Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aile hekimi ehliyet değişimi için özel hastaneye sevk edebilir mi?

Konular
27
Reaksiyonlar
0
Ya arkadaşlar şunu anlamadım ben aile hekimi özel hastaneyede sevk edebiliyormu yoksa uzman doktora illa devlet hastanesinemi girmeliyiz lutfen yardim edin

Aile hekiminden aldığım kagıtta devlet veya özel olup da uzman hekim görüşünü yazıp komisyona sevk eder diyor. Ama özele gösterdiğimde Devlet hastanesi veriyor raporu diyorlar. Özeldeki uzman zaten rapor vermeyecek ki oraya görüş kararını yazıp sevk edecek sadece. Kimse bu konuda gerçekten birşey bilmiyor mu bu nasıl Duzenleme?

Ya arkadaşlar şunu anlamadım ben aile hekimi özel hastaneyede sevk edebiliyormu yoksa uzman doktora illa devlet hastanesinemi girmeliyiz lutfen yardim edin

Emre kardeş
Mevzuatta göre engelli olanların aile hekiminin uzman hekime sevk etmesi zorunludur.

Gelelim senin soruna"aile hekimi sevk kağıdına uzman hekimi yada hastaneye sevk etmez örneği ortopediye veya göze sevki uygundur diye yazar.
Sen bu branşlarda ;özel, üniversite, araştırma , devlet olsun hangi uzman hekimlerden birine muayene olabilirsin.
Muayene olduktan sonra şayet uzman doktor özel tertibatı araç kullanması uygundur diye sevk kağıdına yazarsa
İl sağlık müdürlüğüne gidilir Nihayi kararı buradan çıkar.
Umarım yardımcı olabilmisim
Aile hekimlerinin;
sürücü olur raporunu gözlüklü kullanabilir diye onaylama yetkisi vardir.

Peki il saglik kurulu heyetimi var onlar verilen uzman raporunu iptal edip ehliyeti yeniliyemiyebiliyormu

aile hekimi sevk yatı ise istedin hasataeye gidebirlisn sevk etdigi bölümün uzman doktoruna teribatlı araç kullanmana karar verlirse ozman il saglık tertibat yoksa uzman hekim görüşü ile emniet

arkadaşlar ben de aile hekiminden sevk aldım 4 bölüme sevk etti beni sonra tam teşekküllü devlet hastanesinden muayene oldum 4 bölüme sırayla uzman hekimler gördü b sınıfı ehliyet alabilir yazdılar ama ben otomatik vites kullanabiliyorum dedim doktor otomatik vitesle alakalı bir şey yazmadı b sınıfı yazıyoruz o olur dedi 1. grup sürücü olur kısmını işaretlediler . ben bunun için 3 ay falan uğraştım sadece rapor için bugün git yarın gel sonunda aldım . sonra ilçe sağlık müdürlüğüne gitmemi söyledi hastanenin sağlık kurulu bende ilçe sağlık müdürlüğüne gittim.

onlarda sizin raporunuz tamam olmuş buraya gelmenize gerek yok dediler özel tertibat için hastanedeki uzmanlar karar veremezler ise komisyona sevk ederler onlar buraya geliyor dedi . gidip sürücü kursuna yazılabilirsin dediler . ben sürücü kursuna yazıldım otomatik vites için ehliyet aldım . 104 kısıtlama kodu yazıyor ehliyetimde . ama araç alamıyorum elimdeki raporla ötv mtv indirimi ve özel tertibatlı araç kullanabilir yazmadığı için raporumda tekrar hastaneye başvurdum ötv için yeniden heyet raporu çıkartacağım Allah izin verirse umarım yardımcı olmuşumdur. Bu arada özel hastanelerden engelli kişi ehliyet için rapor alamıyor onuda araştırmıştım .

