Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır koah hastasıyım. Askere alınır mıyım?

muharremm

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
agır koah hastasıyım yüzde 80 raporum var koahdan askere alırlarmı:(

OturanBoğa

bülent kardeşim teşekür ederim bazı nedenlerden dolayı askere gitmedim yaşım 50 koah hastası oldugumu söyledi doktor nefes testine girdim şitdetli koah yazıyordu doktorda agır koah yazdı yüzde 80 engel puanı verdi o raporla gitsem askeri sübeye beni hastaneye sevk edecekler yine hastanede agır koah hastası oldugum anlaşıdıgında işallah askerlikle sorunum kalmaz kimse bana kızmasın neden askerden kaçtın diye kaçmadım nufusta ölü görüküyormuşum 20 yaşında ölü oldugum anlaşılmış fakat yaşıyordum yaşadıgımı kanıtlamam 4 senemi aldı çok uzun mesele kardeşlerim yoksa vatanım için kurban olurum bin kez ben

muharremm

"Yaşar ne yaşar ne yaşamaz" olmuş durumunuz :)

Hiç bir rahatsızlık olmasa da 50 yaşında birini zaten istese de kimse askere almaz. "Uyum bozukluğu" vs. der yine muaf tutarlar.

OturanBoğa kardeşim agzın bal kaymak yesin ne dilegin varsa oluversin kardeşim askerlik ömrumu yedi bitirdi istanbuldan dışarı çıkamıyorum metrobuse vapura binemiyom kalabalık yerde dolaşamıyorum polis kimlik soracak diye yahu kardeşım askere alsalar utanırım 20 yaşındaki bebeler ne der bide kedilerim var onlar olmasa gidecem askere 6 yapar gelirim ama kedi birakılmıyor bana bişe olsa kedilerime kim bakacak diye üzülüyorum

kardeşlerim abilerim ablalarım bugun devleten aldıgım engelli raporumla

bugun devleten aldıgım 100 de 91 engelli raporumla askerlik şubesine gittim beni aile hekimime sevk etti aile hekimim beni taksim askeri hastaneye sevk edecekmiş askerlik durumum ne olur sizce

Ağır KOAH hastasıyım. Askere alınır mıyım?

OturanBoğa abi benim koah hastalıgım agır koahdı dün askerlik muyanesinde sevk edildigim hastanede ölçtüler orta derecede koah çıktım abi çok korkuyom beni askere alırlarmı abi ben askere gitmek istemiyorum abi komuntanlar hep asker kövüyorlarmış küfürde ediyorlarmış abi bana dayak atan komuntanı öldürürüm ben hele bide kufur ederse kardırımdan taş söker onun kafasını parçalarım abi ne olur cevap yaz

Komutanların dövme ve küfür ettikleri yok. Eskidendi onlar. Koah'dan muaf olabilirsin ama DR. karar verir.

muharremm
SFT sonucunu buraya kopyalarmısın?
Orta derece komplikasyon yapmış koah askerliğe elverişsizdir.merak etmeyin...
Yaşınız kaç bu yaşta koah mı oldun?
Çokmu sigara içtin yada kimyasallara maruzmu kaldın?

nasıl kopyalacamki bilmiyom

toplam raporum 91 koahdan yüzde 80

%80 raporunuz varsa askerlik yapmazsın, korkmanıza endişelenmenize gerek yok/Geçmiş olsun...
muharremm

çok teşekür ederim cevap yazdıgınız için çokkkkkkk teşekür ederim

FVC 58
FEV1 42
FEV1 FVC 75
FEV6 58
FEV1 FEV6 72
PEF 29
FEF2575 23
FEV3 58
koah sonucum bu beni askere alırlarmı

@Kağan55;

koah sonucum bu beni askere alırlarmı

muharremm
Kaç yaşındasınız, bilgilerin de 50 yaşında olduğun yazılı doğru mu?
Ayrıca SFT testi tek başına tanı koymak için yeterli değildir.Klinik muayene ve diğer radyolojik tetkikler yapıldıktan sonra Koah tanısı koyulur.
Sft sonucuna göre yorum yapacak olursam, evet değerler normal değil, ancak söylediğim gibi tek başına yeterli değil.sizi takip eden hekim karar verecektir.
Benim kanaatimce askerliğe elverişsiz raporu çıkar/Geçmiş olsun...

evet 50 yaşındayım inşallah askere almazlar evladım

%80 raporum var demişsiniz,
Merak etmeyin askere almazlar rahat olun /geçmiş olsun.. muharremm

askerlige elverişli degildir yazdı askeri hastanedeki doktor

kardeşlerim bugun istanbul gaziosmanpaşa egitim arastırma hastanesinde doktor muyanesine gitim doktor nefes testimi yaptı agır koah çıktı sonucum ve doktorum yazdı askerlige erverişli degildir yazdı heyet günü perşembe günüymüş perşembe günü heyet sonucunu almaya gidecegim

teşekür ederim hepinize tek tek bu forumdaki kardeşlerim iyki varsınız hepiniz

askerlik yapmak istemiyorsanız kendinizi askeri hastaneye sevk etdirin

ben askerlik yapmak istiyorum deyin saglam olsanızda çürük raporu veriller ama ben engelliyim elimde raporum var derseniz askere yollarlar 😃

Ahmet T..hocam konuyu milliyetçiliğe bağlama hemen askerlik kutsal görev onu herkes biliyor...yanlız bu abimiz ağır koah hastası ve 50 yaşında!!..okk!!??
muharremm...hocam son durum ne itiraz süreci falan başlattınmı??..geçmiş olsun..

askerlige elverişli degildir dediler bulent kardeşim askere almıyorlar beni

Üst Alt