Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır özürlü kısmında hayır yazan rapor ile evde bakım maaşı alabilir miyim?

gelincikk

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
kızım için yenilediğim sağlık raporunda yüzde yetmiş orta zeka geriliği çıktı ağır özürlü kısmı hayır yazıyor. arka kısmında aylık bağlanması evet işaretli.bu durumda ben bakım maaşı almaya devam edermiyim. bu konuda beni bilgilendirirmisiniz lütfen

raporu neden yenilediniz maaşını kesilir

süresi dolmuştu bakım maaşı için yenilemem gerekiyordu

sosyal hizmetler ne dedi peki raporu teslim ettiniz

gelincikk aldıgınız raporda agır özürlü kısmı evet olarak işaretli değilse evde bakım maaşınız kesilecektir. bu raporu en kısa surede evde bakım aylıgı aldıgınız aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğüne bildirmeniz gerekmektedir. agır özürlü olmayan raporla evde bakım aylıgı almaya devam ederseniz bu yersiz ödenen aylıklar daha sonra sizden faiziyle tahsil edilir bilginiz olsun.

gelincikk o kısım rapor alma amacını yazmak için dolduruluyor. evde bakım aylıgı açısından bir önemi yoktur. evde bakım aylıgı açısından raporda şu iki yere dikkat edilir:
1. rapor oranı % 50 ve ustu olacak.
2. agır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli olacak.
eger raporda agır özürlü kısmı evet olarak işaretli değilse evde bakım aylıgı kesilir. o yuzden bu raporu en kısa surede il müdürlüğüne bildirin lütfen. yoksa hakkınızda hukuki işlem yapılır.
sorun raporda oldugu için il müdürlüğü aylıgı kesmek zorunda.
raporun agır özürlü olması gerektiğini düşünüyorsanız rapor için il saglık müdürlüğüne giderek itiraz edersiniz.
agır özürlü rapor olmadan evde bakım aylıgı almanız mumkun değildir.

PoleStar hayır o kurumlarda görevli değilim? burada sadece bir üyeyim ve gönüllü olarak burada bildiklerimi paylaşıyorum.

bilgilendirme yaparken de kurumları değil mevzuatı esas alıyorum. mevzuata göre evde bakım aylıgı agır özürlü bakıma muhtaç engellilere yapılan bir sosyal yardımdır. yazdıgım şartların dayanagı 2828 sayılı sosyal hizmetelr kanunu ek 7.maddedir. Kanun ile sorununuz varsa bunu TBMM'ye, iktidara vs iletirsiniz.

raporda agır özürlü ibaresi yazmayan hastane için de gidersiniz il saglık müdürlüğüne şikayet edersiniz.
evde bakım aylıgı alınan aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğü usulüne uygun düzenlenen raporlara gore işlem yapar. raporda agır özürlü kısmı hayır yazıyorsa bu kurum evde bakım aylıgını kesmek zorundadır. yasa boyle diyor.
raporla ilgili sorun için il saglık müdürlüğüne itaraz ederek sureci başlatırsınız.
şimdi bir sorun var mı PoleStar daha da anlatmamaı konu ile ilgili bilgi vermemi ister misiniz?
emrinize amadeyim:)

PoleStar burada bu başlığı açan arkadaşın süreli agır özürlü raporu varmış. süresi dolunca da haliyle il müdürlüğü raporun yenilenmesini istemiş. arkadaş da gitmiş rapor çıkartmış. lakin raporda agır özürlü kısmında hayır yazıyormuş. bu durumda evde bakım aylıgı kesilir. sorun raporda.
raporu düzenleyen hastane saglık kurulunun ihmali vs var mı bilemem. ama bu raporu vermişler işte. bu aşamada rapora itiraz etmesi lazım arkadaşın. gidecek il saglık müdürlüğüne raporuyla birlikte, itiraz edecek. itiraz süreci sonrasında da yine agır özürlü olmayan rapor verilirse mahkeme yolu açık. itiraz sürecini başlatmadan mahkeme kapısına gidilmez.

