Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aile destek paketi başvurusu onaylanmış. 2022 aylığı da alabilir miyim?

bulut1726

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Hepinize selamlar arkadaşlar.
Aile destek paketine başvurum kabul olmuş. Bu da kişi başı gelirimin asgari ücretin üçte birinden az olduğunu gösteriyor.
%50 engelliyim aynı zamanda.
Engelli maaşı için başvuru yapsam kabul olur mu?

Gelir hesabı aile destek paketinde ayrı engelli maaşında ayrı yapılmıyor herhalde değil mi? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

bulut1726

Kişi başı 1835 geçmiyor ise ve üzerinize kayıtlı ev araba gibi birşey yoksa
İkisi farklı seyler biri süreli diğeri süresiz
Engelli aylığı almanıza bir engel yok raporunuzla sosyal yardımlaşmaya müracaat edin

BitiGen

Kişi başı 1835 TL geçmiyor. Üzerimde herhangi bir varlık yok.
GSS gelir testinde G1 çıktığı için kafam karışmıştı. Aile destek paketi başvurum kabul edilince ikisinin hesaplamasının farklı olduğunu anladım.
En yakın zamanda başvurumu yapacağım.
Aynı durumda olanlar konudan faydalanabilir, teşekkürler.

ÜZerime kayıtlı bir evim ve düşük model bir arabam var . Hem 2022 aylığı hemde aile destek paketim onaylandı . Ayrıca elektrik desteği alıyorum ve doğalgaz indirimim onaylandı .

Ya bu hesaplama nasıl oluyor bende 2022 maaşı alıyorum gelir düşük diye bağlandı aile desteğe başvurdum red oldu itiraz ettim bana 2022 maaşında kira düşüyoruz gelir hesaplarken destek de direk geliri hiç bişi düşmeden bölüyoruz engelli maaşında gelir sayılıyor dediler. Daha sonra engelli maaşı vb yardim ödemeleri gelirden sayılmayacak kapsam genişletildi dendi 2 kişi kirada asgari ücretli alıyor engelli maaşı dahil kira düşmesek bile asgari ücret kadar gelirimiz üstüme araç tapu bir şey yokken red ediliyor
Bir vakfı arıyorum kira bunda da düşüyoruz diyor öteki kirayı dahil etmiyoruz hesaplaması farklı diyor her açıklama birbirinden farklı bu işi bilen yokmu ya

Üst Alt