Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aileden yardım alırken 2022 maaşı bağlanabilir mi?

nausee

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
merhaba,
ailemle birlikte yasarken yanlarından ayrılma kararı verdim. ailemden ayrı cıktıgım evin kira bedeli olan 2000 tl'yi ailem odemekte, fakat kira sözlesmesi benim üzerime bulunmakta. 2022 aylıgı basvurusunda bulunacağım. herhangi bir gelirim bulunmamakta ailemden aldıgım harclik disinda. hicbir gelirim olmadan tek basima yasiyor gozukmem ve kira odemem sosyal yardım almama engel midir? kira konusu kafamı karıstırmakta. artı olarak mı hesaplanacaktır gelirim olmaması sebebiyle? durumumu nasıl beyan etmem gerektigi konusunda yardımcı olabilirseniz cok sevinirim. simdiden tesekkur ederim.

Madem muhtaçsın iki binlik kirayı ödeyen baksın derse heyet düşünmek gerek

karaman'da ve istanbul moda'da yasıyor olmak ne yazık ki aynı kira bedelinden bahsetmeyi mumkun kılmıyor

Ödenmekte olan kiranız otomatik bir şekilde 2000 Tl geliriniz var şekilde yorumlanır. Dolayısıyla da 2022 gelir şartına uymadığınız için engelli maaşı verilmez.

Konu o değil sen başvurdum ayda verilecek olan, 700 ortalama, şunu diyebilir kurum ayrıca ailen harçlıkta veriyormuş daha ne istiyorsun çift harçlık ne güzel

Ankyra

Gider olarak da emsal kira bedeli düşülecektir bu miktardan. Lütfen bilgi sahibi olduğunuz konularda yardımcı olmaya çalışın.

Evet, konu hakkında oldukça bilgili olduğunuz belli size cevap verenlere verdiğiniz tepkiden. Başvurun, nihai cevabı kurum verir.

(ben)
Ailemden ayrı yaşıyorum. Hesaplamalar da hane üzerinden yapılıyor. Nasıl belirtmem gerektiği konusunda fikir verebilecek bir kişi varsa yardım istedim. Duygusal cevabınızdan çok usul hakkında bilgi sahibiyseniz paylaşımınızdan memnun olurum.

Ankyra
Lütfen konuyla ilgili cevaplar yazınız. Nihai cevabı kurum verir. Evet. Ben farklı bir şey soruyorum

Heyet olsam kırmızı kalemle iptal ederim, adı üstünde muhtaçlara verilen bir yardım

Anlamıyorsunuz sanırım. Duygusal cevabınız benim icin gercekten bir sey ifade etmiyor ne yazık ki. Ayrıca muhtaclık durumumun olup olmadığını nereden biliyorsunuz da, bulunmadıgınız bir konumda 'kırmızı kaleminizi' çıkarıp bir şeyleri iptal ediyorsunuz? Lütfen baska bir konuda kin kusunuz.

nausee
akıl var mantık var kurum sizce verirmi verir vermez onu kurum belirler sadece mantığım vermez diyor ortada 2000 tl kira var tek kişisiniz 😂 özür dilerim ama kurumdakilerde güler yinede siz şansınızı deneyin

İşte sorunda bu iki binli kira ödeyen (isterse kardeşi) ödesin yardım alamaz derim ve hile yaparak yersiz maaş alan almak için kurumu kandırmaya karşıyım.
Bu benim ne kinim nede nefretim. Nokta

Nausee diyor ki: "durumumu nasıl beyan etmem gerektigi konusunda yardımcı olabilirseniz cok sevinirim". Yani kurumu muhtaç olduğuma nasıl ikna edebilirim, yol gösterin.

