Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır-tehlikeli işlerde çalışabilir rapor alırsam özürlü sağlık raporu iptal olur mu?

emrah8686

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
şeker hastalığım nedeniyle 46 oranında özürlü raporuyla tedaş ta çalışmaktayım elektrik teknikeriyim fakat asgari ücret veriliyor engelli kontenjanından girdiğim için
biz teknikerler ekat adı altında bir kusa katılıp belgemizi aldığımızda maaşımız 1000 lirayı geçmektedir fakat bu kursa katılacaklar ağır ve tehlikeli işlerde çalışır raporu almak zorunda (tam teşekküllü ) ben bu raporu daha önce hiç gitmediğim bir hastaneden şeker hastası olduğumu soylemessem rahatlıkla alablirim.endişem ve merak ettiğim soru şu ben bu raporu aldığımda özürlü sağlık raporum iptal olurmuve artık çalıştığım yerde engelli kadrosunda çalışamazmıyım? saygılarımla cevaplarınızı rica ediyorum

Bir zararı olacağını sanmam. Sonuçta şeker hastalığınız sabit. Ama, sakat statüsünde çalıştığınızı göz önüne alırsak, yeni raporunuza işyerinizde itiraz edilir mi, bakın onu bilemiyorum. İtiraz edilirse, yeni raporunuz geçersiz sayılır herhalde.

yani bülent bey eski raporuma bişey olmaz değilmi

Olmaz... Dediğim gibi, şeker hastalığınız sabit; onun için verilen rapor oranları da sabittir.

bülent bey 200 lira fazla maaş almak için özürlü raporumun iptal olmasından çok endişeliyim. bu konu ile ilgili net bilgiyi nerden alabilirim acaba
3500 lira para ödedim ekad belgesni almak için, şirketim çok umursamaz davranıyor yakında özürlü raporum iptal olsa kapı önüne koyarlar.

Yahu, raporunuz nasıl iptal olabilir ki? İptal olması için sakatlık oranı cetveli'ne göre hastaneye gittiğinizde %40 rapor alamamanız gerek. Ama sizin şeker rahatsızlığınız sabit. O rahatsızlıktan %40 rapor alınabiliyorsa, hem kimse raporunuzu iptal edemez, hem bir işgüzar çıkıp "yeni rapor al" dese bile kolayca alabilirsiniz...

vallahi korkuyorum bülent bey işe girmek için eğitim parasıda ödedim sırf biraz daha iyi koşullarda yaşamak için 300 lira fazla maaş almak uğruna işsiz kalma riski çok acı

:):):):) Emrah, yukarıda yazdığım mantıkta sana ters gelen şey nedir? Şeker hastalığın sabit mi? Sabit. Birisi sana "git yeni rapor al" derse hastaneye gidip "şeker hastasıyım bana rapor ver" dersen verir mi? Verir. E o zaman?

okadar kolay vermezler abi şeker hastasına normalde ne sağlam derler nede hasta derler %35 verip bırakırlar:mad:

Sakatlık oranı cetveli'ne göre "Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus" için % 40 oranında rapor veriliyor.

Üst Alt