Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ah bu kulağımdaki uğultu...

06bülent

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Çocukluğumda geçirmiş olduğum kulak akıntısı rahatsızlığımdan dolayı sağ kulak zarım tamamen delik.Yaşamım boyunca denize girerken hep koruyucu kullandım. Ama buna rağmen 2 yılda bir kulağıma su kaçar ve ben de antibiyotik kullanarak iyileştiririm.İitme kaybım sanırım yaklaşık % 40 civarında
.2 sene öncesine kadar hal böyleyken bir de başıma bu uğultu çıktı.Önceleri geçici bir durum dedim.1 hafta sonra dr. gittim.Film çekildi,tomografi çekildi.Vastarel adlı bir ilaç verdiler ama bi sonuç vermedi.Daha sonra değişik dr.lara gittim.Hepsi aynı şeyi söylüyor:Kulak zarın delik, bu uğultuyu biz tıp olarak geçmişte yaşadığın bu kulak hikayesine bağlamak durumundayız.Bilinen bir tedavisi yok.Kaderine teslim ol,kendini yıpratma diye.3 ay 5 ay 1 sene sonra kendiliğinden geçer dedim ama mualesef geçmedi.Sağ kulaağımda pes bir uğultuya benzer bir ses..İlk başlarda arada bir birkaç gün susuyordu.
O zamanda kafamın içinde bir basınç oluşuyordu.Daha sonra bu gürültü sürekl hale geldi.Hiç susmuyor.Önceleri delirecek gibi oluyordum ama sonraları duymamaya şartlamaya çalıştım kendimi.Her akşam 2 duble rakımı içmeye de devam ediyorum.Napayım yoksa günde 5 tane anti depresan içmem lazım..

Sonuç:Bunun şimdilik bir tedavisi yok ta. Bakalım belki bir sabah uyandığımızda o eski günlerdeki gibi sessizliğin tadına varabiliriz..

iyi valla:eek: kulagim ugulduyo diye raki icelimdiyosun:p icki icmek icin guzel bahane:eek: raki icince ugultu gidyomu:confused: tabi saka diyorum
40 db isitme kaybindan bahsediyosun, bunu ben bilemem ama cok az ses duyuyorum ileri kayipliyim. isitme cihazim bu ugultulari bastirmak icin ses duyarken ugultulari azalttigindan bide konusmalari daha guzel anlayabildigimden ben icin en guzel ilac.
koklear implant cok sorun cikarmisti bende, kulak zari bile bitmisti. evdekilere bi bakin dedigim yerde icinden gecen kablolari gorduklerini soylerlerdi.
koklear implant alinip koleastotam derdiyle ugrasirken kulak deligini kikirdakla kapattilar ameliyatta. o zaman rahat yuzer rahat banyo yapardim. gel gelelim bu kikirdak yamanmis yer 2 yil once tekrar delindi hemde parmak girecek kadar buyuk delik.
artik gene bol bulanan vazelinli pamuk. omrum boyu rahat banyodan rahat yuzmekten yoksunum ama dikkat ediyorum. yoksa iltihaplanma kapida.cinlama ugultu icin doktorlarin bize hic faydasi yok cunku cokmtedrisatlarindan gectim. sabrettigimiz kadar tahammul ettigimiz kadar biz kazancliyiz.

:) Denize girerken ya da banyo yaparken vaselinli pamuk değil de slikonlu pamuk kullanın.Slikonlu pamuktan kesinlikle su geçmiyor.İçkiyi sevene bahane mi yok :) Ben zaten ilaç niyetine içiyorum.Şimdiye kadar da bir zararını görmedim.Delirsek daha mı iyi :) Ben kulak işini kendi haline bıraktım.Ötesi bana eziyet.Dış ortamda sorun olmuyor,ama sessiz ortamda kötü.Allahtan uyuyabiliyorum.

silikonlu pamuk nerden aliyorsunuz. bana eskiden doktorum oyle tarif etti vazelinli pamuk. cunku ben bunu yillardir yasiyorum.
sizin 40 db isitme kaybinizi gozden cikarmamanizi iyi bir doktorla bunu artik yeni zarmi yoksa daha baska bir seylemi duzetmenizin daha dogru olacagini dusunuyorum. bu zar olmadan bu kadar degerli isitmeyi kaybederseniz yazik olur.

Slikonlu kulak tıkacını bütün eczanelerde bulabilirsiniz.İnternetten de bakabilirsiniz.Çok pratik kullanımı var ve ucuz.Kulak zarı diktirebilirim ama istemiyorum.Ayrıca zar deliği tamamende kötü birşey değil.Gittiğim dr.lar bu sayede kulağımın havalandırmasının güzel olduğunu ve bunun da bazı faydaları olduğunu söyledi.Kulaklar arasındaki bu hava sirkülasyonu önemliymiş.Sol kulağımın duyması oldukça iyi.Sağ kulakla %50 duysak da yetiyor.Hem bu ülkede duyacağın güzel şey ne varki :(

niye:eek: insanlar sacmalarken bile duymak cok guzel birsey:( duymayinca mutlu olucaksan cevirirsin kafani duymayiverirsin. duymamak zor geliyor bana. hakkimi koruyamadigim cok oluyor. konusulani anlamazsak bile ses duymak coook guzel birsey.

İlk cihazımı aldığım gün aklıma geliyor, kuş sesi cıvıl cıvıl o kdar mutluyduk gibi çocukluk yıllarımız,
ben 20 yaşına kadar denize sadece ayağımı batırdım, sonraları işte ateşim çıksada kulağım ağrısa da her yaz 3-5 girerim o riksleri göze aldım yani ;)
şişme şort ile işyerimden aldığım kulaklıklar var kaçsada çok az kaçıyor tampon diye geçiyor adı tıkıyorum kulağıma ohhhhhh

Seni anlayabiliyorum.Tabi biz duyduğumuz için dışarıdan gazel sallıyoruz.O konudaki hakkını teslim ederim..Bir işte çalışıyormusunuz bari?

Sahi bu "shukufe"bay mı oluyor bayan mı :)

silikonlu pamuk tikaci aldim. bi halta yaramiyor. hem su sizdiriyor hemde cok rahatsiz.:mad: bosuna az bile olsa param gitti. cope attim silikonlu tikaci:p doktorum en iyisini ogretmis bana:)vazelinli pamuk sudan hem daha iyi koruyor hemde acitmiyor ameliyatli kulagimi. hemde bir kutu vazelinle bi paket pamuk uzun zamana gidiyor. bos ismis bu silikonlu pamuk tikacida.

Üst Alt