Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır özürlü kısmına hayır yazmışlar. İl Sağlık Müdürlüğü'ne itiraz etmeli miyim?

özcan6834

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benin raporum süreli, idi geçenlerde raporumu yeniledim ancak raporuma sürekli yazmışlar ağır özürlü lerinede hayır yazmışlar önceki evetti şimdi sağlık il müdürlüğüne itiraz etsem acaba bir sonuç alabilirmiyim.

bende de aynı sorun var rapor oranım % 64 ama ağır engelli olarak kabul edilmedim görme engelliyim ben itiraz etmedim benimde pek bilgim yok bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olur inşallah..

"Özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranı % 50 nin üzerinde olduğu tespit edilen özürlülerden; beslenme, giyinme, yıkanma ve tuvalet ihtiyacını giderme gibi öz bakım becerilerini yerine getirmede, kendi başına hareket etmede veya iletişim kurmada zorluk ya da yoksunluk yaşadığına ve bu becerileri başkalarının yardımı olmaksızın gerçekleştiremeyeceğine tıbbi olarak karar verilen kişiler" AğırÖzürlü sayılır.

TOLGA_HAN;
Görme engeliniz olduğu için, ihtiyaçlarınızı giderirken bir başkasının yardımına ihtiyaç duymayacağınızdan ağır özürlü kısmına hayır işaretlenmiş olmalı..

özcan6834;
Sizin içinde aynı şey geçerli. Yukarıda yazdığım açıklamaya uyuyorsanız, ihtiyaçlarınızı tek başınıza karşılayamadığınızı düşünüyorsanız öncelikle raporu aldığınız hastanenin başhekimiyle görüşüp şansınızı deneyebilirsiniz. O isterse ağır özürlü ibaresini ekleyip yanına kaşe ve imzasını koyabilir. Olumsuz cevap alırsanız itiraz edip başka bir hastaneye sevkinizi isteyebilirsiniz..

teşekkürler bilginiz için kelebekk aslında saçmalıktan başka birşey değil ben yanlız başıma hastaneme gidemiyorum alışverişimide yapamıyorum faturalarımı yatıramıyorum vs .. diyelim ki evde tek başına yaşıyorum kimsemde yok bu ihtiyaçlarımı nasıl gidereceğim saçmalık ve görme engelli kardeşlerime büyük bir haksızlık

Üst Alt