Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

'Ağır işlerde çalışamaz' raporum var, ama işyerim beni ayakta çalıştırıyor!?

ŞAHİNBEY

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Bir arkadaşımızın sorusu var

(merhaba arkadaşlar ben bir işyerinde özürlü kadrosunda çalışıyorum daha önce oturarak çalışıyordum başka bir bölüme alındım devamlı ayaktayım sol ayak bileğim alınmış bileğim oynamıyor yüzde45 raporum var benden ağır iş yapabilirmi diye rapor isdediler ortapedi doktoru ağır işlerden muafdır diye rapor verdi halen ayakta ve ağır işlerde çalışıyorum nerelere başvurabilirim veya çıkmak istersem bana kıdem ihbar tazmitımı verirlermi teşekürler. )

Sanırım burada ağır iş tanımının kapsamı önemli. Belki işyeriniz "sadece ayakta duruyor, ne ağır işiymiş" diye düşünüyor da olabilir. Tabii bir de özel bir işyeriyse ve yöneticinin vicdanı kısıtlıysa adamların pek umursayacaklarını da sanmıyorum.

Öncelikle Yönetinizle yada şefinizle durumu paylaşın Çokta acıtasyon yapmanızı tavsiye etmem bu seferde ya bu adam işimize yaramıyor denebilir.
sonucta adamlar al kardeşim tazminatını deme hakkında sahipler Yöneici ile çözemezseniz ik ile görüşürun durumu kibar yolla anlatın
ama özel sektör bilemiyorum
ALLAH yardımcınız olsun

Tüm girişimlerinize rağmen işveren bu tutumundan vazgeçmiyorsa, İş-Kur'a şikayette bulunabilirsiniz.

Üst Alt