Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır engelli yazması için rapor oranı ne olmalı?

Ozkan251

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İyi günler kolay gelsin acaba ağır engelli ibaresi işaretli olması için illada bi doktorun %70 vermesi şartmı

[FONT=sans-serif]%50 ve üzeri yeterli evde bakım sağlık raporu kriterinde böyle geçiyor diğerleri de böyle olmalı.[/FONT]

ahmet75 Bugün biz hekem heyeti için dört doktora gittik 3 doktor %60 verdi birisi %15 verdi acaba alabilir miyiz ağır engelli raporu

@Ozkan25

Kardeşim ağır engelli raporunda önemli olan kıstas, raporda ağır engelli ibaresinin bulunması.

%99 raporun olsada ağır engelli ibaren olmadıktan sonra ağır engelli sayılmazsın.

%50'nin üstündeki ağır engelli ibareli raporlar,ağır engellilik vasfını taşır.

Yani sözün özü raporda AĞİR ENGELLI BÖLÜMÜNDE EVET,yazmalı.

[FONT=sans-serif]"Özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranı % 50 nin üzerinde olduğu tespit edilen özürlülerden; beslenme, giyinme, yıkanma ve tuvalet ihtiyacını giderme gibi öz bakım becerilerini yerine getirmede, kendi başına hareket etmede veya iletişim kurmada zorluk ya da yoksunluk yaşadığına ve bu becerileri başkalarının yardımı olmaksızın gerçekleştiremeyeceğine tıbbi olarak karar verilen kişiler" ağır engelli sayılır.

[/FONT]
@Ozkan25

[FONT=sans-serif]@[/FONT]KKELEBEKK[FONT=sans-serif] bizim ilk itiraz ettiğimizde girdiğimiz heyette fizik tedavi doktoru %60 vermişti yanına yardım almadan yürüyemiyor yazmıştı fakat rapor oranına %64 vermişler ama ağır engeli hayır yazıyor yarın şimdi hekem heyetine gireceğiz

[/FONT]
Ya şimdi benim eşim kardeşime bakıyor raporunu aldık sosyal hizmetleere vericez de benim kardeşim günlük 4 kez tak sonda yapılıyor hastanede biz hastaneye gittiğimiz de sosyal hizmetlerden gelen olursa kardesim için sıkıntı cıkarmı

Açıklayıcı olursa engelli raporum %80 agır engelli isaretli iki kere kök hücre nakli oldum kan degerlerim veya tansiyonum düstügü zaman yolda sekiz ciziyorum durduk yere düsüyorum iki kattan fazla dinlenmeden cıkamıyorum bi ara oto kontrolu kaybettim yardımsız desteksiz yürüyemiyordum bu kadarı açıklayıcı oldu umarım saygılar

ec_ank
eğer almıyor iseniz evde bakım maaşına başvurn tabi geliriniz uygunsa

-mka

malülen emekli olduydum memurluk çıktı şimdi dostum gerek yok yani.

Biz evdr 8 kişi yaşıyoruz kaynım ve eşim asgari ücretle çalışıyor bide kayınbabamın emekli maaşı var bakım maaşı alabilirmiyiz

vücudun bir kısmı sakat olması lazım diye biliyorum örneğin epilepsi yürüyemiyen hastalar gözleri görmeyen hastalar yanılmıyorsam eğer

Ahmet T ahır engelli raporumuz var ama işte 2 çalışan bi emekli olumca alabilşrmiyiz 8 kişi yaşıyoruz evde

maaşı diyorsan alamazsın gibi me geliyor e 8 kişinin toplam geliri sınırı aşar gibi me geliyor sen yinede başkalarını dinle

Ozkan25

kayınbabanızn maaşını bilmeden yorum yapmak ne derece dogru olur bilmiyom amma eğer kaynınızın+eşinizin+kayınbabanızın maaşları toplama ve başka herhangi bir geliriniz varsa tamamının toplamı evde 8 kişi yaşadıgnız için 967,27 x 8 : 7738,16 lirayı geçmemesi gerekiyor.

Kayınpederim net 1.583 eşim ve kaynım 1603 alıyo

Ozkan25

bu bilgiye göre hane kişi başı gelir şartınız tutuyor.ağır engelli evet onaylı raporda var.geriye vakıt geçirmeden evde bakım maaşı için başvuru yapmanız kalıyor.

Üst Alt