Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır Uyku Apnesi sonucu engelli belgesi alınır mı?

hkhk2011

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Dün Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi'nden G.47.3 uyku apnesi(ağır dereceli obsutruktif uyku apne sendromu OSAS) tanısıyla rapor aldım , bir takım çeşitli rahatsızlıklarımda var ,mesela baçaklarım yoğun varis var , reflum var , kalbimde ufak bir ritim bozukluğu var birde anksiyete bozukluğum var , bunların uyku apnesi ile birleşimiyle yüzde 40 veya üzeri engelli raporu alabilir miyim ? birde bu şartlarda rapor alabilmek için hastanenin hangi birimine başvurmak gerekir?
Cevaplarınız için şimdiden cok teşekürler....

apne

slm arkadaşlar

bende de ağır derecede uyku apnesi teşhis edildi yüzde kaç oran verilir tşk

Arkadaşlar İzmirde özel olarak gideceğimiz sgk anlaşmalı uyku bozukluğu polikliniği varmı bildiğiniz.

Hüseyin bey,
Uyku apnesi ve raporunuzla ilgili son durumunuz nedir?
Ben de aynı hastaneden rapor almayı düşünüyorum. Yarın Göğüs'teki Oğuz hoca'dan durumumla ilgili bilgi alacağım.
Sonra da kurul'a müracaat edeceğim. Şayet Rapor aldıysanız hastanedeki prosedür ve dikkat etmemiz gerekenler neler?
Bilgilendirirseniz sevinirim.

merhaba
Dün Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi'nden G.47.3 uyku apnesi(ağır dereceli obsutruktif uyku apne sendromu OSAS) tanısıyla rapor aldım demiş hkhk2011 dikkatimi çeken şu tanım oldu (G.47.3)bu ne demek anlamını bilmiyorum banada (G.47.5)orta dereceli uyku apnesi tanı koyulmuştu bende işe başvurdum uyku apnesi duyan yerler işe kabul etmedi bende hastaneye çalışma engelli raporu için başvuru yapayım dedim göğüs hastalıkları uzmanı makneyi kullanıyormuşsunya o engel sayılmaz gördüğüm kadarıyla dış görünüşündede birşey yok yazmıyorum oran dedi bende dedim doğru diyorsunuzda işveren sizin gibi düşünmüyor kısacası engelli raporu alamadım hastaneye 200 tl yi geçik para ödeyecekmişim o raporu almaya başvurduğum masrafları için bu derecede uyku apnesine oran verilirmi verilirse ne kadar birde her hastane böyle başvurularda bu kadar masraf bedeli isteyebiliyormu

Son düzenleme:
Apne Tek başına %35 oran veriyolar. Apnenin neden oldugu kalp büyümesi - kalp zorlanması sonucu kalbinizde oluşan sorunlarda var. bu nedenle kalp doktorundan randevu alıp uyku apnesi oldugunuzu ve kontrol e geldiginizi belirtiniz. %10 ve 20 arası kalpten rapor alacaksınız emin olun!!!

Arkadaşlar Uyku apnesine %10 /%15/%35 civarı veriliyor bende de G.47.3 Opstrüktif uyku apnesi var %15 verdiler ve orta derece dediler

ahi oranınız kaç.ona göre oran veriliyor.

Ahi- oranınız 30.00 üzeri olsaydınız ağır uyku apnesi oranı nız /35 olurdu . Kurulun verdiği /15 doğru arkadaşım.Ahi oranınız /22 çünkü.

Uyku apnesi

@pvc demirci
Maalesef sıfır puan.makine ile hastalık kalktığı için hiç puan alamazsınız.

@yamanhuseyin
Adanadami bir çok arkadaş im bende dahil basvurduk.makine ile hastalık düzenlediği için sıfır puan veriyorlar.

Mehmetgokhan02

ozaman İlaç kullananlarda raporlu sayılmasın, ilaçda tedavi ettigi için engelli olmasınlar!! yanlış bilgi vermeyin..
diyaliz makinesine baglı yaşayanlar ? onlardami iyi ? makineye baglı yaşamak normal insanlarla aynı kefeye konulamaz..

evrenq

Düşüncenizde haklısınız . Fakat maalesef arkadaşın söylediği de doğru . Annem ağır derecede uyku apnesi. Engelli raporu almak için başvurduğumuzda makinesi olduğu ve bu nedenle oran alamayacağı gibi saçma bir bilgi verdiler.Gece elektrikler gitse sağlığı açısından sıkıntı çıkacak.Elektriğin olmadığı hiç bir yerde kalamayacak.Makinesi elinde olmadan bir gece bile olsun başka bir yerde konaklayamayacak vb.

