Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Aile yardımı almak evde bakım aylığının kesilmesine neden olur mu?
Herkese mrb 2 aydır engelli çocuğum için evde bakım maaşı alıyoruz...Evde 3 çocuk eşim ve ben varım.Toplamda 5 kişiyiz. Eşim çalışmıyor ve gelir getirici herhangi bir varlığı yok...Devlet memuruyum eşim evde bakım maaşı almaya başladıktan sonra bu durumu çalıştığım kuruma bildirdim ben bu bildirimi yaptıktan sonra kurum maaşımdan eş yardımını kesti...Dürüst olmak gerekirse buda benim işime geldi çünkü bu sayede temmuz zammından etkilenmedim bu sayede gelir kriterini tutturmaya devam ediyorum şayet eş yardımı almaya devam etseydim temmuz zammında gelir sınırını aşacaktım ....Benim sorum şu? Bazı yorumlar var evde bakım maaşı sosyal yardımdır aile yardımını etkilemez diye bu doğru olabilir.... fakat kanunda diyor ki her türlü geliri bildirilmek zorunda diye.... Şimdi sosyal hizmetler bu duruma göre maaşı kesebilir mi yoksa borda da yazan rakama bakıp maaş ödemeye devam eder mi bilgisi olan yada daha önce bunu yaşamış arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...Şimdi den teşekürler....
kanunda diyor ki her türlü geliri bildirilmek zorunda diye.... Şimdi sosyal hizmetler bu duruma göre maaşı kesebilir mi yoksa borda da yazan rakama bakıp maaş ödemeye devam eder mi
evet her türlü geliri bildirmekle yükümlüsünüz.sizin bordoya bakarlar orda ne yazarsa o eş yardımı yoksa kafalarına göre eş yardımı alıyor dıyemezler elinizde belge. verdiğniz bilgilere göre maaşınız devam eder.çünkü bordonuzda yazandan başka gelırnız yok ve bordodakı yazıya görede gelir sınırını geçmedıginızı söyluyorsunuz
erkankara
Eşi bakıcı olan memurun bakım maaşından dolayı eş yardımının kesilmesi ilginç. Bildiğim kadarıyla sigortalı olarak çalışıyorsa kesilir.
Diğer bir konu ise maaşı almaya başladıktan 1 yıl sonra yeniden değerlendirme yapılıyor. Son 6 ayın bordroları isteniyor, başka gelirler varsa onlar da dahil ediliyor, malvarlıklarınız araştırılıyor, ve hesap yapılıyor. Başka yerde farklı uygulamalar olabilir. Onu bilemem.
Bir memur maaşıyla evde 5 kişi ile sınırı nasıl aştığınızı da anlayamadım. Başka gelirleriniz de olmalı.
@Serkan1436
çok güzel ve haklı sorularla cevap veriksin. sadece bir memur maaşıyla olan kısmı hariç çünkü bazı memurların maaşı yüksek olabilio nadıren ama diğer bilgiler tuhaf geldı ve ben o bilgilere göre cevap yazdım
Mücahit01
çok kolay asp il müd. gedecen hemşomun selamı var aldıgm ebm yı kesın artık ıhtıyacım yok dıcen şaka şaka
hemşo aile sos pol il müd gidip ebmyı kestrimek istiom dedinmi onlar sana yapılması gereknı söyler
hemşo bakhele gömü neyin mi buldun yoksa tek harcayamazsın onca parayı bende gelıym harcarık
Şimdi Allah gözünü doyursun diyeceksin ama 5930 lira maaşım var...Askerim ben 100 tl de her ay banka promosyon veriyor..Toplam 6030 ediyor....Mevcut haliyle sınırın altındayım...Konu yanlış anlaşılmış ben aile yardımının kesilmesine sevindim yoksa maaş olacak 6350... Şimdi asgari ücret 2020 lira olduğu ülkede çok iyi maaş eyvallah fakat yasal hakkımı maaşım iyi diye neden kullanmayayım Otizmli oğlum var benim devletin verdiği haftada 2 saat bu yeterli değil rehabilitasyon çok pahalı... bu parayı alıp pavyonda yemiyorum oğluma harcıyorum...Başka gelirin var demişin de yok başka gelirim neden yalan söyleyeyim... Benim sıkıntım şu sosyal hizmetler diyebilir ki senin aile yardımı alman lazım bu uygulama hatalı derse maaş gelir sınırını aşar ve çocuğun maaşı gider....Yinde cvp verdiğin ,ç,n tşk ederim
erkankara
Allah gözünü doyursun demeyeceğim Allah daha çok versin. Sınıra bu kadar çok yaklaşmışken başka bir geliriniz olabileceğini düşündüm. Kira gibi. Yasal haklarınızı da istediğiniz gibi kullanabilirsiniz, buna hiçkimsenin birşey demeye hakkı yok.
