Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır engelli taşıma aparatı hakkında öneride bulunur musunuz?

33barış

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
iyi günler ben c 5 omurilik felciyim boynumdan aşağısı konpile felç durumda benim gibi engellilerin taşınmasının kolay bir yolu yada yöntemi var mı
deneyimlerinizi bekliyorum

bu arada ellerimde tutmuyor yani hiç gücü yoklar

Mrhaba Barış.
Bende C4 üm. Ben hasta taşıma lifti aldım: http://alisveris.engelliler.biz/?urun-817-hasta-lifti

Yalnız taşıma bezi biraz büyük gelmişti. Onuda kendim diktirmiştim. Bezde ayarlama yaptırınca liftle arabaya dahi bindirdiler beni.
Birde memlekette evimin tavanına küçük vinç sistemi yaptırdım (250TL ye mal ettim). Piyasada 4-5 bin TL idi. Yanlız fazla irdelemeden yaptırdım. bundan dolayı biraz gürültülü. Daha sonra resim de eklerim.

bizim bedenler okadar yumuşak ki bu lifte bizi yerleştirmek yarım saat alır

Barış, standart lift ve taşıma bezinden başka bir yol yok maalesef. Liftte kullanılan bezi yerleştirmek o kadar da zor değil :)

iyi günler arkadaşlar,

bana bir tane fransadan taşıma lifti aldım bir yakınım aracılığıyla ancak bu ürünün hasta bezinin filan nasıl kullanıldığını çözemedik. Biz bu ürünü burada biri tarafından bunun nasıl kullanıldığı hakkıinda bilgiyi nereden bulabilirim.

Taşıma liftinin markası ve modeli Lve personnes : Foldy lve personne - Aides techniques HMS-VILGO

bu konuda yardımcı olursanız gerçekten çok makbule geçer.

ben araştırırken birkaç sitede video görmüştüm ama hatırlamıyorum nerede olduğunu. google dan hasta taşıma lifti diye ara firmaların sayfalarına göz at.

33barış;
yoo sandalyeye oturmam 5 dk sürmüyor. Bezi altıma yerleştirmek için bir tur yuvarlıyorlar beni sadece.

iyi günler teşekkürler oturan boğa ama benim vücudum öyle yumuşakki gösterilen abi gibi dönmem için birinin beni tutması ve bacak arama yastık koyması gerekiyor yoksa ayağım öyle kalmıyor oda uğraş gerektirdiği için bir süre sonra vaz geçiliyor ama bu lift durumu benden daha iyi olan arkadaşların çok işine yarar

arkadaşlar bana böyle tuvalet modeli olan taşıma bezi lazım ancak aradığım birçok firma olmadığını söyledi yardımcı olursanız sevinirim

tuvalet2.jpg

Toileting Sling

fransadan getirttim arkadaşlar fikirleriniz için teşekkürler:)

Merhaba,
Ben progsesif müsküler distrofi hastasıyım yani halk dilinde kas erimesi. Yukarıdaki resimde görülen toileting sling taşıma aparatına ihtiyacım var. Sizin yazılarınızdan anladığım kadarıyla Türkiye'de olmadığı için yurtdışından getirtmişsiniz. Ben de getirtmek istiyorum. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

Yalnız, unutmayın arkadaşlar, her taşıma bezi her lifte uygun değildir. Hangi marka/model lift kullanıyorsanız, alacağınız sling'İn ona uygun olup olmadığını teyit ettirin.

ben karga tulumba tekniğini kullanıyorum...

Merhaba,
Ben de bu sling (ben bez diyorum) den bulamamıştım. Fuarda 750 TL verdim yine de vermemişlerdi. Çünkü ellerinde bir tane vardı, sadece lift ile veriyorlardı. Ben de bu bezinin açık şekilde fotoğrafını çektirdim ve terziye götürüp boyutlarıma göre 50 TL ye diktirdim. Ben 2 ve 4 kancalı iki lift kullanıyorum, ikisine de uyuyor.
Hatta alt tarafı açık olduğu için bu bez (sling) ile klozet kullanamayan, tuvalet sandalyesi kullananların sandalyeye oturmasına da gerek yok.
Daha sonra bezin (sling) fotoğrafını ve ölçülerini eklemeye çalışırım.

merhaba, elimizde ihtiyaç fazlası bir lift var. yatak sandalye arasında transfer için kullanım amacıyla kendimiz yaptık. İşinizi görürse konuşalım.

Üst Alt