Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır özürlü olmayan babama evde bakım aylığı almak yada bir bakım evine ..?

kalende

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba bende sizden yardımcı olmanızı istiyorum.biz 2 kardeşiz annem ve babam boşanalı 15sene oldu ve şuan babam rahatsız.teşhisleri hipertansiyon,koah,işitme azlığı,PSİKOTİK BOZUKLUK VE PARKİNSON.biz pek ilgilenemediğimiz için babamla bakım evine gittik ancak oranın alabilmesi için bizim ağır özürlü evet yazan heyet raporuna ihtiyacımız oldugunu sölediler.heyete geçirdik babamı ve rapor sonucu %85 özürlü ancak ağır özürlü hayır yazıyor :( bu durumda bakım evide almıyor :( bizde belki bakım parası verirler diye düşünmüştük :( ancak oda yok.şimdi sizden yardım istiyorum.babamın emekli maaşı var acaba bakım evine aldırmanın başka yolu yok mu ? yada bakım parası alabilmemiz için ne yapmamız gerekiyor bu raporu deiştirebilirmiyiz onuda bilmiyorum.yardımcı olursanız sevinirim tesekkürler...

Bakım evine aldırmanın yolunu arayacağına kendin bak mayı denesen

ben üniversite okuyorum beyfendi zaten yaz tatilinde ben baktım simdi ise üniversiteye dönmem gerekiyor bilmem anladınız mı..ayrıcada bakım evine alınmazsada mecburen biz yardımcı olucaz atıcak değiliz elbette ancak bunun için bir cıkış noktası arıyoruz bir aileniz olmadığında yada kalmadığında beni anlıycaksınızdır emin olun..

babanızın allah yardımcısı olsun hem diyosunki babama bakım maaşı almak için uğraştık e bakım parası yok e ozaman babamı bir yerlere koyayım sonrada üni ye gitmem gerek diyosun bakım parası verilseydi üniye gitmen gerekmiyecekti galiba neyse beni ilgilendirmez allah ile senin aranda sen hesabını allaha vereceksin benm yargılama gibi lüksüm yok konumuza dönelim babanızın emekli maaşı var ise babanızı bir münasip şartları güzel olan bir huzur evine müracaat edin babanızın emekli maaşı olduğu için huzur evi babanızı alacaktır tekrar babanıza allah yardımcı olsun umarım babanız iği bir çatı altında hayatını idame ettirir

hı bu arada bakım evine aldırmanın başka yolu yok tek yolu ağır engelli ibareli rapor olması gerekiyor siz en iğisi huzur evine bir bakın

şöle açıklayayim size.ben her durumda üniversite okumak zorundayım yani ben dönüceğim üniversiteyeye kısmet olursa.babamdan hiç bir sekilde faydalanmıyorum maddi açıdan.yani bakım maaşınıda bir bakıcı tutup ona yardımcı olması için istiyoruz.huzur evine gelincede babamı orya göndermek istemiyorum huzur evinde bakabileceklerini düşünmüyorum...amacımız onu atmak deil sadece iyi bi koşulda bakılması.huzur evine göndermek başımızdan atmak gibi geliyor sanki :confused::(

belkide söylediklerinde doğrusundur ama diğer mesajımdada dediğim gibi konunun o kısmı bizleri ilgilendirmez sen baban ve ALLAH arasında neden huzur evleri hakkında öyle düşünüyosunki huzur evleri arrtık eskisi gibi değil gayet temiz ve yaşlılarla ilgili artık huzur evleri hı tabi istisnalar kaydeyi bozmaz illaki heryerde herkurumda çiğ süt emmiş insanlarımız var ALLAH onlarıda islah etsin bence sen iği bir huzur evi araştır ve huzur evine yatır oradada hep yaşlı olduğu için doktorlar mevcut müdahale edilmesi gereken durumda babanıza müdahale edilecektir hı birde kardeşler olarak babanızı asla yanlız bırakmayın devamlı ziyaret edin tel ile arayın sorun yazık yaşlılar bizlerin en değerli varlıkları zaten adam cağız anlattıklarınıza göre epey bir sağlığı ile mücadele etmekte en azından şu son zamanlarını yüzü gülerek olmazsada en azından tebessüm ile ebediyete göç etsin ve yine söylüyorum ferisi size kalmış birşey  SEN VE ALLAH ARASINDA olan şey bizleri ilgilendirmez bizler sadece karmaşık ve soru işaretleri ile dolu beyninize dost olarak sıkıntılarınızı paylaşmak ve elimizden geldiğince ışık tutmak ALLAH BABANI IN yar ve tardımcısı olsun 

Aminnn Allah herkesin yardımcısı olsunnn...
Bizden kötü durumda olan nice insanlar var bunada sükür.
Yardımlarınız için tesekkür ederim bir kusurumuz olduysa affola.

eğer raporunda ağır özürlü ibaresi yoksa alamazsın onun dışında %40 ın üstünde ise 2022 alabilirsin

Üst Alt