evde bakım aylıgını aldıkları aile ve sosyal politikalar bakanlıgı bu rapora göre de işlem yapmak zorunda. agır özürlü kısmı hayır yazdıgı için evde bakım aylıgını kesmek zorunda. çünkü ilgili kanuna göre evde bakım aylıgının ödenmesi için agır özürlü rapor şart. sadece gelir kriterleri yok evde bakım aylıgında. gelir kriterleri uygun olsa bile agır özürlü raporu olmayanlara evde bakım aylıgı ödenemez. yasaya aykırı bu.
artık anlatabildiğimi düşünüyorum. onca cevap verilmesi gereken soru varken insanlara aynı şeyleri yazmaktan bıktım. size tavsiyem önce bu konularla ilgili bilgi sahibi olun.

çok saçma değilmi oranlar aynı konulan tanı aynı beş sene boyunca bakım maaşı alıyorum yenileme hayır yazıyorlar nasıl olur aklım almıyor iyileşse kızım zaten bu sonuç çıkmazdı

gelincikk

Sanırım burda hastane yalnış yapmış, aylık bağlanır demiş ama ağır engelli değil demiş, hemen hastaneye muracat edin, yada il sağlık müdürlüğüne

benzer sıkıntıyı bende yaşadım ve şuan 51 BİN TL lik cezayla karşı karşıya kaldım.özetle ; benim raporumda hastalığımın karşıtı ağır engelli durumu HAYIR fakat hastane memur işlem hatasında 2007 de verilen raporda ağır engelli durumu EVET yazmakta.bu skandal ne yazikki 2016 aralık ayında farkediliyor yıllar sonra.ve şuan cezai işlemlerle uğraşmaktayım işin gerçeği ne yapacağımı bilmemekteyim.ve son çıkan kanundan da yararlanabiliyormuyum onuda bilmiyorum.allah yar ve yardımcımız olsun demekten başka hiçbirşey gelmiyor elimizden..

Merhaba oglum yüzde seksen agır engelli raporu var maas baglatmak istiyorum ama babası emekli ben çiftçi bagkur ödüyorum evim babasıyla ortak maaş baglanırmı acaba

Elif tosun altın
hane kişi başı gelirniz 967,27 lirayı geçmiyorsa oğlunuz için evde bakım maaşı için başvurun.

Nerye baş vurmalıyım sadece raporlamı baş vurmalıyım birde şunu sormak istiyorum baba emekli ama bize maddi konuda destek degil bu şekilde baglanırmı maaş

@Elif tosun altın
baba destek olmuyosa bile aynı evdesınız evlısnız hesaplamaya dahil olur.evde kaç kişyseniz tüm gelirlerinizi kişi sayısa bölün çıkan sonuç 967,27 lirayı geçmiyorsa bulundugnuz il yada ilçe hangisindeysenız aile ve sosyal polıtıkalar il ilçe müdürlüğüne raporunuzla başvurn

size ordan bir belge verecekler o belgede yazılan kurumları dolşacaksınız onaylatacaksınız sonrada o belgeyi geri kuruma vereceksınız daha sonra size kurumdan yoğunluga göre değişiyor gelmeleri bir heyet gelecek ve incelemede bulunacak ve sıze giderken durumunuz olumlu ise hesap açtrın diyecekler sizde açtıgnız hesap belgesını kuruma vereceksınız heyet gittikten sonra bilgileriniz komısyona giriyor ve maaş bağlanıyor.bakıcı kim olacak baba ise yeni hesap açtrımasına gerek yok maaş aldıgı ziraat bankasından maaşın dekontunu alsda oluyor(biz öyle yaptık)

eğer siz olacaksanız bankadan sizin adınıza hesap açıp belgeyı kuruma verip beklıceksınızbu 10 15 gün sürebilir arada bir kurumu arayıp durumunuzu sorun.

tarım çiftçi bağkuru ödüyom deyiksiniz bu durmda arazınız var.dolaşacagınız kurumlar arasında il ilçe tarım müdürlüğüde var ordanda gelir çıkar bu ve çıkacak tüm gelirleriniz ve babanın maaşını toplayacaksınız 967,27 lirayı geçmedıgı halde olumsuz cevap alırsanız itiraz hakkınız var.

