Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ailecek bipolar hastasıyız. 2022 maaşı alabilir miyiz?

deren25

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
babam bipolar hastasıydı şizofreni teşiside konulmuştu kimi doktorlar tarafından dönem dönem hastanede yatıyordu çalışmıyordu vefat etti.hayattaykende kardeşim ve bende bipolar hastası olduk hastanede yattık. bizim gelirimiz babamın malulen emekli maaşı 730 tl felan kardeşim ve ben ikide bir hastalandığımız için okullarımızıda bitiremedik bu kadar gelirle oda olmuyor.

kardeşim öğrenci sayılıyor hala 150 tl yetim maaşını alabilmek için 6 ayda bir öğrenci belgesi gönderiyoruz ankaraya.dediğim gibi hayatta hiçbir dikişi tuturamadık.birşey beceremiyoruz.babamda vefat ettikten sonra kimse yardımcı olmuyor kardeşimi hastaneye bile yatıramıyoruz günlerdir uyutmuyor saldırıyor vuruyor kırıyor ama doktor hastaneye yatırmıyor kimse yardımcı olmuyor bize.

biz nereye başvuracağız 2022 ve bakım parası için alabilir miyiz bunları?

yardımcı olur musunuz?

Geçmiş olsun . ALLAH yardımcınız olsun :( ilçelerde mal müdürlüğüne illerde deftardarlığa başvuracaksınız . başvurduğunuzda sizi yönlendireceklerdir .

Deren yetim aylığıyla birlikte 2022 aylığı alamıyorsunuz malesef. Eger aldıgınız yetim aylığı 2022 aylığı seviyesinden düşükse yetim aylığınızı 2022 seviyesine yükseltebilirsiniz.
Özürlü sağlık kurulu raporunuz var mı? Özür oranına göre aylıklar belirleniyor çünkü. Eger özür oranınız % 40- %69 ise yetim aylığınız 225 Tl seviyesine yükseltilir.
Eğer özür oranınız % 70 ve üstü ise aldıgınız yetim aylığı 337 TL seviyesine yükseltilir.

Evde bakım aylığı için öncelikle ALO 183 ile acil irtibat kurun ve tüm sorunlarınızı, burada yazdıklarını anlatın. Her konuda size rehberlik edecek ve sizleri bilgilendireceklerdir.

Evde bakım aylığı için % 50 ve üstü "ağır özürlü" ibareli özürlü sağlık kurulu raporu gerekiyor.
Ayrıca bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun bulunmanız ve gelir kriterlerinizin uygun olması gerekiyor.
Eger kişi başına düşen aylık gelir 423 TL'yi geçmiyorsa gelir açısında uygunsunuzdur. Buradaki kişilerden kastım evde bakım hizmetinden yararlanmak isteyen bakıma muhtaç engelli ile bakmakla yükümlü bireylerdir. Gelir hesabına kimler dahildir, kimler bakıcı olabilir? lütfen incele:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
Bulunduğunuz il aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne eski adıyla il/ilçe sosyal hizmetlere başvurun:http://www.engelliler.biz/forum/evd...racaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html

Kafanıza takılan her soruyu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne sorabilirsiniz de:STANBUL ALE VE SOSYAL POLTKALAR L MDRL
Ayrıca ALO 183 ile muhakakkak irtibat kurun: ALO 183

çok geçmiş olsun deren :(( Allah yardımcın olsun dilerim herşey istediğin gibi olur

Üst Alt