Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ailem beni evde istemiyor. Nereye gidebilirim?

gokhan458

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Ben 26 yaşındayim engelli raporum var %40 aileme karşı yanlış şeyler yaptım doğal olarak beni istemiyorlar evde.Nereye basvurabilirim kalacak yer konusunda?

Aile her zaman affedicidir, yeter ki samimi olarak pişman olduğuna kanaat getirsinler. Bence ailen ile oturup mesele her neyse tatlıya bağlayabilirsiniz. Hepimizin yanlışları oldu zamanında, bir şekilde ortak bir çözüm yolu bulduk. Gerekirse bazı şeylerden fedakarlık edeceksin.

Her şey yerine gelir ancak anne baba aile yeri doldurulamaz şeylerdir ancak yaşınız 26 olduğuna göre siz de aile kuracak yaştasınız e KPSS'ye girerek memuriyeti alabilir ya da bir şekilde engelle kadrosuyla bir şey istihdam olabilirsiniz sizin yerinizde olsam kendi ailemi kurarım

gokhan458
Eğer bir işiniz yoksa ailenizin yanından nolursa olsun ayrılmayın derim aile kızar eder sizde onlara kızarsınız belki ama ailesi olmaz yani gerekirse inat edin sularına gidin ama bırakıp gitmeyin

Aileye nasıl bir yanlış yaptınız da demenize göre " doğal olarak " seni istemiyorlar. Bunu merak ettim.

Yaş 26 ise olgun denilebilecek bir yaş bence ama hatasız da kul olmaz.

Aynı yaştayız, fikirlerini az çok tahmin edebiliyorum, büyük ihtimalle yaşadığın son olay daha taze oldugundan aklına bu fikir yatmış durumda.

Her şeyden önce bırak biraz zaman geçsin, mümkün olduğunca saki̇n olmaya çalış çünkü şuan mantıklı karar vermen zor.

[SIZE=2]Gökhan kardeşim sana ibretlik bir olay anlatırdım da uzun. Sadece kısaca şu kadarını söyleyeyim; ana ve babasını sık sık darbeden bir tanıdığımızın aklı başına bunları kaybettikten sonra geldi. Ömrünün sonuna kadar da pişmanlık içinde yaşadı, ++Keşke zamanı 20-30 yıl geriye alabilsem de onların bir dediğini iki etmesem++ dedi durdu. Ama heyhattt, bu mümkün değil.

Önce ana ve babanın gönüllerini al, af dile onlardan derim bir abin olarak. Sonra da onları asla kırma, üzme. Haksız da olsalar onları incitme, sen alttan alan ol. Allah nasip eder de sen de ileride evlat sahibi olduğunda evladının bir ++öfff++ demesinin anaya babaya ne kadar koyduğunu o zaman öğrenirsin.
Sonra arkadaşların da dediği gibi imkanın varsa kendi yuvanı kurmaya bak bir an önce ve mutlu bir yaşam sürmeyi amaçla.
Selametle.[/SIZE]

arkadaşlar güzel cevaplarınız için teşekkür ederim annem beni affetti bir daha hata yapmayacağıma dair söz verdim.

Evet Arzu sınava girdim ekpss'ye lise düzeyinden 86.92 puan aldım atamayı bekliyorum.Bu arada ailem'le barıştım.Bir daha yanlış yapmayacağım.
ARZU NUR YILMAZER

gokhan458 Ben demiştim sana, güzel bir gelişme bu. Umarım hatalarından gerekli dersleri çıkarmışsındır. Aileni karşına alacak veya onları üzecek davranışlardan uzak durman dileğiyle...

[SIZE=2]Hatayı bilip de ondan geri dönmek bir fazilettir güzel kardeşim. Sen de hatanı anlayıp anandan helallik istediğine göre senin kalbin çok güzel. Bugün cuma namazında okunan hutbe tam da bu konu ile ilgili, senin sıkıntına CUK diye oturan bir hutbe. Eğer namaza gitmediysen diyanetin resmi sitesinden bugün okunan cuma hutbesini bir zahmet okuyuver de kalbin mutmain olsun.
Selametle. [/SIZE]

Üst Alt