Yahu aldıgım yardımdan elimde kalan miktar belli, aylık 500 tl bir miktar. Bu da muhtaclık sınırları icinde. Emsal kira bedelinin de toplam gelirden dusulmesindeki amac da muhtaclıgı belirleyebilmek. Tekrar ediyorum, lütfen, konuyla ilgili bir bilginiz varsa yardım adına yazabilirsiniz. Dolandırıcılık gibi içiniz kadar iğrençleşebilecek ithamlarınızı kendinize saklayın.
Ankyra
Kendi ailemin yaptığı yardımı nasıl belgelemem ve belirtmem gerekir bunu soruyorum.

Ha işte şimdi oldu. Önceki yazılarınızda böyle anlaşılmıyordu maalesef.

Evde tek başına, ne ile ikna edecek, aslında 4-5 arkadaşımla beraber burada ikamet ediyoruz arkadaşlarım tatile gitti mi diyecek

(ben)
47 metrekare bir evde yaşıyorum. kimseye de yalan bir beyanda bulunmaya niyetim yok aklınızdan gecen dusunceler gibi. lütfen artık rahatsız etmeyin konuyla ilgisiz ya da ilgili olabileceğini düşündüğünüz herhangi bir konuda.

Basvurunuz sirasinda Hane Beyan Formunda Gelirler kısmında
Gelir Türü
1. Maaş ve Ücret Geliri
2. Yevmiye Geliri
3. Tarım dışı müteşebbis geliri
4. Tarım müteşebbis geliri
5. Gayrimenkul kira geliri
6. Menkul kıymet faiz geliri
7. İşsizlik Sigortası
8. Çiftçi Kayıt Sistemi-Doğrudan Gelir
Desteği
9. Emekli Maaşı
10. Dul/Yetim Maaşı
11. Nafaka
12. Karşılıksız Burs
13. Yurtdışından transfer geliri
14. Şehitlik/Gazilik Maaşı
15. Öğrenim Kredisi (Geri Ödemeli)
16. Diğer (Belirtiniz)

16. Diğer'i işaretler ve ailenizden aldığınız kira yardımı ve tutarını belirtirsiniz.

Ankyra
zaten başvuruda belge verıolar gelır tespıtı ıcın ordakı kurumları dolaşıp onayltacak

Sorusu aileden aldığım yardımı nasıl belgeleyebilirimdi. Dediğim gibi belgeler. Dolaştığı kurumlar evet ailesinden kira yardımı alıyor demez.

nausee
kırayı ailemın verdıgı harçlıkla öduom deyoıksınız.heyet o 2 bini gelir olrak görur ve belkıde daha fazla yardım alıon dıe ııce arastırır.o yardımdan emsal kıra bedelı düşülür anladıgım kadar 1500 tl kıra öduonuz heyet emsal bedelı 1500 olarak kabul ederse sınırı geçmezsınız ama heyet 1500 ü kabul etmezse 1300 derse bu seferde sınırı geçersınız kısaca sıkıntılı bı durum ama genede şansınızı deneyın.

heyet ayrı ıkamet etmenızle bırlıkte yakında mı uzaktamsınız aielnızden dıe araştırır ıkamet göstermelık mı değil mi die baya kurcalarlar durumunuzu burda her şey gelecek olan heyete baglı her heyet aynı olmuo gevşek davranan da oluo kılı kırk yaranda

Muhtaçlık sınırına mahkum edenler utansın, asgari ücrete zam gelecek yılbaşı sonrası müracaat et (bi ihtimal daha var oda ölmek mi dersin) şarkı sözü yanlış anlama bu ne kinim nede nefretim bu bir Anadolu delikanlısın serzenişi

Ailenden aldığın para hiç bir kurumu ilgilendirmez. Herhangi bir işte çalışmıyorsan iş bulamıyorsan işkurda kaydın varsa iş arıyor diye bağlanırsın.

-mka

Hangi kurumu dolasacak o eskidendi oraya git buraya git simdi formu doldurup senin ve alilenin tum malvarlığınin incelenmesine izin verince sistemde hersey tum detaylariyla cikiyor.

