Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır kaldırmam skolyozumu etkiler mi?

sevdiğim

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar, ben sizlerden yardım istiyorum, napmam gerekiyo bilmiyorum :(
ben skolyoz hastasıyım. ameliyat olmam gerekiyo, fençli degilim çok şükür, ama bu hastalık hakkında hiç bi bilgim yok. neler yapmam gerekiyo, nelere dikkat etmem gerekiyo, agır kaldırmam yasak mı olcak ameliyattan sonra?

benim çok güzel giden bir ilişkim var. bedensel engelli erkek arkadasım bir birimizi çok seviyoruz. onunla evlenmeyi düşünüyoruz. ama benim ona ilerde bakım yapmam ve onu kaldırmam gerekiyor. bu benim için sorun olur mu, pilatinlerimi etkiler mi?
sizlerden biraz bilgi istiyorum arkadaslar inş beni bilgilendirirsiniz
şimdiden tşkler arkadaslar

bu konuda sana en iyi yardım edecek olan doktorundur.

Ancak yazından hissetiğim yanlış değilse, sen zaten ameliyattan sonra ağır kaldırmaman gerektiğini öğrenmişsin.

Sağlık mı? Aşk mı? diye sormak istemişsin. (Yanılmış olabilirim.)

Üzgünüm ama Bence Sağlık.

bence ameliyat olman gerekirse ol ve evlenme biraz acı oldu ama gerçek olan bu çünki ameliyat sonraki sürecin zaten çok zor olacak gün gelecek senin bakılmaya yardıma ihtiyacın olacak sen böyleyken nasıl bir başkasına yardımcı olabilirsinki acı ama gerçek bu çünki ben bunu yıllardır yasıyorum sürekli ağrılarım var ve eşimin yardımınla çok kez yataktan kalkıyorum bunu yaşayan biri olarak söylüyorum geçmiş olsun :oops:

merhaba arkadaslar tşkler yardımlarınız için
womit netten arastırdıgım konuları okudugum zaman ögrendim az çok birşeyler işte peki bu beni ne kadar etkiler yani biz bir birimizizden vazgecemiyoruz ayrıldık ama sevgimizden vazgecemedik tekrar barıştık
buyüzden napmam gerektiğini bilmiyorum
tabikide önce saglık offffffff kafam karma karışık :( :(

Ne seviyeden his ve hareket yok? Yani senin ne derece kaldırman ve güç sarf etmen gerek? Çoğu felçli arkadaşımız kendini yatağa ve sandalyeye atabiliyor...

cansınım tşklr sanada geçmiş olsun
evet malesef ameliyat olmam gerekiyo olmazsam hastalıgım ilerliycek dogru söylüyorsun ama sevgidende vazgeçilmiyo şuanlık herşey çok güzel gidiyor biliyorum herşeyin farkındayım bu askın sonu yok belki ayrılcaz yine sevdiğimden belkide sevgimiz sonsuza kadar sürcek ama bu mutlulugu bozmak istemiyorum offffffff diyorum :( :(

canım ya işin çok zor inan sen yazdıkça ben çok üzüldüm bukadar birbirini sevan insanın bi hastalığa yenik düşmesi çok acı ama belki herşeyin bi çözümü bulunur zamanla, sana sadece iyi temennilerimi gönderebiliyorum güçlü ol :wink:

merhaba oturanboga ben ameliyat olmadım daha en yakın zamanda doktaruma gidip rendavu alıcam ameliyat günü için hiç bir felcim yok çok şükür ihmalsizliğim yüzünden bu hastalıgım çıktı yani zamanında gitseydim ameliyata falan gerek kalmıycaktı doktarda iyi olcagımı söyledi eski saglıgıma kavusabilcegimi ama agırlık kaldırmam konusunda hiç bir bilgi vermedi erkek arkadasım senin dedigin gibi kendini yatağa ve sandalyeye atabiliyor...

sevdigim ameliyatını ol saglıgına olabildigince kavuş yaşadıgın ilişkidende ayrılmak zorunda deyilsin arkadaşlar karamsar konuşmuşlar skolyozda biçok defalar ameliyat oldum agır kaldırman tabiki bel kemigine yük getiricegi için agrın olucaktır vede kaldırmaman gerekicektir hayat bişekilde devam ettirilebilir ama ayrılık sonrası yaşayacagın acı ruhunda derin yara açıcaktır aile destegi olmazsa bakıcı degişen ve gelişen teknolojiyle hayatı dahada kolaylaştıran yöntemlerle sevginide yuvanıda mutlulugunuda yaşayabilirsin geçmiş olsun

18 yaşındayım ve yaşım küçük olmasına rağmen seni çok iyi anlıyabiliyorum.ne kendinden vazgeç ne sevdiğinden bence 2sini bi arada idare edebilirsin.kendini çok yormadan becerebilirsin ben inanıyorum üstesinden gelebilcene..

snn işin gerçekten zor bi durum ama sanırım etkiliyo yine de doktoruna danış derim

Bende 18 yaşındayım ve yaklaşık 9 ay önce ameliyat oldum.Aslında seni yazdıklarımla etkilemek istemem ama belki de doğru fikre ulaşırsın.Ameliyattan sonra kesinlikle çok dikkatli olmak ağır kaldırmamak gerek.Lise sona gidiyorum.Ayrıca okulada servisle gidiyorum.Ama inan ki servisle gittiğim halde bile annem serviste pturduğum yere kadar çantamı taşıyodu.2-3 kitap 1-2 defter olduğu halde.Son bir kaç aydır taşıyabiliyorum kendimi çok zorlatmadan tabi.O yüzden sağlığın herşeyden önemli diyorum.Belkide sevginizle,aşkınızla ortak bir çözüm bulur bunun üstesinden gelirsini.İnşallah çok sağlıklı ve sevdiğinle mutlu olursun..:)

Ağır bişey kaldırmaman lazım. Bende ameliyat olduktan sonra ağır bişey kaldırmadım...

Üst Alt