Merhabalar arkadaşlar ben de dışarı çıkma korkusu var ismi AGORAFOBİ oluyormuş. Evden hiç dışarı çıkamıyorum, çekingenlik korku oluyor, bazen bu 1 yıl kesintisiz sürüyor hiç çıkmadan. Sadece markete ekmek vs. Almaya gidiyorum, tâbi bu haliyle bunaltıyor insanı. Ne kadar zorlasam kendimi bir çarşıya inip gezemiyorum en fazla yılda 1- 2 defa çıkarım. Bendeki bu sorun çocukluğumdan beri var okula bile zor gider gelirdim hatta liseyi bıraktım evde açıköğretim okuyup öyle bitirdim. Aklıma hiç rapor almak gelmedi askerlikte çok sorun yaşadım 23 yıl önce.
Bununla ilgili hiç doktora gitmedim ne yapmam lazım hangi doktora gidebilirim?
5 yıldır hiç çalışamıyorum annemin yanında kalıyorum. Ayrıca gece körlüğü ve duyma sorunu da var. (Göz ve kulak sorunu için ayrıca rapor almaya çalışıyorum bununla ilgili bu forumda bir başlık da açmıştım)
AGORAFOBİ genel tanımı: "Açık Alanlarda ve Ev Dışında Olma Korkusu, panik, tuzağa düşme, çaresizlik veya utanma hissetmenize neden olabilecek yer veya durumlardan korkmanıza ve kaçınmanıza sebep olan bir tür kaygı bozukluğudur."
Bu tür psikolojik sağlık sorunu olan var mı eğer böyle sorunu olan varsa yüzde kaç rapor alıyorlar.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Bununla ilgili hiç doktora gitmedim ne yapmam lazım hangi doktora gidebilirim?
5 yıldır hiç çalışamıyorum annemin yanında kalıyorum. Ayrıca gece körlüğü ve duyma sorunu da var. (Göz ve kulak sorunu için ayrıca rapor almaya çalışıyorum bununla ilgili bu forumda bir başlık da açmıştım)
AGORAFOBİ genel tanımı: "Açık Alanlarda ve Ev Dışında Olma Korkusu, panik, tuzağa düşme, çaresizlik veya utanma hissetmenize neden olabilecek yer veya durumlardan korkmanıza ve kaçınmanıza sebep olan bir tür kaygı bozukluğudur."
Bu tür psikolojik sağlık sorunu olan var mı eğer böyle sorunu olan varsa yüzde kaç rapor alıyorlar.
Yardımcı olursanız sevinirim.