ileri derece osas a yüzde 35 veriyorlar. cihazlar cpap-bpap- st bpap diye 3 ayrılıyor .rahatsızlığına göre cihaz kullanıyorsun. ben bpap kullanıyorum.cihazları kurumdan alacaksan 2 secenek var.kurumun elinde varsa ki kullanılmış cihaz oluyor sana veriyor,şansına eski model bir cihazda çıkabilir,yeni modelde eğer kurumun elinde cihaz yok ise sen cihazı kendin alıyorsun kurum sana belli bir miktar ödüyor.(yani bana ödenen para 2200 civarı idi ama aldığım cihaz 3.500 tl ).ayrıca cihaz kurumun oluyor.senin en yakınına cihazı zimmet ediyorlar .iyileşme ve ölüm halinde cihaz ı geri alıyorlar.Bu cihazlar basınclı hava verdikleri için bunların ek üniteleri oluyor.yanındaki ek üniteye su koyup havayı yumuşatarak veriyor.bu nemlendiriciyi sgk ödemiyor.
cihazlar ı 3 segment olarak düşünebilirsin.ucuz -orta-lüks diye medikalcilerin dediğine pek kulak asmamanı tavsiye ederim.çünkü herkes elindekini övüyor.ama bence bu işin profesyonelleri resmed- ve philps markaları: teknolojileri çok iyi kendim resmed kullanıyorum.çok da memnunum.
bel fıtığı için bir şey diyemiyorum.ama ileri derecede osasınız varsa yüzde 35 alırsınız.kafanıza takılan bir şey varsa yazabilirsiniz .elimden geldiğince yardımcı olurum