Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ailem abimin sigortasından faydalanıyor. Bu benim muhtaç aylığı almama engel mi?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
2012 yılında alınmış sürekli %40 raporum var. şu an 25 yaşında ailemin yanında yaşıyorum.hanede 4 kişiyiz.muhtaç aylığına başvurmak için 2022 iptal dilekçesi yazıp teslim ettim.aklıma takılan birkaç soru var cevaplarsanız çok sevinirim.çok ihtiyacım var.

-aile den hiç kimsenin bir geliri yok ama anne ve babam başka ilde görev yapan abimin sağlık sigortasından faydalanıyor.bu benim muhtaç aylığı almama engel mi ?
- muhtaç aylığı alırsam yada olmazsa benim sağlık güvencem ne olacak prim mi ödeyeceğim ?
- muhtaç aylığı onaylanmazsa tekrar 2022 ye dönmek için zaten sürekli olan raporu yenilememe gerek var mı ?
- 2022 ye tekrar başvuru için herhangi bir sürenin geçmesi gerekecek mi ?

konu hakkında bilgisi olan biri Allah rızası için yardımcı olursa çok sevinirim.

Muhtaç Aylığına başvuracağım için Aralık 2022 maaşını çektikten 1 gün sonra feragat iptal dilekçesi verdim. 2022 maaş iptal günü dilekçeden bir hafta sonrasıyken, 2022 sağlık sigortası iptali maaş günü görünüyor? Yani ben dilekçe verdikten 1 gün önce iptal olmuş Gibi görünüyor.bu nasil oluyor ? Bana burdan bir yersiz ödeme bir ceza filan çıkar mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim

Demirrresul
nasıl oluyor da 1 gün önce görünüyor? dilekçe vermeden nasıl verilmiş gibi işlem yapılmış verdiğiniz dilekçedeki tarih geçerli olur resmi evrak olarak.bir problem çıkacağını sanmıyorum ama kafanızın rahat etmesi için vakıfa gidin ve durumunuzu anlatın.

Bende orasını anlamıyorum. Dilekçe gününden bir gün öncesi işlem yapılmış gibi gözüküyor.herhalde bu 2022 GSS si de dönemlik, teşekkür ederim

Önemli değil ama bir günlük için

yalniz06 Yersiz ödeme konusu çıkarabilirler diye özellikle maaş gününden 1 gün sonra vermiştim yine de böyle yaptılar

@Demirrresul

Bahsettiğiniz aylık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ödenen muhtaç aylığıdır sanırım. Eğer yanlışım varsa düzeltirsiniz, cevapları buna göre veriyorum.

- Ailenin abinizin sağlık güvencesinden faydalanması engel değil.

- Genel sağlık sigortanız aktif olur. GSS gelir testi yaptırırsınız. Eğer ailede kişi başına düşen aylık gelir 592,50 TL'nin altında çıkarsa, 60/c-1 GSS (Yeşilkartlı) olursunuz. Ama bu sınırı geçerseniz, ayda 53 TL prim ödeyerek, 60-G GSS'li olursunuz.

- Eğer muhtaçlık aylığı bağlanmazsa 2022'ye istediğiniz zaman başvuru yapabilirsiniz.

Maaşı çektikten sonra 2022 feragat dilekçesini vermişsiniz, bu durumda çektiğiniz 2022 aylığından dolayı yersiz ödeme iddiasıyla, borç çıkartılmaz.

Ama sizin aylığınız feragat dilekçesinden ötürü değil de, Aralık'tan önce başka bir sebep ile kesilmiş ise yanlışlıkla ödedikleri için Aralık aylığını talep edebilirler. Ama dediğim gibi, başka bir sorun yoksa, feragat dilekçesinden dolayı kesilmişse bu durumda borç çıkartılmayacağı için rahat olabilirsiniz.

Yeniden bir durum değerlendirmesi yapmamız için e-devlet'te bulunan 2022 aylığı ile ilgili bilgileri kimlik bilgilerinizi gizleyerek paylaşırsanız, daha net yanıtlar veririz.

15 aralıkta feragat nedeni ile yazıyor. verdiğim dilekçe den dolayı maaşın iptal edildiğine eminim. sadece sağlık provizyonunda aralık 7 si diye gözüküyor.oysa ben dilekçeyi 8 inde vermiştim.bundan bir sorun çıkarmı diye merak ediyorum ?

bu gün gss için gelir testi yaptırdım. hanede 4 kişiyiz. herhangi bir gelir arazi vs yok. sadece gider kısmına mutfak giyim sağlık yol giderlerini yazdım. bide son bir yıl içinde taksitli borcunuz var mı yazıyordu. babamın elden tak taksit mağazasından pahalıya aldığı 5900 liralık koltuk takımını aylık 217 taksidi olduğunu yazdım. bu lükse giriyor mu ? g0 çıkmasına engel mi ? yardımcı olursanız sevinirim

@Demirrresul bu durumda 2022 aylığınız feragat dilekçesinden dolayı kesilmiş. @KKELEBEKK 'in de dediği gibi bu durumda yersiz ödeme iddiasıyla size borç çıkartılmaz.

GSS gelir testine sadece aile bireyleri dahildir. hanede kalan herkes dahil edilmez. anne ve baba aileden sayılır, kardeşler aileye dahil edilmez. GSS gelir testinde aylık harcamalar da dikkate alınır. hanenin yıllık harcamalarının aylık ortalaması tespit edilir. eger ortalama aylık harcama miktarı aylık gelirden fazla ise aradaki fark gelire eklenir. sizin harcamalarınızın aylık ortalaması sınırı geçmiyorsa taksit oranı sorun çıkartmaz.

bunları dedikten sonra sorayım: GSS gelir testi sonucunuz açıklandı mı? g0 mı çıktınız?:)

Kalem abla g0 çıktı. GSS başladı. Vakıflar genel müdürlüğü muhtaç aylığına başvurmustum. Şubat 2013 tarihli sürekli engelli raporum olmasına rağmen yeni tarihli rapor istediler. Bunun bir mantığı var mı abla

@Demirrresul hayır yok:) ama rapor oranı senin rapor oranından yüksek olanlar daha avantajlı olacak.

biliyorsun muhtaç aylığında belirli bir kontenjan dahilinde puanlama sistemine göre karar veriliyor. bu durumda puanı yüksek olanlar daha avantajlı oluyor. herkesin aylık başvurusu kabul edilmiyor. kontenjan ne kadarsa, yüksek puandan başlanarak aylık başvurusu kabul ediliyor. dilerim şansın yüksek olur. eger baglanmazsa tekrar 2022 aylığına başvurursun, çok da üzülme. dilerim bağlanır. sonuçlanınca haber ver.

Kalem abla hayati tehlikesi olmayan psikiyatrik hastalığı olan biri %70 vs alabiliyor ama benim gibi hayati tehlikesi olan biri %50 de kalıyor.cunku hastalığın özür cetvelinde ki karşılığı oran bu, fazlasını alamıyorum.bunun da pek adil birşey olduğunu düşünmüyorum.insallah bağlanır da tedavi olup kurtulabilirim. Sonucu yazarım abla teşekkürler

Üst Alt