Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır ve tehlikeli işlerde çalışmak için durum bildirir raporu yeterli olur mu?

cemix34

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar mrb,

Güzel bir projede yetkili bir pozisyonda iş buldum fakat işyerine girişte sağlık kontrolü ve kapsamlı bir araştırma yapıyorlar.butun evraklarimi tamamladım iş sağlık kontrolüne gelince giriş işlemlerim aksadı işyeri doktoru sağlık kayıtlarında bypass ameliyatı olduğumu görünce benden heyet. Raporu istedi ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir diye heyette kardiyoloji imzasida olucak şekilde rapor getirirsem giriş işlemlerini baslatilacagini bana aktardı beni bypass yapan doktorla bugün görüştüm kendisi bana ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilirsin diye bir rapor vereceğini söyledi yani size sorum heyete girmeyip doktorun verdiği rapor ve herhangi bir poliklinikten de ağır ve tehlikeli işlerde çalışır diye rapor ile ikisini firmaya gotursem yardımcı olurlar mı devlet Hastanesi'nde heyet raporu alırım vermezlerse bu iside kaçırmış olucam bu arada /48 sürekli raporum var yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bypass ehliyet yenileme

Mrb
Yüzde 48 engelli raporum var
7 sene önce bypass ameliyatı oldum saglık ocağı rapor vermiyor özel hastaneden rapor almamda sıkıntı yaratırlar mı
Yardımcı olursanız sevinirim

cemix34
Özel hastane raporları geçerli değil,

İmza atmak sorumluluk almak demektir,
Baypas sonrası ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir diye imza atmak her hekime nasip olmaz,bayağı cesaretliymiş,yada insan sağlığına pekte önem vermiyor,
Genel kanı baypas sonrası ağır işlerden uzak durulması yerinde olacaktır,

Sorunuza ilaveten, Heyet raporu götürmeniz gerekir,tek hekim kararı yeterli olmayacaktır...

cemix34

Özel hastane sana rapor veremez. Ya Kamu Hastaneleri eliyle bir heyet raporu alacaksın ya da İşyeri Hekimi burada çalışabilir raporu verecek. İşyeri Hekimi senden bir rapor talep edebilir. O da heyet raporudur, ilk dediğime gelir.

Baypas sonrası ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir diye imza atmak her hekime nasip olmaz,bayağı cesaretliymiş,yada insan sağlığına pekte önem vermiyor,

Aklınıza tehlikeli gelmeyecek işlerin çoğu tehlikeli sınıftadır. Şirketin ağır ve tehlikeli olmayan kısmında çalışır ama şirketin işleri tehlikeli işlerdir. Kargo sektörü tehlikeli bir sınıfta yer alır. Masa başındaki kargo operatörü adam da böyle bir rapor alır, kurye de. Arkadaşımız da sanırım böyle bir işte, tehlikeli bir yerin büro alanında çalışacaktı, ama İşyeri Hekimi haklı bir karar vererek hastaneye sevk etmiş.

Büyük olasılıkla soruyu soran arkadaşımıza bu tarz bir rapor verilmiyor. 50'den az çalışanı olan Az Tehlikeli Sınıftaki işyerlerinde aile hekimi rapor verebilir fakat onlar da bir heyet raporu isteyecektir. Ortada bir engelli raporu var.

Üst Alt