Bizim oğlumuzun 15 ocakta Raporun süresi bitti bu yüzden yeni rapor için başurduk. Gittiğimiz Marmara Eğitim hastanesi baştan savma yaparak % 62 ile Ağır Engelli: HAYIR olarak bize rapor verdi. Bunun için itiraz ettik çünkü kesinlikle yanlış karar verilmişti. 6 aydır hastanelere git gel yapmaktan yorulduk. İtirazdan sonra 2. Hastane % 80, 3. Hastane ise % 98 olarak onayladı raporumuzu. Son 2 hastahanede Ağır Engelli EVET yazıyordu.

Bu hafta eşim Sosyal Hizmetlere gitti başvurmak için, aradaki 6 ayıda sormuş verilmeyebilir demiş memur. Neden olarak da bizim çocuğumuz bu 6 ay süresince iyileşmiş olabilirmiş. Bu cevaba gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Tüm sinirlerimiz çıktı ama elimizden gelen yok, maalesef o memurların verdiği karalara muhtacız. Biz çokmu memnunuz böyle yaşamaktan. Küçücük oğlumuza engelli sıfatı takmak ...

O zaman o kararı veren hastaneye de gittim dedim çocuğumuzu iyileştirin madem iyileştiremiyorsunuz bize sosyal yaşama hakkını verin dedim ses yok itiraz hakkınız var deyip geçiyorlar. Onların sorumsuzluğunu biz çekiyoruz. Üstelik oğlumuz bu itiraz aşamasında hastanede enfeksiyon kapıp 16 gün serviste yatmak zorunda kaldı.

Şimdi de 6 aydır çektiğimiz sıkıntılar boşuna gidecek gibi, aradaki aylar bağlanmaz diyorlar. Bu doktorların ve memurların sorumsuzluğunu çekmek durumunda kalan biziz, çocuğumuzun tedavilerinin peşinden mi koşacağız yoksa bu memurların haklarımızı gasp etmesi peşinden mi gerçekten şaşırdım kaldım.

Ne yapacağımı bilemiyorum, doğru olan nedir ne değildir ben mi yanlış yapıyorum beynim almıyor?
Yardımcı olursanız sevinirim.

akadirarik
15 ocaktan öncemı gıttınız sonra mı rapor için.siz aldıgınız ilk raporda ağır engellı deği lalmsınız sonrasında ise itiraz edip evet onaylı almışınız burda o hayır yazan rapor devre dışı olur size o kesılen maaşları vermlerı gerekıyor ama malesef çok memur neyın ne oldugnu bilmıyor o yuzden maaş alabılecek çok engellı maaş alamıyor.

akadirarik
evde bakım aylığını ödeyen il müdürlüğü raporlara göre işlem yapıyor. agır özürlü değildir raporu alınmışsa evde bakım aylığı kesiliyor. rapor itiraz süreci sonunda agır özürlü rapor aldığınızda ise başvuruyu alıyor, aylığı baglıyor fakat alamadıgınız aylıkları ödemiyor. Mevzuat böyle çünkü.

mahkeme kapısına gitmekten başka çareniz yok.

@Kalem
Peki mahkemeye gidersek ne olur biz zararlı mı çıkarız karlı mı? Gerçekden hem maddi olarak hemde Sağlık olarak zor durumdayız. Çok detay anlatıp sizide boğmak istemiyorum.
Özetle çocuğumuz anne karnından beri hasta bu yüzden de sürekli doktorlara, fizik tedavilere, duyu bütünleme seanslarına götürmek durumundayız. Üstelik ben işsizim. Bu aldığımız yardımlarla hem ev, geçindirmeye hemde çocuğumuza ek tedavi almaya çalışıyoruz. İnanın bunaldık ama onun sağlığı düzelir umuduyla herşeyi zorluyoruz, ama önümüze sürekli engeller çıkmaktadır.
Bize yol yordam gösterirseniz çok memnun oluruz.

15 ocaktan öncemı gıttınız sonra mı rapor için.