Ailenden aldığın para hiç bir kurumu ilgilendirmez. Herhangi bir işte çalışmıyorsan iş bulamıyorsan işkurda kaydın varsa iş arıyor diye bağlanırsın.
ikametın ayrı ise ve engellı maaşlarına başvuru edersen öyle bi karışıolar kı .o harçlık gelır hükmünde oluo.
musty35

gerek 2022 alırken gerksede sonradan ebm baglatırken (2017 yılında)kurumdan bı belge verdıelr ve orda yazan kurumları dolastık .şimdi bahsettıgın durum gıbi olduysa bilmıom. en son öyleydı

nausee
gelir sorgulamasını vakıf yapar. gelirin hakkındaki beyanın da dikkate alınır. belgelemen gerekmez.

kirada oturuyorsun. gelirin hesaplanırken emsal kira bedeli gelirden düşülür.
aynı şekilde aylık harcamaların da hesaplanırken emsal kira bedeli harcamalara eklenmez.

önce gelirin hesaplanır. toplam aylık gelirinden emsal kira bedeli düşülür. kişi başına düşen aylık gelir bulunur.
sonra yıllık harcamalarının aylık ortalaması hesaplanır. bu hesaba sadece emsal kira bedeli dahil edilmez. ulaşım,sağlık, fatura vs her türlü harcaman dahil edilir. harcamalarının aylık ortalaması, kişi başına düşen aylık gelirden fazla ise aradaki fark gelire eklenir. bu miktar da sınırı geçerse 2022 aylığı baglanmaz. sınırı geçmezse baglanır.

Örnek:
aylık gelirin 2500 TL
emsal kira bedelini de vakıf mütevelli heyeti diyelim ki 1800 Tl olarak belirledi.

hanede tek kalıyorsun diyelim.
gelirden emsal kira bedelini düştüğümüzde geriye 700 Tl kalıyor. tek olduguna göre gelirin 700 TL oldugundan 2022 aylığı baganmaz.

örnek 2:
aylık gelirin diyelim ki 2000 TL çıktı ve emsal kira bedeli düştüğünde gelirin 200 TL hesaplandı diyelim. (gelir uygun)
harcamalarının aylık ortalaması diyelim ki 2800 TL çıktı.
bundan emsal kira bedelini düştüğümüzde geriye 1000 TL kalır.
harcama toplamı aylık gelirden yüksek olduğu için aradaki fark gelire eklenir ve aylık gelirin 1000 TL kabul edilir. 2022 aylığı baglanmaz.

yukarıdaki 2 örnekte de rakamları örnek olarak verdim. konuyu anlaman için.

emsal kira bedelini belirleyecek olan vakıf mütevelli heyeti çünkü.

Vallam kardeşim bende 3-4 ay önce başvurdum. İş bulamadığımdan dolayı gittim kaymakamlığa formu doldurdum 2 hafta içinde bi memur arkadaş geldi eve baktı tv,klima vs falan var dedi bunları nasıl aldın çalışırken aldım dedim neyse saadete gelim kirayı falan nasıl ödüyorsun dedi ailem ödedi dedim. Maaşta bağlandı ailemle ikâmetgahım ayrı evliyim 2 çocuk var hatta eşimede iki ay bi 105₺ bağlamışlar ve kömür yardımı. Hâlâ da iş arıyorum keşke bulsam da devletin parasını almasam.

htknmz
[FONT=sans-serif] tv,klima vs falan var dedi bunları nasıl aldın çalışırken aldım dedim[/FONT]
önceden çalışıorken almıssın ondan es geçmişler
k[FONT=sans-serif]irayı falan nasıl ödüyorsun dedi ailem ödedi dedim[/FONT]
kirayi ailen öduo ve kıra 2022 de emsal kıra bedelı oalrak gelırden düşüo ailende ödese fark yapmaz.eşinize 2 ayda bi verilen 105 tl var başka bi gelır yok kıra düşülmese bile gelir şartın tutuo o yüzden baglanmıs
[FONT=sans-serif]Hâlâ da iş arıyorum keşke bulsam da devletin parasını almasam.[/FONT]
İnşALLAH iş bulursun.güzel düşüncen için tebrik ederım

Üst Alt