Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır engelliye bakan kişi nasıl emekli olur?

keskinay

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben 77 oranda bakıma muhtaç engelliyim eşim bakım maaşı alıyor emekli olma durumu nedir olabilirmi eşim ev hanımı sigortası hiç yok

Benim eşimde bana bakarak bakım parası almaya başladı. Doğrusu bende merak ediyorum. Haberlerde ve gazetelerde evde bakım maaşı alanların sigortasını devlet karşılayacak diye haberler çıkmıştı. Acaba bu haberlerin aslı var mı yoksa yine söylentide mi kaldı. Bilgisi olan arkadaşlar varsa bizimle paylaşsınlar.

benim eşimde almanyada bana bakiyor, emeklilik primleri düzenli şekilde yatıyor. daha öncede başka biyerde çalışmamış

Evde bakım aylığı kağsamında bakıcı olan kişilerin sgk kapsamında emekliliğine dair hiç bir avantaj/düzenleme yok. Yıllardır bu konuda bir düzenleme yapılacağı ve bakıcının sigorta primlerinin devlet tarafından ödeneceği haberleri dolanır, ama gerçekleşen bir şey yok...

Üst Alt