Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır uyku apnesinden rapor oranım % kaç olur?

katip001

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
selam ben hastaneye gittim vergi indirimi için.bende ağır uyku apnesi var ve cpap kullanıyorum 1,5 yıldır.raporda osas (cpap kullanıyor) fonksiyon kaybı yok yazmışlar çılgına döndüm herhalde cpap kullanmazsan ve yataktan bir daha kalkmazsak alırız bu oranı ...canım çok sıkkın ayrıca hiç ilgilenmediler heyette ..heytten sonra kardiyolojiye gittim çarpıntıdan dolayı mitral+aort+trükspit kapak minimal yetmezlik vamış..ayrıca dahiliyeye gittim ve açlık kan şekerim 300 çıktı ve uzun zamandır şeker hasyasıymışım haberim yok.ve bu adamlarda beni salladılar diye iyice piskolojim bozuldu.

Doktorun birine sordum ağır uyku apnesinden oran veriliyormu diye cpap kullanıyorum dedim verilmiyor dedi. Bende özür oran cetvelini gösterdim orda yazıyor ancak hiç bir doktor vermez veremez dedi hayırdır inşallah yemin mi ettirdiler anlamadım gitti yardımcı olun ne olur hangi yolu izleyeyyim

arkadaşim bende spap kullanıyorum sakatlık oran catveline gore %35 vermeleri gerekir cünkü ben aldım...

horlama ve gece nefes darlığı şikayetiyle gogüs hast. na gittim .ordan uyku polikliniginwe gonderdiler

ben vergi indirimi almak için gittim

%35 i sağlık kurulu heyet raporu olarak mu verdi yoksa sadece doktor %35 veriyom git mi dedi.bizde vergi indirimi için gittik vergi dairesi sevk etti

sen uyku polikliniginde yattınmı olcümleerin yapıldımı

evet 2 defa gittim uyku polikliniğine ve ağır uyku apne sendromu hayati tehlike var diye cpap yazdılar kullanıyorum

cpap raporun ve olcümlerin raporlarını uyku merkezinden al seni oraya yonlendiren poliklinik hangisi ise o bolüm verecek raporu

selam ben hastaneye gittim vergi indirimi için.bende ağır uyku apnesi var ve cpap kullanıyorum 1,5 yıldır.raporda osas (cpap kullanıyor) fonksiyon kaybı yok yazmışlar çılgına döndüm herhalde cpap kullanmazsan ve yataktan bir daha kalkmazsak alırız bu oranı ...canım çok sıkkın ayrıca hiç ilgilenmediler heyette ..heytten sonra kardiyolojiye gittim çarpıntıdan dolayı mitral+aort+trükspit kapak minimal yetmezlik vamış..ayrıca dahiliyeye gittim ve açlık kan şekerim 300 çıktı ve uzun zamandır şeker hasyasıymışım haberim yok.ve bu adamlarda beni salladılar diye iyice piskolojim bozuldu.

Doktorun birine sordum ağır uyku apnesinden oran veriliyormu diye cpap kullanıyorum dedim verilmiyor dedi. Bende özür oran cetvelini gösterdim orda yazıyor ancak hiç bir doktor vermez veremez dedi hayırdır inşallah yemin mi ettirdiler anlamadım gitti yardımcı olun ne olur hangi yolu izleyeyyim

Cetvelde varken kimse "ben vermem" diyemez. Derse, BİMER kanalıyla şikayet edin mnce ve sonra rapor için il sağlık müdürlüğüne gidip itiraz edin.

daha önce uyku apnesinden ve astımdan rapor almak için gittim astım sft normal dediler ağır uyku anesi olduğum halde fonsiyon kaybı yok diye 0 verdiler. şimdi ti2 im varmış tekrar müracat etsem uyku apnesi ve tip 2 den oran alırmıyım

Siz, Bülent beyin dediği gibi İl Sağlık Müdürlüğü'ne itiraz edin, sizi başka hastaneye sevk etsinler.. Bahsettiğiniz bütün hastalıklarınız için oran alabilirsiniz.. Hepsinin yeri var cetvelde.. Aort ve Mitral yetmezlik için, artı uyku abnesi ve şeker için oran alabilirsiniz.. Doktorların keyfine göre olmuyor bu işler.. BİMER'e şikayet etme meselesinide es geçmeyin..

Uyku apnesi tip 2 diyabet hipertansiyon

1-) 2 yıldır ağır uyku apnesi nedeniyle ömür boyu cpap raporum olduğundan cpap cihazı kullanıyorum.
2-) kasım 2012 de boy 1.80 ve 108 kg iken tip 2 hastası olduğumu öğrendim.açlık kan şekerim 300 hba1c 8,4 tü.ve hipertansiyon vardı.ilaç raporu aldım.diyete başladım bi ara hastaneye gittim açlık 174 hba1c 6,6 çıktı....diyette ise kilom 102 ye düşmüştü.....sıkı bir diyet ve egzersiz yaptım ve şu an 88 kg..

Bu hafta ..hastaneye ağır uyku apnesi+tip2 diyabet +hipertansyon damn rapor almak için gittim...dahiliye test istedi.bu arada tüm eski raporlarımıda eklemiştim dilekçeye....

Hastanede belli yerleri gezdim...
1-) nöroloji : Pozisyonel ağır uyku apnesi cihaz ile uyuyabiliyor..
2-) dahiliye : Tip 2 diyabetus melitus son tahliller açlık 80 ldl 106 ve hba1c 5,5 kilom 88 kg ......ve hipertansiyon
2-) endokrin: Tip 2 diyabetus melitus ...
Yazdılar...
Endokrin doktoru nasıl böyel tutuyorsun oranları dedi. Bende azimel süper bir diyet yapıyorum ayrıca glifor ve galvus ilaçlarımı düzenli kullanıyorum.herşeyi harfiyen yapıyorum dedim.ayrıca egzersiz ve yürüyüş yapıyorum.ayrıca fitnıs yapıyorum dedim...

