin yaninda kalmadigi, digerinde kaldigi tespit edilirse.verilecek bakim parasi .ozurlu maasi geri alinirmi?cezasi nedir?
Agir engelli raporu yeni cikti.daha once sadece %80 raporu vardi,simdi agir engel dolayisiyla maas icin basvurucaz....ayrica iki kaynim koyde, kaynima 2ser ay arayla sira yapip bakicaz....maas herhangi birimize baglanip, adres degistirip ,tekrar iki ayda bir baglanmasini beklemesek,bu sekilde iken birimizin yaninda kalmadigi, digerinde kaldigi tespit edilirse.verilecek bakim parasi .ozurlu maasi geri alinirmi?cezasi nedir? Odenen para cezali geri alinirmi?
Bide bakim ayligi alana devlet sigortasini yatirip emekli edecek diye okudum.bu konuda bir gelisme varmi.geriye donuk islermi?ben kayinbabamada 2ay bakip 1maas almistim?
Agir engelli raporu yeni cikti.daha once sadece %80 raporu vardi,simdi agir engel dolayisiyla maas icin basvurucaz....ayrica iki kaynim koyde, kaynima 2ser ay arayla sira yapip bakicaz....maas herhangi birimize baglanip, adres degistirip ,tekrar iki ayda bir baglanmasini beklemesek,bu sekilde iken birimizin yaninda kalmadigi, digerinde kaldigi tespit edilirse.verilecek bakim parasi .ozurlu maasi geri alinirmi?cezasi nedir? Odenen para cezali geri alinirmi?
Bide bakim ayligi alana devlet sigortasini yatirip emekli edecek diye okudum.bu konuda bir gelisme varmi.geriye donuk islermi?ben kayinbabamada 2ay bakip 1maas almistim?