Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır özürlü ablam için 2022 maaşı alıyoruz. Evde Bakım maaşı da alabilir miyiz?

eliz

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
ıyı gunler ablam %88 agır ozurlu(zıhınsel ozurlu)2022 maası baglattık aynı zamanda bakım maasıda alabılırmıyız?hangı evraklar gereklı ? tesekkurler ..

Evet alabilir. Hanede kişi başına düşen gelir 318 tl'den azsa, il/ilçe sosyal hizmetler müdürlüğü'ne başvurmanız yeterli.

Gerekli evraklar (bi arkadaş yazmıştı; güncelliğini yitirmedi sanırım):
1. Vukuatlı nüfus kayıt örneği (bu belge bakan kişi adına olacak)
2. İkametgah belgesi (bakan kişi adına düzenlenecek)
3. Özürlü sağlık raporu
4. Gelir durumuna ilişkin beyan ve ilgili belgeler.
5. Özürlüye ait 2 adet resim
6. Varsa öğrenim durumunu gösteren belge(okuldan alınıyor özel eğitim alıyorsa onu da belgelemen gerekiyor )
7. Vasisi olanlar için mahkemeden alınan vasi kararı.
8. Ana ve babanın boşanmış olması halinde, mahkemeden boşanma kararı.
9. Dilekçe (bu dilekçeyi de onlar veriyor doldurup imzalıyorsunuz)
11. Kira kontratı fotokopisi
12. Sağlık karnesi fotokopileri
13. SSK, bağkur, emekli sandığından alınacak olan ilişiği yoktur yazıları
14. Eve giren net geliri belgeleyen evraklar

merhaba..benım ablam % 70 agır ozurlu 2022 maası alıyoruz ogrendıgım kadarıyla bakım maasıda alabılırmısız yanlız soyle bır sorun var babam krız dolayısıyla ıflas ettı hıcbır maddı kazancı yok ben evlıyım ve aılemı yanıma aldım artık bırlıkte oturuyoruz ıkametgah adreslerı hala eskı evde bakım maası ıcın ıkametgah adresı gostermem gerek benım adresım uzerıne ıkametgah cıkarsam olurmu?sonucta aynı evde yasıyoruz kısı sayısı maası almamaya engelmıdır cunku bız zaten uc kısıydık aılemde gelınce yedı kısı olduk?ne yapmalıyım sızce ??sımdıden tesekkurler.....

Aileniz sizinle beraber kalıyor ve eski ikametgahını terk etmişse,Yeni ikametgahlarını sizin ev olarak gösterebilirsiniz.Siz şu anda onlara baktığınız için ailenizin ortalama aylık geliri esas alınır.

Üst Alt