1 Şubatta verildi o rapor. Evet o memurların sorumsuzluğu yüzüne aylarca biz uğraşmak zorunda kalıyoruz. Nasılki o ilk raporu yanlış verdiler ve düzeltmesi 7. ayda oldu. Burada da aynı hata olursa 1 yıl bitmiş olacak. En baştan hangi adımları atmak gerekiyorsa o şekilde adım atalım diyorum. İlginiz için teşekkürler

Son düzenleme:
akadirarik
süreli raporlarda benzer sıkıntıların yaşanmaması muayenelerının 1 günde bitmemesi, ıstenebilcek tetkık tahlılllerın olma ihtimali(tahlil sonucları bile duruma göre 1 ay'ı bulabiliyo)ve heyet raporunun 1 hafta 15 günden evvel çıkmamasını gözardı etmemek gerekıyor.en güzeli süre bitmeden 1 ay evvel almak.yeni alınan rapor eskısı gibi ya da hasta lehıne daha ii bi sonuçla alınırsa sıkıntı olmaz kesıntı olmadan maaş devam eder.

-mka

Bunu az çok tahmin ettiğim için Kasım ayından itibaren peşine düştük ama olmadı maalesef. Çocuk Noroloji doktorumuzun olmadığını söyleyip 2 hafta sonra gelin dediler, gittik yine aynısı Aralık ayındada aynısını dediler. Birde Aralık ayında sistem değişecek diye randevu vermediler yılbaşına kadar. Yani aslında bakarsak biz 11. aydan itibaren başladık peşinde koşmaya ve 7. ayın içinde sonuca kavuştuk. Totalde 9 aylık çok sıkıntılı bir süreç yaşattılar bize. Bence gerçek Engell,i Devletin Bu SİSTEMi hemde EN AĞIR ÖZÜRLÜ ŞEKİLDE :(((

akadirarik
gözümden kaçmış, senin rapor süreliymiş. haliyle süre bitiminde % 50 ve üstü agır özürlü engelli raporunu vermeyince evde bakım aylığı kesildi.
daha sonra da agır özürlü olmayan rapor almışsın. sonra da itiraz süreci... rapor süresi dolduktan sonra agır özürlü rapor alsaydın başvurun olumlu sonuçlanır ve alamadığın aylıkları alırdın. lakin agır özürlü rapor almamışsın, rapora itiraz etmişsin ve itiraz süreci sonunda agır özürlü rapor almışsın.
bu duurmda mahkemeden de sonuç alamazsın.

Kalem

Çok büyük Haksızlık, O doktorlar Umursamaz şekilde böyle karar verip hem bizii uğraştırdılar hemde mağdur ettiler. Gittim sordum dedim nasıl bu çocuğa bakmadan böyle karar verirsiniz diye. Zaten itiraz hakkınız olduğu için öenmli değil sonunda doğru karar verilir diyorlar. Hatta son gitiiğimiz hastanedeki doktoru dediki orada hemen hemen herkese böyle karar veriliyor, ilk biz vermeyelim mantığı var orada dedi. Böyle sorumsuzca karar verip bizi daha da engelli hayata sokann o Doktorlara Lanet okumaktan başka çaremiz yok anlaşılan. Ahirette bu küçücük çocukda yapışacak yaklarına...

İlgi ve alakanız için teşekkür ederim @Kalem Hanım

Merhaba Kalem hanım,, ben babannem için rapor aldım, %100 punla,, ama ağır engelli hayır yazıyor,anlatmak istediğim şey babannem hasta, kemik erimesi var, fıtık bel kayması, bacağında platin var, düştüğü için bileği kırıldı, kanser hastasıydı, göğüsü alındı, 81 yaş, 125 kg, böyle bir kadına ömür boyu hayır raporu verilmesi ne kadar mantıklı? 😔😔😔

Papatya tarlası
bazen mantık mantık dışı kalabiliyor.
ağır engellı onayı olmadıgı için ebm maaşı baglanmaz.gelir şartınız tutuyorsa 2022 ye başvurabilirsiniz

Cvp için teşekkürler,,, 2022 ne acaba? Babannemin dedemden kalan emekli maaşı var sadece

Üst Alt