Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır özürlü ibaresi olmadığı için Evde Bakım maaşım kesilecek. Ne yapmalıyım?

aydın_41

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar bır sorunum var

%95 özurlu raporum vardı 22 03 2012 tarıhınde aldıgım bundan hem evde bakım paramı alıyordum hemde 2022 ye basvurdum
ama sımdı 22 03 2013 tarıhınde bu raporum bıttı 1 senelıktı tekrar heyete gırıp rapor aldım bu sefer %88 ozurlu raporu aldım ve sureklı olarak yalnız evde bakım paramı alamayacagım agır ozurlu kısmına hayır yazdılar ben tekrar bas vurma sansım varmı

bılgı verırsenız sevınırım herkese saglıklı gunler dılerım

Engeliniz nedir merak ettim yatalak olmayanlar evde bakım parası alamıyor deniliyor

İl saglik kuruluna itiraz edin aksi taktirde bakimdan yararlanamaz siniz

evde bakım maaşı almak için illada yatalak veya tekerlekli sandalyede olmak şartı yok en az %55 ve ağır özürlü ibareli raporu olan evde bakım maaşı alabilir e tabi kurum yetkilileri evde bakım maaşı alabilmesi için bir engellinin ya engellinin yatakta 2,80 yatıyo olması yada tekerlikli sandalyede olmasına çok bakıyo ve bunlara göre sonuç çıkartıyo evde bakım maaşı vermek için halbuki ağır özürlü ibareli raporu var ise hanede yaşan yan kişi başı düşen miktarda 449 tl ise onaylaması lazım ama işte gelde anlat bunu yetkili memurlara

AYDIN arkadaş seninde bu durumda yapabileceğin tek şey engelli raporunu ağır engelli ibareli olması lazım eyerki sen 1 sene önceki durumundan şuanki durumunda bir düzelme yok ise rapora itiraz ederek tekrar rapor alabilirsin eyerki ağır engelli raporu alamazsan yapacak hiçbirşey yok elinde ağır engelli raporu nezaman olursa ozaman başvuru da bulunabilirsin herzamn buna hakkın var

tekrar basvuruda bulunup baska bır hastaneden raporu cıkardım %95 ve agır özurlu cıktı

Üst Alt