Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ağır özürlü sayılabilmek için rapor oranının yüzde kaç olması gerekiyor?
TCDD bu kanundaki ağır özür oranını %90 ve üzeri olarak görmüş. Ona göre indirim yapmış. %90dan aşağı ise yanlış işlem yapmış demektir. Her kurum kendine göre uygulamamalı..
Yönetmelikte "Özür durumuna göre özür oranı %50 ve üzerinde olduğu tespit edilenlerden günlük yaşam aktivitelerini başkalarının yardımı olmaksızın yerine getiremeyeceğine özürlü sağlık kurulu tarafından karar verilen kişiler" Ağır Özürlü kabul edilir.
abi şimdi ben bu olayı anlamadım şimdi benim engellim yüzde 65 ve günlük hayatta zorlanıyor muyum evet belli miktarda zorlanıyorum fakat mesala eşimin raporu yüzde 90 fakat benim kadar zorlanmıyor.
yada zorlanma derecesi mekana göre değişiyor örneğin iç mekanlarda ben daha çok zorlanıyorken dış mekanlarda eşim benden daha fazla zorla zorlanıyor...
akülü sandalye almakiçin zaten birayağımyok kalpkapakcım protez banadiyorlarkiseninellerin kolların çalışıyor zaten benimgibi insanlar refakatci olmadan kapı dışarı çıkamıyor ama refakatci vermiyorlar ben bu yetkililere acıyorum onlar hep öyle kalacaz kendi başlarına hiç gelmez sanıyorlar yazık neolacağınızı allatan başkası bilemez yarın sizin neolacağınız bellimi