Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır OSAS hastası olup sürekli cihaz kullanan var mı?

cy06cy

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Osas hastalığı olup cihaz kullanan varmı

Bi problem yok. Forumda baktim bulamadim osasli hastalarin yazdigi biyer. Banada yeni koyuldu bu teshis. Haftaya 2. Kere uyku testine girip cihaza baslayacakmisim. Tavsiyeniz oneriniz varmidir

sana tavsiyem sadece cihaz markasında olabilir

Tavsiyeni anlayamadım snelman kardeşim

Cihazi kendimizmi aliyoruz. Fiyatı ne kadar. Ne marka onerirsiniz

Salih bey çok soruyorum hakkınızı helal edin. Agir osas a yuzde kac oran veriliyor. Bel fıtığı rahatsizligimda var. Vergi indirimi alabilirmiyim sizce

ileri derece osas a yüzde 35 veriyorlar. cihazlar cpap-bpap- st bpap diye 3 ayrılıyor .rahatsızlığına göre cihaz kullanıyorsun. ben bpap kullanıyorum.cihazları kurumdan alacaksan 2 secenek var.kurumun elinde varsa ki kullanılmış cihaz oluyor sana veriyor,şansına eski model bir cihazda çıkabilir,yeni modelde eğer kurumun elinde cihaz yok ise sen cihazı kendin alıyorsun kurum sana belli bir miktar ödüyor.(yani bana ödenen para 2200 civarı idi ama aldığım cihaz 3.500 tl ).ayrıca cihaz kurumun oluyor.senin en yakınına cihazı zimmet ediyorlar .iyileşme ve ölüm halinde cihaz ı geri alıyorlar.Bu cihazlar basınclı hava verdikleri için bunların ek üniteleri oluyor.yanındaki ek üniteye su koyup havayı yumuşatarak veriyor.bu nemlendiriciyi sgk ödemiyor.
cihazlar ı 3 segment olarak düşünebilirsin.ucuz -orta-lüks diye medikalcilerin dediğine pek kulak asmamanı tavsiye ederim.çünkü herkes elindekini övüyor.ama bence bu işin profesyonelleri resmed- ve philps markaları: teknolojileri çok iyi kendim resmed kullanıyorum.çok da memnunum.

bel fıtığı için bir şey diyemiyorum.ama ileri derecede osasınız varsa yüzde 35 alırsınız.kafanıza takılan bir şey varsa yazabilirsiniz .elimden geldiğince yardımcı olurum

Tesekkurler

Geçen hafta philips dream apap cihazı 3400 liraya aldım. Sgk 1400 lira odeme yapacakmış. Ilk 4 gun maskeye alışamadım. Yatarken sorun yok kalktığımda maskeyi fırlatıp atmış oluyordum. tekrar medikalciye gidip 300 tl daha vererek phillipsdream wear burun yastikli gergi bantları olmayan maske aldim. 4 gündür sorunsuz kullaniyorum. Allah kimsenin başına vermesin alisana kadar cok zor oluyor. Gündüzleri daha dinc hissediyorum kendimi. Haftayada vergi indirimi icin hastaneye gidecegim. Sonucunu paylasirim burdan.

bu arada polisomnografi raporunuzdaki ahi oranına göre oran veriyorlar.bilginiz olsun

Ahi oranim 41di. Agir osastan %35 ve bel fitigindan %7 verdiler. %40 raporum onaylandı. Herkese kolaylıklar diliyorum

Bendede uyku apnesi var %35 verdi ortapedi%21 norolojı %15 verdi fakat bir yıl süreli yazıyor uyku apnesi sürelimidir bilgi verirseniz sevinirim

UYKU APNESİNE RAPORDA SÜREKLİMİ YAZIYOR BEN ALDIM BİR YIL SÜRELİ YAZIYOR

Uyku apnesi süreklidir. Sürekli(ömür boyu) yazıyor benimkinde. Senin diğer rahatsizliklarindan dolayı süreli verilmiş olabilir

Arkadaşlar bende de ağır uyku apnesi tespit edildi. Yaklaşık 1.5 aydan beri cihaz kullanıyorum. 6 - 8.5 değerleriyle oto cpap verdiler. Başka yerlerde ve burada okuduğum şekilde bebek gibi uyanmış şekilde kalkamıyorum. Hatta gece uyanmaların devam ediyor. Cihazımın istatistiklerine göre AHI değeri 12 civarlarına düşüyor. Bende basıncı kademeli olarak 12'ye kadar artırdım. Buna rağmen 4.5 civarlarına düştü. Yine uyanmaların devam ediyor ve bahsedilen şekilde dinç bir şekilde uyanamıyorum. Sizce sorun nedir? Daha önce bu gibi durumla karşılaşan oldu mu? Hafta içi sonuçların çıktısını alıp, tekrar doktora gidip durumu anlatacağım. Yanlış bişey var ama nedir bilmiyorum. :(

Üst Alt