Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır OSAS hastasıyım (ahi 60), kuruldan malulen emeklilik başvuruma red geldi!?

Muharremkivrak

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba güzel insanlar ben iki yıldır ağır OSAS hastasıyım ve ekim ayında yürürlülüğe giren malulen emeklilik yasasından yararlanmak için emeklilik başvurusunda bulundum fakat izmir sağlık kurulundan red geldi, şimdi ne yapmalıyım bu yasadan faydalanarak emekli olan OSAS hastası varmı acaba bildiğiniz.

Red gerekçeleri nedir elinize ulaşan belgelerdeki? sigorta başlangıcından sonra bu seviyeye geldiğinizi ispat edebiliyorsanız maluliyet cetveli 'ndeki şu bölüme göre itiraz edebilirsiniz... çünkü ahinin % 30'dan fazla olması durumunda diye belirtilmiş...

Uykuda solunum bozuklukları

A. Ağır fonksiyonel kayıp; uykuda solunum bozukluğunda polisomnografide belirgin noktürnal desaturasyon bulunması ve bu kronik noktürnal hipoksemiye bağlı pulmoner hipertansiyon veya kor pulmonale gelişmesi
veya
B. Apne hipopne indeksi (AHİ) >30 olup CPAP tedavisini tolere edememesi veya yeterli kompliyans sağlanamaması

red gerekçesi

SGK dan gelen red gerekçesinde şöyle yazıyor ''çalışma gücünüzün en az %60 ını kaybetmediğinize karar verilmiştir''. şimdi nasıl itiraz dilekçesi yazmalıyım

tam anlayamadım detaylı yazarmısınız bende kurula gicem osas,koroner arter,tip 2 daha önce %74 almıştım sgk yolladı tekrar kurula giricem

"Maluliyetimin tespiti için yüksek sağlık kurulunca yeniden değerlendirilmesini arz ve talep ederim" diye basit bir dilekçe iş görecektir

Benimde basvuruma ret cevabı geldi,aynı hastaneden aldığım %74 raporum var ayrıntıları,koroner arter%50,osas %35,diabet2 %20 olmak uzere toplam %74 fakat ret geldi ne yapmam lazım ve sonucta emekliliği kazanırmıyım?

Siz maluliyet icinmi yoksa vergi indirimi icinmi basvuruda bulunmustunuz.

Hayret bişey bu oranla neden reddedilmis peki Sigortalilik Süreniz nekadar (pirim sigorta baslangici vs.) Vergi indiriminden emekli olmak icin basvura bilirsiniz.

arkadaşlar benimde ağır osas apne hipopne indeksi (AHİ)93.9 tanı ağır osas bundan 35 puan aldım endokrinden 20 urolojidende 15 aldım toplamında yüzde 70 lik raporum var ( buarada bacaklarımdaki damar tıkanmalarına ve morluklarada es geçildi) son heyete girdim yaklaşık iki ay sonra SGK bursadan gelen sonuçta ''çalışma gücünüzün en azyüzde 60`ını kaybetmediğinize karar verilmiştir''. yazıyor anlamadığım öldükten sonramı inanacaklar birde anlamadığım madem neden bu değerler çıkıyor ve puanlar kafalarına göre kesinti yapıyorlar ve bizleri madur ediyorlar ben zaten çalışamıyorum illaki bazı mevkilerde dayı hala amcamız mı olması gerekiyor birde sonucu aldıktan sonra BİMER e mail attim takip ediyorum şimdilik yazışmaları sürüyor hayırlısı diyelim ya neyysse haa!birde madem çalışma gücümün yüzde 60 ını kaybetmediysem kalan oranım kaç belirtme zahmeti bile yapmamışlar enteresan....

BİMER04.02.2014BİMER
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI05.02.2014BİMER
BURSA VALİLİĞİ07.02.2014ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ10.02.2014BURSA VALİLİĞİ

enesbuga, red kararına karşı itiraz ettiniz, ve yine mi reddedildi? Öylyse, yani sgk yüksek sağlık kurulu da reddetmişse, ve siz maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmanız gerektiğinizden eminseniz, o red kararına karşı dava açmanız gerek. Mahkeme adli tıp kurumu'Na ya da bir hakem hastaneye sevk eder, oranan vereceği rapor emeklilik için temel oluşturacak...

brayn, aynı şekilde sen de olası bir red kararına karşı dava yoluna gitmelisin.

Bir avukat eliyle dava açmanızı öneriririm. Ya da Baro'ya müracaat edip bir avukat talep edin ve onun dolduracağı dilekçe ile başvurun... Mahkeme ya hakem hastaneye sevk eder ya da adli tıp kurumu'na.. Oradan verilecek rapora göre de emekliliğe karar verir.

brayn kardeş seninki toplamında yetmiş ediyor senin ki balthazar formulüne göre sakatlık oranın yüzde U yapiyor istersen arkadaşlar toplasın

Üst Alt