Sizin itirazınızla canım ülkem artık daha yaşanılır bir yer oldu.Sağolun.
İtiraz edince ne oldu.Kusura bakma kardeş tabi haklisin bi yanlışlık olmuş ben bakanlığı arıyorum ...mu dedi doktor.??
Klavye kahramanligina gerek yok.Basimizdan geçeni anlattık.Durum bu.

nasıl yani makineyle, konuyu açarmısın.benide makinaya bağladılar ağır şekilde uyku apnesi var 35 oran vrdiler

oneday

itiraz derken siz ne anladınız ? burası yardım forumu, klavye delikanlılığı kelimesi bile fosilleri kalmamışken.. neyse... itiraz edin derken rapora ! doktor a degil.. başka hastaneye sevk istiyeceksiniz ki yanlış hesap düzeltilsin... bu öfkenizi hiç anlamış degilim.

evrenq

İtiraz ettik. Şimdi başka bir hastaneden almaya çalışıyoruz raporu. O hastane de 3 ay sonraya randevu verdi.Yeniden makinaya bağlanıp bir gece uyuması gerekiyormuş. Annemin rapor için gittiği tüm muayenelerin de günü geçecek. Yine en baştan muayene olmak zorunda kalacak sanırım.
Öfkeli değilim. Yanlış anlaşılma olduğu için özür dilerim.Bu forumda kimseyi kırmak gibi düşüncem olmadı bu zamana kadar .

@oneday
Elinizde uyku abnesine dair rapor varsa diğer hastaneye gosterseydiniz faydası olurdu ben öyle yaptım birde cihaz kullanması rahatsızlığın olmadığını göstermez yukarıda bir arkadaş zannedersem bilgi ile değil yorumla cevap verdi ben ankara Atatürk hastanesinden aldigim raporu Dışkapı ssk hastanesine gösterip %35 oran aldım cihaz kullanıyorum ayrıca lütfen bu sitede kırıcı olmayalım başkaları yeterince bizi kiriyorken birbirimizi destekleyelim

@Mehmetgokhan02
Eğer uyku testi sonucu AHİ değeriniz 30 üzerinde ise cpap için tekrar yatış yapılıp AHİ 5 6 lara dusuyorsa cpap dan fayda saglamissiniz demekdir ve bu iyileştiniz demek değil %35 oran gerektirir eğer gerekli oran verilmesiyle itiraz edin derim saygilar

manel

En baştan anlatayım.
Annem için Yenimahalle Devlet Hastanesinden engelli raporu için başvuru yaptık.
Annemde ayrıca kulak,yüksek tansiyon vb gibi rahatsızlıklarda var . Bunlar için toplam %37 rapor verdiler . Çok itiraz etmemize rağmen uyku apnesinden % 3 ' lük bile oran alamadık maalesef.
Sonra İl Sağlık Müdürlüğünden rapora itiraz ettik ve bizi Dışkapı SSK ya sevk ettiler .
Burada da diğer bütün kontrollerimiz yapıldıktan sonra en son uyku bölümüne sevk ettiler . Fakat bir gece uyutuması gerektiğini ve en erken randevunun ise Şubat 2017 de verilebileceğini söylediler . Böyle olunca engelli raporu için sanırım maksimum süre 2 ay . Randevuyu vermişler 4 ay sonraya .Annemin Dışkapı SSK dan yaptırdığı diğer muayenelerde boşa gidecek. Bil hal çaresine bakıyoruz ama bulamadık.Rapor için başvurusu için gelenlere öncelik tanınıyormuş fakat çok yoğunlarmış.
En kötü ihtimalle Annem Şubat ayında makineye bağlı bir gece yatar sonra da yeniden diğer muayenelerini olur.
Durum budur arkadaşlar .
Ben buradan % 40 üstü rapor alacağı konusunda umudum var . Bakıp göreceğiz artık.
Saygılarımla.

oneday

neden 2. kez hastanede yatmasını istediler? bu bizimde başımıza gelebilir diye soruyorum

İlk yatışta sadece rahatsızlığından ötürü yatmıştı.
Şimdi ise engelli raporu istediğimiz için sanırım kontrol amacıyla tekrar yatış verdiler.

İnşallah muvaffak olursun kardeşim

Amin. Teşekkür ederim.

oneday

cpap baglaması gerekiyor . yani ben 2 kez yattım. 1. de hastamıyım : evet d.. 2. de hastalıgım için gereken hava basıncı ölçmek.. için yatırdılar

evrenq

Bende yeni başvurdum engelli raporu için. Göz %5 göğüs hastalaliklarindan %40 geçtim kuruldaki bayan oran söylemem yasak ama 1 Dr aldığınız oran yeterli dedi daha kardioloji bölümüne gidicem kronik ritim bozukluğu ve mitral kapak yetmezliği var

Açıkcası yorumları okudum ama apne konusunda yanlışlıklar var gibi uyku testinde eğer ahi değerleri 30 üstünde ve birde gece uyku anında beyinden gelen sinyaller düzgün değilse ciddi sorun görülürse doktor bir kez daha yatışa alıyor ve ilk sonuçlara göre yeniden hava ayarları yaparak vücudu nerede stabil hale alabiliyor bunu değerlendiriyor ve cpap oto cpap cihazı veriyor.
oran ahide 30 üstünde ve cihaz değerleri min 9 max 14-15 arası ise ciddi sıkıntı demektir ve kesinlikle %35 en üst skaladan rapor oranı alınır

ama bunun dışında her uyku apnesi raporda %35 alacak diye bir durum yoktur 1 ve 2 skala oranlarıda verilebilir bunlarda çok düşüktür başka rahatsızlıklar yok ise sırf siz istiyorsunuz diye kimse %40 üstü rapor hazırlayamaz.

yalan bilgi veriyorlar inanmayın heyete girin 35 puan alırsınız bana verdiler

Üst Alt