Raporumu heyete verdim 25 haziran 2013 te kurula gireceğim ...sizce % 40 ve üzeri rapor alabilirmiyim....teşekkürler.

Uyku abnesi için % 35 verilebilir, tip 2 diyabet için % 20, tansiyon için % 10. Balthazard formülü ile toplanınca, 35+20+10=% 53 olur..

Sonucu alınca lütfen burada paylaşın..

Selamünaleyküm millet allah a şükür uzun bir uğraştan sonra % 50 sürekli rapor aldım...uyku apnesi % 30 hipertansiyon % 10 tip 2 20 toplam baltazar ile : % 50 çok mutluyum bu sitenin imtiyaz sahibine ve bu sitede bilgi paylaşan herkese teşekkürler

merhaba bende uyku apnesinden hafif şitdetli osas olarak %10 ve hafif astımdanda %20 aldım göğüs doktoru duruma göre %35 kadar oran alınabilir dedi

benim ağır uyku apnesi cerrahi müdahale ile düzelmiyor. ömür boyu maske kullanıyorum.sizin hafif ise düzelme şansı var. ayrıca orta derecesinde de düzelme ihtimali olduğundan cerrahi müdahale ile düzelir diye yazılıyor.ağırlarda ise cerrahi müdahale sonuç vermeyeceğinden ömür boyu cpap veya bpap kullanıyor.

Bülent abi merhaba ben tip 2 % 20 hipertansiyon % 10 ve ağır uyku apnesi % 30 balthazar formülü ile % 50 sürekli rapor verdiler 25/06/2013 tarihinde ..bu raporu bu gün vergi dairesine verdim indirim almak için.geçen sene 0 oran vermişlerdi vergi daireside işyerine yazı göndermişti. Aradan 7 ay gteçti ben yeniden başvurdum bir sakınca olmaz herhalde

Yeniden vergi indirimi başvurusu için süre sınırı yok, sorun olmaz..

Cpap ve bipap vs yardımcı solunum destek cihazı kullananlar maluliyet

Arkadaşlar bu başlık altında yeni maluliyet yasasına göre yardımcı solunum destek cihazı (cpap+bipap vs) kullanıpta sgk ya maluliyet için başvuranlar deneyimlerini ve sonuçlarını yazarak paylaşırsa bu konuda diğer arkadaşlarımıza çok yardımcı olursunuz teşekkürler

Bu siteyi kuranlardan allah razı olsun....arkadaşlar çok şükür biraz önce vergi dairesinden geldim. % 50 raporum aynen onaylanmış.üçüncü dereceden indirim aldım.1 ay içinde işyerine yazı yazılır dedi.

veysi bey benimde uyku apnesi ağır osat 35 puan verdiler endokrin 20 uroloji 15 puan toplamda 70 puan aldım yanlız son heyete girdiğimde genel cerrah ameliyatla düzelir ibaresi yazdırmış kağıda birde karardada malüllüğe ancak sgk karar v erir yazmışlar emekli olabilirmiyim sizce ?

brayn kardeş senin baltazhar formülü ile rapor oranın %56 olmazı lazım...ayrıca aldığınız rapor sürelimi süreklimi önemli.

veysi bey şuan sadece son heyet te girdiğimde ki kağıtta yazanları söyledim ayrıca birde genel cerrahi doktoru bana devlete zarar ettirme daha 40 yaşındasın gitte çalış dedi bende efendim çalışa bilsem zaten burada olnmazdım dedim yinede sgk ya girecek raporda hastalıkları yazdıkları yerdeuyku apnesi ağır osast için ameliyatla düzele bilir yazılmış
lakin yine en altta karar yazan yerde malüllüğüne SGK karar verir yazılı sanırım pazartesi veya salı günü SGK ya yollamışlardır son heyet raporunu....
birde süreli veya sürekli ayrıntısı sanırım SGK dan gelecek raporda yazar kanatindeyim bilgi için şimdiden sağolun teşekkür ederim

bu arada ( bu uyku merkezinin bana verdiği raporda yazan... son heyetteki genel cerrah bunu es geçmeye çalıştı) uyku merkezi doktoru tanısını vegögüs hastalıkları uzman doktorunun verdiği yüzde 35'i (Apne hipopne indeksi (AHİ) 93,3 tanı olarakta Obstrüktif sleep apne sendromu karar :hastaya KBB muaynesi sonrası cpap titrasyonu önerildi )

arkadaşlar benim sonucum geldi lakinÇALIŞMA GÜCÜNÜZÜN %60'INI KAYBETMEDİĞİNİZE KARAR VERİLMİŞTİR yazıyor.. bana bir yol gösterin zaten çalışamıyorum mahvoldum demek bu şimdi rica ediyorum bir yol gösterin ona göre hareket edeyim saygılar...

Rapor oranin kacti emeklilik için malulenmi yoksa vergi indirimi ilemi emeklilik basvurusu yaptin bunlari yazarsan daha net cevaplar alabilirsin

uyku apnesi ağır osas %35 endokrin%20 uroloji%15 yani toplamında rapor oranım %70 ti... malulen emeklilik için başvuru yapmıştım

raporu sürelimi verdiler bir örneğini gönderebilirmisin bana süreli verdiler

Üst Alt