Özel hastaneden ehliyet için alırsın ama araç alımı için alamazsın

Peki il saglik kurulu heyetimi var onlar verilen uzman raporunu iptal edip ehliyeti yeniliyemiyebiliyormu

uzman doktor komisyona sevk ederse il sağlık müdürlüğüne gidiyormuşsun yada özel tertibat lazımsa mühendis falan varmış il sağlık müdürlüğündeki komisyonda onların senin engeline göre ayarlama yapıyorlarmış nasıl kullanacağına dair kısıtlama kodlarını yazıyorlar ben il sağlık müdürlüğüne gittim önce onlar artık biz ilgilenmiyoruz ilçe sağlık müdürlüğüne gidin dediler hikamet ettiğim bölgedeki ilçe sağlık müdürlüğüne gittim oraya gitmeme gerek yokmuş benim için geçerli bu durum sizin durumunuzu bilemem siz gidin bence garantiye alın işinizi :)

Cumhurbaşkanlığına yazmış olduğum yazi

Cumhurbaşkanlığına yapmış olduğunuz 2449638 no'lu başvuru, değerlendirilmek üzere Sağlık Bakanlığı Gönderilmiştir.

Başvuru Metni : Ben bir engelli vatandaşım. H sınıfı ehliyet aldım 8 yıl önce dişimden tirnagımdan arttirdigim para ile soğukta titreye titreye direksiyon sınavını bekledim. Ve aldım ehliyetimi daha sonra ötv indirimli araç almam tekrar rapor cikarmak icin hastanede saglik kuruluna girdim. Ama sayın doktorlar bu sefer bana sürücü olamaz raporu verildi. Neden sağ elim engelli diye oysaki yönetmelikte sağ eli kolu olmayanlar indirimli araç alabiliyor ama kurullar kafalarına göre kimine veriyor kimine vermiyor özellikle ankaradaki hastaneler bu konuda çok acımasız hayallerimizi kolay bir şekilde yıkıyorlar simdi ise il saglik müdürlüklerine gorev verilmis ehliyet degisimi icin onlarda aynı şekilde muayenehane bile etmeden sürücü olamaz raporu veriliyor

çoğu arkadaşıma nedir bu adaletsizlik bize yazık de değil mi paralarımızı verdik soğukta bekledik ama bizi 3 5 kişinin insiyatifinize bırakılıyoruz buna lütfen bir çözüm bulunuz allah rızası için umutlarımızı yikmasinlar. Bakalim ne olacak sizlerde yazın yazınki sesimizi duyuralim

İl veya varsa ilçe sağlık müdürlüğüklerindeki komisyonun görevi sadece ve sadece uzman hekimin teşhisi dogrultusunda özel tertibatli araç kullanması uygundur kararına hangi kodlu araç kullanmasını belirlemektedir.
sürücü olur veya olamaz diyemez

Aile hekimi bölümlere sevk eder ortopedi nöroloj vs buna hastane ismi bildirmez sen obölğmün olduğu herhangi bir hastaneye gidebilirsin

Arkadaşlar buna artık dur diyelim yeter artık

Çoğumuz sırf hastalığınız beyinden geliyor diye yada doktorların işine gelmiyor diye ehliyet raporu yada tertıbatlı araç alamıyoruz çoğu zaman muayene bile etmeden veriyorlar bu kararı çoğumuz benim gibi sürücü kurslarından bir şekilde özel hastaneler vasıtasıyla ehliyet alıyoruz para veriyoruz umutlanıyoruz sonra elimize gecen koca bır o devlet hastanesındekılerın umurunda değiliz bir hak verirken bizi nerdeyse asagıyorlar eminim ki çoğunuzun taşıt kullanmasınızda hiç bir sorun yok üniversite hastanelerin de durum ne bilmiyorum lakin sesimizi duyurmalıyız imza kampanyası vekiller bımer cumhurbaskanlıgı neresi varsa yazalım bu böyle olmaz mesela ben splıyım kasılmam sağ tarafta aslında kasılmada denmez 4 yıl önce Ankara kecıoren arastırma hastanesınde ehliyetim olmasına rağmen donanımlı araç raporu için heyete girdim adam bana sağ elimin kullanmadığımı bile bile gömlek ılıkletmeye kalktı tabi tek elle ılıkleyınce kusura bakma dedi ılıkleseydın verecektik lan benim engelli zaten adamın eli yok ona vermişler susmayın kaderınıze kusmeyın birlik olalım ıııı doktoru nerden bulucaz

Artık aile hekimi sevki elektronik ortamda hazırlıyor ve kağıt vermiyor. Özele nasıl gidecegiz

Üst Alt