Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aile Bakanlığı'ndan aranarak (kontrol muayeneleri hakkında) Ankara'ya davet edildim

Engelli52

Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
26
Davet edilmek için telefonla arandığımda sürekli rapor ve sürekli vergi indirimli emekli olduktan sonra haksız yere kontrol çağrılarak emeklileri durdurulan grupta kaç kişi var lütfen hangi il ile birlikte yazar mısınız

Önümüzde ki Salı gününe randevu verildi.

Konu kapanmıştır öneriye ve mağdur bilgsine gerek yoktur. Boş yere forum u meşgul ettim özür dilerim.

Engelli52
Bir şey yazıp sonra farklı bir şey yazıyorsunuz. Neden ?!!!

İnşallah bu emekli sorunu çözülürde konu geçmişte mazi olur

mahmut56
Her zamanki gibi herkes kendi durumu ile ilgileniyor ilgi alaka yok Konuya Bu yüzden yazdım Grup yönetimi de zaten bu konularda vurdumduymaz bende başka yerlerden gerekli bilgileri aldım gerek kalmadığını yazdım

Haksız olarak yapılan bir durum yok ortada. Emekli olan her engelli birey belli aralıklarla kontrole çağırılır. Yeni mi bilginiz oldu. Birde alınganlık yapmışsınız benzer konular sürüsü ile açıldı. Sadece geleyim işim hallolsun diye hemen cevap verilsin istiyorsunuz. Konu açmadan önce araştırma yapsanız görecektiniz benzer sorunu yaşan üyelerin olduğunu.

Sevgili arkadaşlar 2006 2013 en son 2019'da yeniden engelli ölçüt oranları değerlendirildi ve birçoğu düşürüldü. Sürekli rapor ve sürekli vergi indiriminden SGK un dan emekli olduktan sonra özellikle 2019 öncesi raporlarda maalesef olanlar düşerek emekliliği iptal edilen arkadaşlarımız var
Engelliler koordinasyon merkezi başkanı Hacı Ahmet Özdemir'in makam telefonunu paylaşıyorum 0 312 420 6038 Mesai
Saatler içerisinde arayarak taleplerinizi iletin mağduruyetlerinizi bildirin
Şu

Engelli52

Yukarda Selçuk Bey ( Alman ) size gerekli açıklamayı yapmış. Buraya soruyu sormadan önce forumda biraz gezseydiniz merak ettiğiniz konuya cevap bulacaktınız. Forumda belki sizin dışınız da kaç tane aynı konuda başlık açılmıştır. Hiç araştırmadan üstüne birde sitem etmeniz hoş olmamış.

byilmaz21

Öncelikle çalışan birisiyim Mağdur değilim bu siteyi çok uzun zamandır takip ediyorum.

Binlerce üyesi bir site,

Sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile emeklilik Hk çalışmalarımı tamamlayıp TBMM deki çoğu milletvekilleri, kamu Denetleme Kurumu, parti yöneticilerine, Cumhurbaşkanlığına, SGK uzmanı yazarlara, TSD, Türkiye sakatlar konfederasyonu, Türkiye Engelliler konfederasyonu vb. Yerlere mail attım bunların azda olsa dönüş yapıldı sürekli bıkmadan usanmadan çoğunuda telefon ile ulaşmaya çalıştım. Bu arada buradanda yazdım görüş ve önerilerinizi beklerim katkıda ve destek verin diye ama yok denecek kadar az oldu. Sosyal medya üzerinden bana mağdurlardan ulaşanlar oldu.

28 Eylül 2021 de çıkan yönetmelik 15. Madde 4 .bölüm çabalarımız la eklendi. Hamdolsun
En azından bu madde mağduriyetleri önleyecek.

Bu arada çalışma bakanlığı çalışmaya devam ediyor kapsamlı bir yönetmelik çıkacak eğer ilgili bakanlıklar uyum sağlanırsa.
TBMM'DE meclis komisyonu dişekçemi işleme aldı.
İlgili TBMM' de ki komisyonlara ulaşılarak gerekli bilgiler ve dökümanlar mail yoluyla ulaştırıldı. Hukukçular ile Uzmanları destek verdi.

Bu arada desteğini esirgemeyen
TSD başkanı, İstanbul milletvekili Serkan Bayram,
Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Engelli ve yaşlı hizmetleri genel müdürü Orhan Koç,
Aile ve sosyal hizmetler bakan yardımcısı Fatma öncü, Engelliler konfederasyonu yönetimi, eski milletvekili Lokman Ayva, SGK Uzmanı Resul kurt,
Cumhurbaşkanı başdanışmanı Ayşe hanım, AK Parti engelliler koordinasyon merkezi, Ak Parti İstanbul Engelliler koordinasyon merkezi hepsine teşekkür ederim.

Engelli52

Günaydın

Yazınızda bahsettiğiniz;

"28 Eylül 2021 de çıkan yönetmelik 15. Madde 4 .bölüm çabalarımız la eklendi. "

dediğiniz nedir. Tam açıklayabilir misiniz.

@mahmut56

28 Eylül 2021 sayı 31612
15. Madde 4. Bölüm

28 Eylül 2021’de Resmi gazetede yayımlanan 15. Madde 4. Bölüme göre ( "(4) Kontrol muayenesi değerlendirmeleri ilk maluliyet kararına esas mevzuat hükümleri çerçevesinde yapılır.") Dava açan ve-veya açmayanların durumu şimdi ne olacak?

O genelge de, balhazart uygulanmayacağı yazıyordu. Bu arada o genelge için fromda konu açılmış herkesin kafası karışık biliyormusunuz ?

Tabi aynı genelge den bahsediyorsak!!!

Linki;

https://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/230039-5510-28-e-gore-erken-yaslilik-emekliliginde-artik-balthazard-formulu-kullanilmayacak.html

Maluliyet raporlarıyla ilgili olarak, 15.madde 4. Bölüm için yaptığınız gayretler takdire şayandır. Söz konusu maddede ki ifadeler engelli sağlık kurulu raporu yönetmeliğine de konulursa engelliler açısından büyük bir sorun ortadan kalkmış olur

Üst Alt