Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır özürlü bir kişi karşılıksız çekten dolayı hapis cezası alır mı? [Hukuk]

emr-osm

Üye
Konular
38
Reaksiyonlar
0
ağır özürlü bir kişi karşılıksız çekten dolayı hapis cezası alır mı

Çeklerle ilgisi yeni bir yasa çıkmış af olacağına dair (eğer o yasaya uymazsa ) ceza alıyor

özürlülere özel hiç bi kolaylık yokmu yani

özellikle zihinsel ve ruhsal bozukluğu varsa

oh ağir özürlü diye tüm suçlari işle ceza vermesinler oh ne güzel mantik:D

diyorsunki özürlülere hic kolaylık yokmu erken emekli olunuyor ücretsiz ulaşım sağlanıyor sadece bunlar örnek doladırıcılık yapılacak özürlü kimliğinin arkasına sığınacak ortammı arıyorsunuz öyle bir ülke varsa gider yaparsınız

kardeşim ben sadece sordum banada birisi sordu ben zaten çalışıyorum meb da illa yanlış anlamayın

hemen bi sinir yapıyosunuz

ya bi kere o kişiye çek defteri veren banka zihinsel engelli...akli dengesi yerindeolman kişiye verilir mi? çekide almışsa bu vatandaş dolandırıcılık yapmıştır

mahkemeler herhangi bir suç durumunda suçu işleyen şahsın cezai müeyyidesi var mı, öncelikle buna bakarlar... bu yüzden yargılama başlamadan önce şahsın akli dengesi yerinde midir diye hastaneye sevki yapılır, eğer akli dengesi yerindeyse yargılama başlar... bu yüzden sorduğunuz soru hukuku ilgilendiren bir soru... bir avukat ile görüşseniz daha iyi olur sanırım.. :)

Yeni bir çek yasası çıktı. Borcunu 2 yıl içerisinde ödeyecem dersen, bunun 3 de 1 ni ilk yıl içerisinde ödeyeceğini söylersen ve yasal faizlerini de öderim dersen hapise girmiyorsun.şayet zaten bu borç yüzünden cezaevindeysen cezaevi aracılığıyla bir dilekçe gönderirsin hapisten çıkarsın. şu an bu durum sayesinde hapishaneler boşaldı hiçbir çek suçlusu kalmadı. 2 yıl sonra ödemeyip bunları tek tek toplarlar mı bilmem ama kalpazanlara çok yaradı bu yasa:)))

Üst Alt