Aile yardımının alınan bakim aylığından dolayı kesilmesini aklım almıyor. Yasal dayanağı nedir acaba.
Öte yandan kurumun senin aile yardımı alman lazım diyebileceğini sanmıyorum. Onları ilgilendiren bir durum değil çünkü. Çalıştığınız kurumu ilgilendiren bir durum. Bordrolarınızdaki net gelire bakarlar.
-mka yok bre hemso keşke gömü bulsak nerde bizde o şans annem bakıcı olarak maaş alıyordu da bazı sorunlar oldu bakiciligı bırakacak ama annem gidip imzalayamaz yerine ben gitsem gerekli belgeleri alıp imza attırsam teslim etsem olur mu bilgin var mi acaba ?
@Mücahit01
hemşo kım bakıcı ise onun imzasını isterler haklı olarak.tamam sen dogru dıo olabilin ama devlet işi resmi iş. memurun riske girecegını sanmıom nerden bilsinler bakıcıdan habersız senın kafana göre bakıcı adına konuşup kestırmeye kalkıstıgını.
-mka bakıcı annem ama şehir dışında iste. Memur tanıdık bir rica edeyim bakalim hemso kısmet artık olmazsa da kendileri bilir üstüne birsey yok yatsın maaş derim ne diyeyim
Mücahit01
şu an engellıye kım bakıo
şehir dışında süreklı mı kalacak geçici mi
iptal ettırme yerıne halen gelır şartlarınız tutuosa enazındna sen bakıcı ol bakıcı değişikliği edin kestırmeyın annen süreklı şehir dışında olacaksa senınde bakıcı olmaya nıyetın yoksa ya da olamıyosan başkada kımse yoksa kestır getsin
-mka evet hemde annem uzun bir sure olmayacak bende bakamam başka kızı bakacak ondan dolayı ben kestirmeye gideceğim.ben bakcak durumda olda bakarım ama çok yaşlı bebek gibi bakım istiyor benim bakabilecek durumum yok yanı. Olmadı gider söylerim belgeleri alırım faxla yollar imza attırırım eri getiririm başka seçenek yok çünkü .
Mücahit01
ALLAH kolaylık versin.şöylede olabilir bakacak olan size yakın mı yakınsa adres değişikliği edin dilekçeyle gerçi uzaksa da olur .eger bakımı yapacak olanın gelır şartları tutuosa böyle olursa yenıden uğraşmayada gerek kalmaz ebm bağlanması için.burda zamandan kazanmıs olunulur ondan dedım
-mka yok hemso başka şehire gidecek ondan dolayı. Bende biliyorum tekrar bağlatmak çok zor ama böyle olması lazım. Annem de şehir dışına gidecek üç ay mecbur ben iptal ettireceğim memur tanıdık arkadasım zaten insallah iptal eder ya.
-mka aynen hemso yoksa rapor %84 ayır engelli belki bir daha maaş baglatamayabilirler ama bizden cikiyor iste yoksa hiç iptal ettirmeyiz ama kimsenin hakkını yiyemem haramdır gunahtir. Gideceği yerin de durumu iyi boşa kürek çekmek olur yanı.artik hayırlısı tekrar gelecek olursa raporu süresiz tekrar bağlatırız allah omur verirse. İns annem olmadan maaşı iptal ederler iste . Tek merak ettiğim bu.