Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır hemofili hastasıyım. Emeklilik için hangi oranda rapor alabilirim?

golf

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sayın yetkili ben ağır hemofili hastasıyım (faktör düzeyim 1.2) 1994 2. ayından itibaren bağkurluyum
özürlü raporu almak için başvurdum haziranın 23 ünde kurula gireceğim. dizlerimde kısıtlamalar var. özürlü raporu alabilir miyim?
bir de emekli olabilir miyim?
teşekkürler...

Hem rapor alabilir,hemde erken emeklilik hakkından yararlanabilirsiniz.

c. Koagülopatiler (Hemofili A ve B, Von Willebrand Hastalığı Tip III)
1-Faktör Aktivitesi %1’in altı (en az iki kez, farklı zamanda ölçülmüş) %80
2-Faktör Aktivitesi 1-5 (en az iki kez, farklı zamanda ölçülmüş) %40
3-Faktör Aktivitesi %5-20 (en az iki kez, farklı zamanda ölçülmüş) %20
Ne zaman emekli olabileceğiniz ise ilk sigortalı olduğunuz tarihe ve rapor oranınıza göre değişecek.

1994 2. ayından itibaren sigortalıyım %20 alırsam veya %40alırsam emeklilik kaç senede tamamlamış olurum biraz açarsanız sevinirim faktör aktivitemde 1.2, teşekkürler...

unuttum hemofili A yım tekrar teşekkürler...

%40 oranının altında rapor almanız,size hiçbir avantaj sağlamaz.

Kurulda en önemli unsur, başvuran kişinin hastalığı ile ilgili doktorun görüşüdür. Muayenede o sizin hastalığınızın hangi aşamada olduğunu belirtmişse, diğer üyeler genellikle ona uyarlar.
Bence hastalığınızla ilgili belgeler varsa sizde, onları da götürün yanınızda. Kurulda onlar da etkili olabilir... Bir sorun yaşamayacağınızı umuyorum.

sayın yetkili ben hemofili A hastasıyım .faktör düzeyim %1.2
1994 yılının 2. ayından beri sigortalı, 2004 ün 1. ayından itibaren de bağkurluyum. primlerim hep eksiksiz yatırılmıştır. şu an 12. basamaktan ödemekteyim 230.00tl.
2009 un 5. ayında ege üniversitesinden özürlü raporu aldım, oranı da %80
ben manisalıyım. emeklilik için baş vurmak istiyorum. dizlerimde çok olmasa da %50 kısıtlama var (iki dizimde de). bana burada malülen emekliliği hak ettiğimi söylediler fakat burdaki hastahaneye sevk ediceklermiş. buradaki sağlık ocağına mı sevk ediyorlar yoksa devlet hastahanesine mi?
herhangi bi problem çıkartırlar mı (dış görünüşüm sağlam diye)?
bir de sigortaya geçersem daha fazla emekli parası alırsın diyorlar. ne kadar alırım?

yazarsanız sevinirim iyi çalışmalar...

Malulen emklilik için sevk edileceğinizden emin misiniz? http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/34406-kac-cesit-emeklilik-var.html#post500553

Malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'nde yer alan hastalıklardan/sakatlıklardan birinin ilk sigortalı olduğunuz tarihten sonraki bir tarihte maluliyetinize neden olacak düzeyde işgücü kaybına neden olması gerek.
Hangi rahatsızlıktan dolayı emekli olacaksınız?

Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine sevk edileceksiniz.

SSK'dan emekli olanlar Bağkur'a göre daha fazla emekli aylığı alırlar. Son 7 yıllık prim gününü yarısından bir fazlası yani 1261 gün ssk'ya öderseniz ssk statüsünde emekli olabilirsiniz
Emsal maaş bilgileri: http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

sayın yetkili hemofili a hastasıyım faktör düzeyim 0.08dir ötv den yararlanıp vergisiz araba almak istiyorum bana %80 rapor verdiler %90 almam için ne yapmalıyım teşekkürler yine aynı hastaneyemi baş vurmalıyım izleyeceğim yol hakkında kapsamlı açarsanız sevinirim ayrıca alabilirmiyim teşekkürler...

Hemofili için verilen oran maksimum %80. Bunun %90'a tamamlanması gibi bir durum söz konusu olamaz. Zira sakatlık oranı cetveli ne diyorsa odur geçerli olan...

Sizin sakatlık oranı cetveli'nde yer alan başka bir rahatsızlıktan %48 ve üzeri rapor daha alabilmeniz gerekiyor ki, %80 + %48 = %90 edebilsin.

