Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağız ve dil kanseri teşhisiyle ameliyat oldum ve malulen emeklilik için başvurdum..?

yusuf som

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba
eminim konu defalarca konuşulmuş ve burada anlatılmıştır, ama insan başına gelmeden bazı şeyleri farkedemiyor,
Ben 2014 yılı sonunda ağız ve dil kanseri teşhisiyle ameliyat masasına yattım pet te dil de ve tükürük bezinde ca lı kitle tespit edildi dilimin yaklaşık %30 u alındı ve çift taraflı boyun diseksiyon ameliyatı ile 72 adet lenf nodu toplandı ve sol tükürük bezi alındı, insilüne bağımlı yaşamak bi yana ( 4 doz toplamda 86 mg günlük aldığım insülün) sol omuzda kol da ve parmaklarda duyu kaybı yaşıyorum ve ağrılar özllikle boyun ve baş ağrıları dayanılmaz olabiliyordu.. yaşamış olduğum bu nedenlerden dolayı Sgk ya malulen emeklilik başvurusu yaptım ve dün ve bugün tarafıma bildirilen hastanede 7 branş uzmanına göründüm ( onkoloji uzmanı mr ve tomografi talep etti)
2002 yılından bu yana sgk lı olarak çalışıyorum 1999 mayıs 2000 temmuz arası yedek subaylık yaptım
Bilgi ve tecrübeleriniz ışığında emeklilik talebim yukarıdaki verdiğim bilgiler doğrultusunda nasıl gelişebilir? ve vergi indirimine başvuruyu hemen mi yapmalı yoksa sgk dan gelecek oranı mı beklemeliyim?
Teşekkür ederim

yusuf som

Malulen emeklilik için başvurdunuz sanırım? Öyle ise, onun sonucunu bekleyin. Çünkü vergi indirimi için çalışan olduğunuz anda malulen emeklilik sekteye uğrar.
Malulen emeklilik onaylanacaktır diye umuyorum.

Malulen emeklilik reddedilirse, defterdarlıktan elde edilecek sakatlık indirimi ile erken Yaşlılık emekliliğine başvurusunuz:

2008_oncesi.PNG

Teşekkür ederim Bülent Bey ilginiz için..
evet il SGK Müdürlüğüne başvurdum ve beni bir kamu hastanesine yönlendirdiler, 7 farklı uzman ile görüşmem gerektiği bilgisi verildi, 6 sı ile görüştüm Onkolog çeşitli tahlil ve mr tomografi görmek istedi onları verdim sonuçlarının çıkması belirli bir süre alıyormuş o dr la görüşüp sonucunu bekleyeceğim
17 yıldan uzun bir süre bu devlete hizmet ettim, keşke sağlığım bozulmamış olsaydı da böyle bir koşturmaca girdabına girmemiş olsaydım neyse hayırlısı.. sonuç %40 üzeri çıkarsa vergi indirimi içinde Vergi dairesi ne başvurmam gerektiğini ifade ettiler. Bekliyorum

heyete çağrılma

bugün için ilgili hastane heyet için çağırdılar, önereceğiniz bir şey varmıdır acaba

yusuf som

Malul gibi olun! :) Rol yapmayın tabii ama, rahatsız olduğunuz da açıkça anlaşılsın.

ahahahaa:eek: ilahi Bülent bey, Allah size uzun ömürler bahşetsin

içeri girip çıkmanız 3-5 dakika sürecek. öneri yok maalesef çünkü ekstrem bir durum yok rahat olun.

ben geçen girdim 1 dk bile sürmedi içerde kalmam..şöyle bi baktı bana...neyin var dedi..birşeyim yok dedim..iyiym dedim..bakın tayyar da yanımda en iyi arkadaşım o benim dedim..oda benimle geldi, isterseniz iyi olduğumu o söylesin dedim..hani tayyar nerede dedi..ee yanımda işte dedim..tamam şizofreni % 80 onayladı gönderdi.. :) şaka 1 yana 1 dk en fazla

Tekrar telefon açıp uygun bir günde çağırıyorlar
dün heyete girdim 1 dakika kadar sürdü, ancak kanser hastalarının çağırıması önce oldu bunu ifade etmek istiyorum,
Yalnız heyetin verdiği rapor oranını nasıl öğrenebiliriz ve sgk ne kadar sürede bildiriyor, konu hakkında bilgisi olan yanıtlayabilirse sevinirim

Merhabalar;
ben geçen hafta sağlık heyetine girdim yetkili personeller sonuç hakkında bir bilgi vermediler hatta yasak olduğunu söylediler, böyle bir şey varmı acaba? birde sgk dan bildirim ne kadar sürede geliyor
bilgisi olan söyleyebilirse çok memnun olurum..

yusuf som

Doğrudur, malulen emeklilikte raporu sgk'ya gönderir kurum. Adamını bulursanız bir örneğini alabilirsiniz ama...

Bundan sonraki karar 1 aya açıklanır.

Maluliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığı evrak takibi: 0312 415 32 03-4-5-6

çalışma gücümün % 60 ını kaybetmemişim !

bugün sgk dan malulluk talebimle ilgili yazı tarafıma ulaştı, çalışma gücümün % 60 ını kaybetmediğime karar vermişler ama istersem malulluk talebimin yüksek sağlık kuruluna müracaat hakkımın saklı olduğunu da ifade etmişler.
Sgk herhangi bir yüzde bildirimi yapmıyormu ? Ben ne yapmalıyım ?
çalışıyor olduğum için vergi indirimine başvurup sakatlık indirimi mi talep edeyim

yusuf som dostum bende 2012 yılının aralık ayında sağ ve sol boyunda papiller CA teshisi konuldu 18 aralık 2012 tarihinde 9 saatlik süren bir ameliyatla sağ boyun diseksiyon ameliyatı oldum yaklaşık 50 adet nodül çıkarttılar ameliyatımı sayın TAYİP ERDOĞANIN doktoru malatyada PROF.DR.Ahmet kızılay yaptı sol sarafımda 4-5 adet nodül bırakıldı en büyüğü şuanda 1.67 ml bırakmasının sebebi ise sağ ses telim felç oldu 2 sene konuşamadım, ikinci bir ameliyat daha olacam fakat ne zaman bilmiyorum 4- 5 nodülü almamasının sebebi ise sol ses telime yakın olduğu eğer orayada değerse boğazımı delmek zorunda kalacaklar bu seferde onunla uğraş, ameliyattan sonra atom aldım 100 ml atomdan sonra 2014 torba yasa ile kanser hastasınada emeklilik geldi bende 2014 yılında iki sefer dosyamı gönderdim ilkinde kabul etmediler ikincisinde kabul ettiler malülen emekli oldum %83 rapor verdiler ayrıyetten ama tek problemim çalışamıyorum işe almıyorlar emekliyim diyorum siğerta istemiyorum diyorum iş olanağın çok kısıtlı

allahtan hayırlısı EKPSS den 72 aldım ortaöğretim muhasebe mezunuyum atanmak istiyorum ondan sonra ameliyat falan

yusuf som

Karara karşı itiraz edin bakalım ne olacak.

Devamında da vergi indirimi için defterdarlığa başvurun. Orada elde edeceğiniz vergi indirim derecesine göre erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanırsınız:

2008_oncesi.PNG

Üst Alt