Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır engelli raporu olan 8 yıllık demans hastasına kısmi bağımlı raporu verilmesi!?

Rosemary

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Annem 61 yaşında 8 yıldır demans hastası ilaçları; demax,rexapin,gyrex,citoles,exelon patch 15

2 yıldır evde bakım maaşı alıyorduk (rapor süresi 2 yıllık) rapor süresi doldu yeni rapor için heyete girdik verilen yeni raporda kısmi bağımlı ibaresi var maaş alamaz dediler.
Heyette nörologun odasına bile girmedik evde bakım personeli evrakla birlikte girdi ve çıktı, hastayı görmedi nasıl değerlendirme yapabildi anlamış değiliz. Yani buradan anlamamız gereken 2 yılda annemin tedavisi olmayan bir hastalığının iyileşmiş olması mı? Ki önceki ağır engelli raporunu veren heyetteki aynı nörolog. Tam bağımlı kabul edilmesi için gereken kriterler neler?
(1.5 yıldır konuşamıyor, bizleri hatırlamıyor, yemeğini biz yediriyoruz ki acıktığını söyleyemiyor bebek gibi parmaklarını emiyor, önüne yemeğini koysan kendisi yiyemez, banyosunu biz yaptırıyoruz, bezini değiştiriyoruz, sebepsiz akşama kadar bağırıyor, uyku ilacı olmadan uyumuyor, verilen komutları yerine getiremiyor, odada tek başına bırakıp diğer odaya bile geçemiyoruz) daha önce epilepsi nöbeti geçirdi aynı doktor acilde çağırılarak müdahale etti orada ileri devre demans dedi raporda hafif-orta yazıyor. Nasılsın bile diye sorsa durumunu anlayacak halbuki
Daha önce omuriliğinden ameliyat olmuştu sırt üstü bile yatamıyor sadece sol tarafına yatabiliyor sağ tarafına yatırdığımızda ilaç almasına rağmen sabaha kadar uyumuyor. İtiraz için il sağlık müdürlüğüne müracaat ettik bize yazı verecekler ve tıp fakültesi hastanesine kayıt yapılacakmış 200 ile 500₺ arası ücret talep ediyorlarmış durumumuz iyi olsa zaten bakıcı maaşı için müracaat etmeyiz yapılan hatanın bedelini neden biz ödüyoruz. Annem teşhis koyuldu koyulalı bu şekilde hastalık hakkında bilgisi olan zaten nasıl günden güne kötüye gittiğini bilir. 2 yıldır maaş alıyorduk ama 8 yıldır bakıyoruz. Devlet bu parayı vermese bile annemiz başımızın tacı bakarız ama bu maaş bizim hakkımızsa eğer almak istiyoruz. Benzer durumda kalmış kişiler var mı? Nasıl sonuçlandı? Daha başka ne yapmamız gerekiyor? Bana bir yol gösterir misiniz. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Rapora itiraz edin bulundugunuz ilin sağlık il müdürlüğüne giderek rapora itiraz edebilirsiniz sizi baska bir hastaneye göndermek zorundalar geçmiş olsun allahım şifa versin inşallah

Sağolun, tüm hastası olanlara Allah yardım etsin acil şifa versin inşallah

Kesilen maaş ve geriye dönük ödeme talebi

Merhaba Arkadaşlar
Demans hastası anneme bakıyorum, ağır engelli raporu vardı 2 yıldır evde bakım maaşı alıyordum raporun süresi dolmadan raporu yeniledik (doktor hatasından kaynaklı) %66, kısmi bağımlı, 2 yıllık süreli rapor verildi. Raporun hatalı olduğundan kesinlikle emin olduğumuz için itiraz ettik yeni raporumuz %90, tam bağımlı ve süresiz. Bu işlemler süresince maaşımız kesintiye uğradı, 1 aylık kaybımız var. Bu 1 aylık maaşı da geriye dönük talep edebilir miyiz?
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

Doktor hatası derken tam anlayamadım. Puanlamada hata yaptıysa ve de bunu resmi olarak belgeleyebiliyorsanız, kuruma bir danışın derim. Aksi durumda heyet daha az puan vermiş sizde itiraz etmişsiniz ve yeni bir rapor düzenlenmiş, raporda da tam bağımlı ibaresi var, kurum bu raporu dikkate alır ve ödemeleriniz bu rapordaki tarihe göre yapılmaya başlanır.

Serkan1436 yanıtladığınız için teşekkür ederim
Annemin teşhisi vasküler demans ve nöroloji hastası raporda asıl puanı nörolog veriyor. Ağır engelli raporumuz vardı evde bakım aylığı alıyordum raporun süresi doluyordu yenilemek için gittik nörolog hastayı görmedi bile evrak girip çıktı odasına raporda puan girdisi de yok vermemiş puan onun yerine psikiyatrist vermiş (hafif-orta demans diye annem ileri evre demans hastası) neye göre verdi nasıl verdi anlamış değiliz. Raporu da kısmi bağımlı vermişler puan için değil kısmi bağımlı verdikleri için itiraz ettik yeni raporumuzda hem puan yükseldi hem de tam bağımlı ibaresi var raporu da süresiz vermişler çok şükür. Rapor tarihi öncesi 1 aylık kaybımız var sosyal hizmetlerden heyet geldi söyledik durumu heyet değerlendirir onu dediler bakalım nasıl sonuçlanacak

Malesef oluyor böyle şeyler. Hayırlısı olsun inşallah olumlu bir sonuç alırsınız.

Üst Alt