Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır uyku apnesi ve huzursuz bacak sendromu için rapor oranı ne olur?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
Merhaba*

Engelli raporu alırken Ağır uyku apnesi ne verilen puan %35 yazıyor , yanında Huzursuz bacak sendromu içinde ayrıca puan veriliyor mu*

iki ayrı hastalık olarak mı bakılıyor yoksa Huzursuz bacak sendromu Uyku apnesine dahil mi puanı..tşk yardım bilgi lütfen
birkan01
zelihaabaydın
KKELEBEKK

BursaUykusuz

Huzursuz bacak için ekstra % 10 verilir.

[FONT=sans-serif]Uykuda hareket bozuklukları ([/FONT][FONT=sans-serif]Huzursuz[/FONT][FONT=sans-serif] [/FONT][FONT=sans-serif]bacak[/FONT][FONT=sans-serif] sendromu. uykuda periyodik hareket bozukluğu, uyku ile ilişkilibacak krampları, bruksizm, uykuda ritmik hareket bozukluğu:% 10[/FONT]

KKELEBEKK huzursuz bacak sendreomu yapılan tetkikler neler yapılıyor heyete girdiğimizde bu rahatsızlığımızı belirtsek yeterlimi yoksa tetkik istermi

sevgili KKELEBEKK bir sorum daha olacak huzursuz bacak sendromu ,Uyku apnesi ölçümü sırasında ortaya çıkan uykuda bacak hareketleri ile aynı şey mi ,yani onunda ölçümlemesi Uyku Apnesi ile aynı anda yapılıyor mu , çünkü aldığım kağıtta bacak hareketleri sanırım PML hareketleri 0,6 çıktı yazıyor , bu konu hakkında da bilgi verebilir misin eğer musaitseniz ya da bilen bir arkadaş dönüş yapabilir mi...tşk
birkan01 zelihaabaydın KKELEBEKK

@BursaUykusuz,

Huzursuz bacak sendromu dediğimiz rahatsızlığın ana nedenlerinden biri ne kadarda demir eksikliğine bağlansada bu hastalığin altında yatan bir çok sebeb olabiliyor.

Mesela nöropatiye bağlı nörolojik rahatsızlıklar,bel fıtığına bağlı L4-L5 semptomları,diyabete bağlı rahatsızlıklar ve aşırı tuzlu ve acılı gidalar,sigara ve fazla kahve kullanımı ayrıca hareketsizlik bu rahatsızlığın nedenlerinden bazıları.

Hastalığin tespitinde kullanılan en önemli yöntem ise Emg testi dediğimiz bir işlem. Şimdi sorularınıza gelecek olursak,uyku apnesi ile bu hastalık aynı branşta değerlendirilmez.

Bu hastalığın tespiti için nöroloji bölümünün kas hastalıkları dalına başvurmanız ve bu bölüm tarafından hastalığınızın tespitinin ve oranlandırılma yapılması gerekiyor.

Uyku apnesi testinizdeki,bacak hareketlerinin durumu sizi yanıltmasın,zira her uyku apnesi testinde bacak hareketleri rapor edilir.

Size tavsiyem,bu rahatsızlığiniz ile ilgili olarak nöroloji servisine başvurmanız olacaktır.

Bana kalırsa öncelikle bir kan testi yaptırın ve demir eksikliğinizi kontrol edin,şayet böyle bir eksiklik söz konusu ise demir takviyesi alın ve durumunuzda bir düzelme varmı kendinizi kontrol edin.Böyle bir eksikliğiniz yok ise,

Rapor ve muayene içinde dediğim gibi nöroloji polikiliniğine başvurarak kontrol olun.

Son düzenleme:
Huzursuz Bacak Sendromu teşhisimi 2 araştırma hastanesi ve 1 devlet hastanesi dosyama yazdı ancak iş rapor almaya gelince oran yok. Resmen şaka gibiler. Sınıflandırma kitapçığında huzursuz bacak sendromunun varlığına bile 10 puan verilmesi gerektiği yazıyor. Bilginiz olsun.

Ozaman vergi indirim raporu almaya gittiğimde .h.bacak sendromu var demenin bi anlamı yok ugrastirirlar boşu boşuna dolaşır dururum..

Merhaba vetbat peki sonrasında başka bir hakem hastaneye müracaat ettiniz mi?. Ayrıca hangi hastane vermedi puanı. Bilgilendirirseniz çok memnun oluruz. Benim gibi başka arkadaşlarda olabilir konu ile ilgili. Şimdiden teşekkürler

RecepKon

Hakem hastaneye gitmedim çünkü %46 oranım vardı. Gaziantep 25 Aralık Devlet ve Dr. Ersin Araslan Devlet Hastaneleri. Hastalığımın kesin teşhisi Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde konuldu yani en yetkili hastane. Buna rağmen oran yok.

saglık bakanlığının yapacağı tek şey her ilde yetkili bir hastane seçip her konuda uzman doktorları bulundurup engelli arkadaşlarımızı engel olmayacak bir sistemi oluşturmak...ankara verği dairesinede gönderilmesi kalkar..bu kadar prosüdör yaklaşık.. 6 ay sürüyor..yazık devlete ayrı bir yük...buna çözüm bulunması gerekiyor..
Her hastanede ayrı bir uygulama var....uyku hastalıklarına gögüs bölümü bakar...ve puanlama yapar..çogu doktorlar ellerindeki kitaba bakarak puanları yazar...
bir de sürekli bir hastalıkta yani kronik hastalıklarda raporların süreli verilmesi..
daha yeni bir tanıdıgım ayaktan rahatsız yani engelli rapor oranı %55 iken şimdi %70 olmuş rapor 5 yıl süreli o kadar mantıksız ki...
bu işlerin başına engelli insanlar gelmediği sürece bizi bizden daha iyi anlayacak kişiler olmadığı sürece biz daha çok yazarız...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Dostum ben oran aldim kurula girmeden once norolajiye derdini anlatacaksin sana ilaç yazacak ve bu ilaç raporuyla kurula gireceksin ve ilacin işe yariyosa yeterli dozdaysa puan alamazsin ama yeterli dozda ilac aliyorsan ve işe yaramiyorsa puan veriliyor

Üst Alt