Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır işlerde çalıştırılamaz raporlu görme engelli memur hangi işlerde..?

ozan2121

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar astım bronşit eforlu ağır işlerde çalışamaz raporu olan ve görme engeli olan hizmetli ne tur işler verilir okulda daha önce idari işlerde çalışıyordum şimdi personel eksikliğinden makine ile kat temizliği yada gündüz kapı bekçiliği yaptırmak istiyorlar ama riskli olduğu için bekçilik yapmak istemiyorum ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz arkadaşlar

ozan2121,
Şu dilekçeyi düzenleyip kurumunuza verin..

............... MÜDÜRLÜĞÜNE
......./MERSİN

16.09.2004 tarihli Resmi Gazete yayımlanan Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmeliğin, ''25. maddesinde belirli bir mesleği olan özürlülerin meslekleri ile ilgili işlerde çalıştırılmaları esastır. Belirli bir mesleği olmayan veya mesleğine uygun kadro bulunmayan özürlüler, özür durumlarına göre, yapabilecekleri hizmetlere ait mevcut kadrolarda çalıştırılır. Özürlüler, özürlülüklerini arttırıcı veya ek özür getirici işlerde çalıştırılamazlar.'' denilmektedir.

Kurumunuzca tarafıma verilen temizlik işlerinin, fotokopi işlerinin birçoğu beden gücü gerektirmekte ve yorucu olmaktadır. Fotokopi çekerken sürekli ayakta kalmaktayım. Bununla birlikte temizlik işlerini yaparken protez bacağım terlemekte, bu terlemeden ve baskıdan kaynaklı kullandığım protez arıza çıkarmakta ve engelli olan bacağımda yaralar oluşmaktadır. Bu sebeple ağrılardan ayakta durmakta ve yürümekte problem yaşamaktayım.

Söz konusu yönetmeliğin belirtilen maddesi doğrultusunda tekrar bir görev tanımı yapılarak, bilgisayar işletmenliği sertifikam ve açık öğretim fakültesi kamu yönetimi öğrencisi olduğum göz önünde bulundurularak tarafıma engelimi arttırmayacak veya ek engel oluşturmayacak işler verilmesi hususunda;

Gereğini arz ederim.

Tarih
Ad Soyad

Adres:

Tlf:

EK : 1. Sağlık Raporu

Yardımcı hizmetli personel e gündüz dış kapı guvenlık bekçiliği verilebilir mi

Üst Alt