Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Gelen SMS Hakkında...

Konular
5
Reaksiyonlar
2
Merhaba arkadaşlar ben engelli bakım aylığı alıyorum. Dün telefonuma Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan bir mesaj geldi. Bu mesaj ne anlama geliyor anlamadım. Genel herkese gönderilen bir mesaj mı? Sizlere de geliyor mu? Ne yapmam gerekiyor? Bilgi verir misiniz?

Gelen mesaj bu şekilde:

Engelli Evde Bakım hizmetinin devamı için ;öncelikle haneye giren her türlü gelirinizin (maaş,kira,tarımsal gelir ) 2021 yılı için belirlenen kişi başına düşen 1705,06 TL yi geçmesi durumu ve engelli ile bakıcının adres değişikliklerini (il içi-il dışı) 15 gün içerisinde evde bakım ücreti aldığınız müdürlüğe bildirmeniz yasal zorunluluktur.

Uyarı yapılmış gelir sınırınız 1705 lirayı almıyorsa sıkıntı yok aşıyorsa bildirim yapıp kesilmesi gerekiyor aksi halde cezalı duruma düşersiniz pandemiden önce senede 1 defa kontrole gelip araştırma oluyordu şimdi mesaj yollamışlar

Belkide yeniden evrak istemiyordur bağlı olduğunuz yeri telefonla arayıp sormanız daha sağlikli

Arkadaşlar il müdürlüğünü aradım. Bana gelen mesaj, genel herkese gönderilen bir uyarı mesajıymış. Gelir durumda artış yada adres değişikliği olursa, bildirilmesi gerekiyormuş. Değişiklik yoksa herhangi birşey yapmamız gerekmiyormuş.

Üst Alt