Golf arkadaşım öncelikle selam bende seninle aynı durumdayım
1-emeklilik için yapman gereken şu 5510/28 maddeye göre erken emeklilik şansını kullan çünkü ırsi hastalık sebebi ile malulen olmanı biraz zorlarlar işe başlarkende özürlü olmandan dolayı ayrıca seni yetkili devlet hastanesine veya üniversiteye yollarlar eğer devlete gidersen dahiliyeci bakacaktır en iki defa farklı zamanlarda ölçülmüş faktör düzeyi ister varsa onları götür ayrıca ortapedici bakar ayaklardaki ve eklemlerdeki problemlere göre oran veriri emekliliğinde işine yarar gelelim 2.soruya
2-ötv siz aracı hemofiliden değil ortapedik engelinden alırsın engel durumun ne kısalık zayıflık veya diğer kusurlar onlarda gerçekten sorun varsa olur çünkü hemofilide oran en çok %80 o yüzden alamazsın

hemen sgk ya git ve şu dilekçeyi ver

SGK (BAĞ-KUR) İL MÜDÜRLÜĞÜ

MANİSA

……………………. Bağ-Kur sicil numaralı sigortalınızım.
5510 sayılı kanunun 25.maddesi gereği ilk işe başladığımda özürlü Olmam nedeni ile malulen emeklilik hakkına sahip olamayacağım için %40 ve üzeri özrüm bulunmaktadır. 5510 sayılı kanunun 28.maddesinin ilgili fıkrası uyarınca tarafıma yaşlılık sigortası yönünden tahsis yapılmasını arz ve talep ederim.

ADRES: AD SOYAD

sayın abiler ben zaten malülen emekli oldum benim sormak isteğim ötv siz araba için %80 raporum var ama %90 olması lazımmış , dizlerimde kireçlemeden dolayı kısıtlamalar var özellikle sol dizimde bunun üzerinden ayrı bi rapor alabilirmiyim %kaç almam lazım yeniden aynı işlemlerimi yapmam lazım baştan anlatırsanız sevinirim izleyeceğim yolu TEŞEKKÜRLER...

Golf arkadaşım malulen mi emekli oldun bu konuda bir bilgi yazarsan
şimdi gelelim şu araç işine öncelikle bir dilekçe ile h sınıfı ehliyet almak istediğini belirtir bir dilekçe yaz hastaneye müracaat et ve sol ayaktaki kısıtlılık oranını belirt ve normal araç değilde otomatik vitesli araç kullanabildiğini söyle ortopedi dr oda sana h sınıfı ehliyet alabilir evet ayrıca özel tertibat kısmına veya diğer yazan kısma otomatik vitesli araç kullanabilir yazdımı işin tamam aman ha vergisiz araç alacağını falan söyleme dr verecekse de bazı doktorlar vermiyorlar.bu raporla git hem ehliyetini hem aracını al yalnız raporda 3 nüsha çıkartır.raporda % orana gerek yok

peki raporu aldığım hastahaneye ortopedi bölümünemi yoksa başka hastahaneyemi başvurucam bide %80 ibareli raporun haricinde bi rapormu alıcam yoksa aynı raporamı yazıyolar teşekkürler...

yok arkadaşım öncelikle özrünü belirtir (özel tertibatlı senin sol ayak olduğu için otomatik vitesli araç kullanabilir yazsın bunu ortopedi dr söyle)h sınıfı ehliyet alabilir ve otomatik vitesli araç kullanabilir raporumun tarafıma verilmesi diye bir dilekçe ile rapor odasına gideceksin devlet hastanesinin eski raporunu karıştırma sadece bu söylediğimi yap ama dikkat et ayrıca otomatik vitesli araç kullanabilir yazsın o zaman ötv siz araç alabilirsin orana gerek yok yine söylüyorum ötv siz araç alacağını aman aman söyleme

ayrıca şu emeklilik hakkında bir bilgi rica ettim ama değinmemişsin bende hemofili hastasıyım da nasıl emekli oldun

arkadaşım burada paylaşım için bulunuyoruz ne yazık ki size sorulan sorulara cevap vermiyorsunuz biz size nasıl yardımcı oluyorsak sizde bizlere yardımcı olmalısınız

cemil abi herzaman yardımcı oluruz abicim ben 94 girişliyim sigortaya bu sene malülen emeklilik hakkım dolmuş ben rapor aldıktan sonra sgk ya dilekçe yazdım benden rapor istediler gönderdim sonra bir daha devlet hastahanesinden rapor istediler onuda aldım gönderdim ve emekli oldum aklına takılan varsa yazarız abicim saygılar...

Ya kardeşim bende hemofili hastasıyım ayrıca ortopedik rahatsızlığımda var ancak malulen giden evraklarım ret geldi gerçi ben malulen emekli olmak istemiyordum kalıtsal hastalığı olanları bildiğim kadarı ile malulen emekli yapmıyorlar o yüzden sen nasıl malulen oldun bir de ilk raporu nerden aldın onlar sevk etmeden mi aldın ikinciyi devlet hastanesinden aldım diyorsun benim rapor oranım hemofili %80+ortopedi %40 ama maluliyetiniz %60 olmadığından ret dediler dediğim gibi ben 5510/28 den (erken emeklilik) hakkından yaralanmak istediğimi belirtir dilekçe vermiştim ondan olamadım herhalde neyse sonuç bekliyorum ankara dan

Golf kardeşim Ben de hemofili A hastasıyım ve malulen emeklilik için araştırma içerisindeyim..siz malulen emekli olmuş ve birebir bu işi yaşamış biri olarak sizinle bire bir görüşmek istiyorum..size ulaşabilmemin bir yolu varmı..?Kütahyalıyım ben de yardımcı olursanız Sevinirim..Saygılar..

Üst Alt